Списък на форумите Форум
Ремонт на перални , съдомиални и сушилни машини , хладилници , климатици , микровълнови фурни и друга битова техника

Климатик Midea MSR-12HRDN1 - ­ грешка Е5

Форум » Ремонт » Ремонт на хладилници и климатици [Страници (1)]

| Нова тема | Изпрати | | Версия за печат |

rjrjrj.rjjj

Нов участник
От: ITALY

Мистиката е следната: след известно време работа в режим AUTO, се появява грешката Е5, затварят се клапите и след буквално 15-20сек. се включва сам и продължава да работи в режим AUTO. Разбрах че е външен датчик, но кой от трите...
Моля за малко помощ,кой е датчика и с какви параметри, или ако греша моля да коригирате.
Климатикът е нов на 3 месеца. Кабелните връзки са проверени, налягането е в нормите, беше вакуумиран=нормален монтаж.

Всичко записи: 29 : Дата на рег-ция: Юни 2009 : Отправено: 05 Май, 2011 - 21:28:27
emilpavlov

Редовен участник
От: Варна

Всички датчици обикновено при Мидеята трябва да са 10кОм при 25гр., като изключвам този на компресора (56кОм)

Всичко записи: 137 : Дата на рег-ция: Юли 2007 : Отправено: 09 Май, 2011 - 18:40:23
turboie

Постоянен участник
От: любимец

Ами прегледаи и 3 те датчика, замери ги и ако всичко е наред смени първо единия с нов и виж как ще е
ако пак я дава грешката с същия датчик сложи го на мястото на 2 рия и така до 3 като само му сменяш мястото докато остановиш от кое точно

Всичко записи: 308 : Дата на рег-ция: Авг. 2007 : Отправено: 10 Май, 2011 - 20:52:16
МИТЕТО82

Нов участник

Климатик Midea MSR-12HRDN1 - грешка E1
какво означава грешка E1 , може ли да ми кажете ?
благодаря ви предварително

казаха ми че е вътрешен датчик . това ли е ?
тръгва вътрешното тяло духа , а външното въобще не зацепва и след малко исписва Е1
нов климатик, а не тръгва

има една буксичка , която е долу вдясно на платката и е свободно кабелчето не е вързано никаде и не знам за какво е ,
да не би да не е вързан датчика за вътрешната температура ама не вярвам да са го забравили китайците

той излиза от кашона и не тръгва ваобще . нешо от кабелите да не е . те освен кабел допалнителен друг нямат , имат фаза нула , комуникация ( компресор ) и това е , направо не знам

незнам какво му е всичко проверих и не мога да си го обясня , нито перка да варти нито компресор да не тругне , нищо

Всичко записи: 4 : Дата на рег-ция: Юли 2011 : Отправено: 19 Юли, 2011 - 17:42:44
kolyo

Админ
От: Русе

Замери дали подава 220 волта между L и N на външното тяло

E0 EEPROM error
E1 Indoor / outdoor units communication protection(Няма връзка между вътрешното и външното тяло)
E2 Zero-crossing examination error
E3 Fan speed beyond control
E4
E5 Open or short circuit of outdoor temperature sensor
E6 Room temperature or evaporator temperature sensor open or short circuit of
P0 Module protection
P1 Over load or too low voltage protection
P2 Compressor top protection against temperature
P3 Outdoor low temp. protection
P4 Inverter compressor error

Всичко записи: 12512 : Дата на рег-ция: Дек. 2005 : Отправено: 19 Юли, 2011 - 17:43:27
МИТЕТО82

Нов участник

и аз това си мислех има нещо в кореспондентния кабел , нещо окъсява .
няма логока ваобще да не тръгне , 1 на 1000 е да е с такъв дефект нито да върти перка нито компресор нито нощо на външното тяло

Всичко записи: 4 : Дата на рег-ция: Юли 2011 : Отправено: 19 Юли, 2011 - 18:22:25
kolyo

Админ

Ми отвори външното тяло и виж какво мига

Всичко записи: 12512 : Дата на рег-ция: Дек. 2005 : Отправено: 19 Юли, 2011 - 19:00:56
VAL66

Нов участник
От: Червен бряг

Климатик MIDEA MSR-12HRDN1 - ­ грешка Е5
след включване на захранването след около 30сек показва на дисплея грешка Е5.
Съмненията ми бяха за датчик на вътрешното тяло и нямах под ръка точен уред да ги премеря свалих цялата електроника. В базата преди да ги меря я включих към захранването и останах учуден когато всичко си заработи нормално през всички режими на дистанционното.
Върнах се и го монтирах, като премерих кабела м/у вътрешното и външното тяло за комуникация но всичко си беше наред. Премерих стойностите на датчиците вън, 26,2-въздушен и 25,4-трьбен дефрост при температура 6градуса на въздуха. Вътрешните също бяха наред. След захранване след около 30сек показа грешка Е5.
Може ли някой да ми каже кодовете за грешки или да ме напъти къде да търся причината? Благодаря ви предварително.

Всичко записи: 5 : Дата на рег-ция: Дек. 2008 : Отправено: 24 Януари, 2012 - 18:08:37
kolyo

Админ

Климатик Midea MSR-12HRDN1 - ­ грешка Е1
Здравейте. От година и половина имам инверторна Мидея MSR-12HRDN1. След време започна да спира сам и се появи грешка Е-1. Климатика е с пет години гаранция. И почнаха мъките: Като го чукна отвън тръгваше до време. Дойдоха от сервиза ,който го монтира и казаха че е изгоряла платката на външното тяло, но свалиха за всеки случай и вътрешната. След 6 месеца доставиха уж нова платка, но след поставянето ,климатика работи точно 2 часа и се появи същата грешка Е-1. След почукване, пак като преди си тръгва.
Моля, ако можете, споделете нещо от вашия опит, щото пак да чакам половин година за едно и също нещо , не си заслужава. Ще съм благодарен на всякакво мнение.
Злати Филчев
Обикновенно е от утечка или окисляване в клемореда на външното тяло

Всичко записи: 12512 : Дата на рег-ция: Дек. 2005 : Отправено: 16 Юли, 2015 - 09:09:32

| Нова тема | Изпрати | | Версия за печат |

Форум » Ремонт » Ремонт на хладилници и климатици » Климатик Midea MSR-12HRDN1 - ­ грешка Е5 [Страници (1)]