Списък на форумите Форум
Ремонт на перални , съдомиални и сушилни машини , хладилници , климатици , микровълнови фурни и друга битова техника
 

хладилник Samsung RS20CCSV


Форум » Ремонт » Ремонт на хладилници и климатици [Страници (1)]

| Нова тема | Изпрати | | Версия за печат |
 не иска да се размразява
ИванНов участник


Моля ви за малко помощ! Не се размразява сам,налага се аз да го размразявам със сешуар.Проверих с уреда всички датчици-работят,термобушона е здрав.Прави ми впечатление,че не искарва на дисплея съобщения за грешки,а при включване в продължение на около 30 мин. мига горен дясен сегмент на втората цифра на минусовата част.После си започва нормално.Това ли е съобщението му за грешка и какво означава?Предварително благодаря!

Всичко записи: 10 : Дата на рег-ция: Дек. 2010 : Отправено: 03 Август, 2011 - 12:57:58
kolyoАдмин
От: Русе


Грешките не ги ли пише на капака ?
горен десен вертикален сегмент - датчик за температура във фризера
горен хоризонтален сегмент - датчик за външна температура
среден хоризонтален сегмент - проблем с обезскрежаването във фризера
долен хоризонтален сегмент - няма обратна връзка от вентилатора на фризера

att-4e3931d2f3b9320__.gif


Всичко записи: 12484 : Дата на рег-ция: Дек. 2005 : Отправено: 03 Август, 2011 - 14:16:05
ИванНов участник


Благодаря , kolyo!
Нямам такова описание.Секънд хенд.Значи излиза ,че датчика на фризера е духнал.Ще го сменя тези дни и после ще ти кажа какво е положението.
_____________________________________________________________
Не е от датчика , а от двете букси-тази на датчика , и тази дето е на горната стена за вентилатора и същия датчик."Майсторско" изпълнение.Преди да го купя,явно е имал друг проблем, и този дето го е ремонтирал е пълнел пяна отзат. И пяната като ще се надуе-та вътре в буксата.2 часа ми отне да отделя мъжкият от женският куплунг, и още толкова да ги почистя.После включвам-пак същото.
Почистих и притиснах повече контактните пластинки и на двете половини на другата букса.И чак тогава тръгна.
Сега не показва тази грешка и работи нормално -да видим дали ще се обезскрежи нормално.
Още веднъж благодаря за помощта!
_____________________________________________________________
Моля ви отново за помощ!!!Пак го размразявах ръчно!Бях сложил термометри и в двете части.При показания на дисплея -18/2 ,термометрите показват -25/8 и компресора работи много време и малко почива.След като приключих с размразяването, включвам.На дисплея на плюсовата част се показа цифра 4 и след няколко сек.се смени с реалните показания за темп.С една дума по горната схема светят сегменти - 6,7,2,3.Какво ще рече това и къде са тези сензори?Подлежат ли на замерване и какво трябва да показват на стайна темп. ако са здрави?
Сега ще го оставя малко на спокойствие.Малко,малко - 10 дена.Отиваме на почивка и като се върнем ще се занимавам с него.Тамън ще е набрал лед за мастиката
_____________________________________________________________

Здравейте отново! Пак ще ви занимавам с моя хладилник!
Отново същото положение!Цифрата "2" на плюсовата част мига а вътре темометърът показва 9 градуса.Изключвам от контакта и отново размръзявам с сешуара. Отново замерих датчика на фризера и датчика за размразяването-работят.Замерих и нагревателите-горният/той е и основен разположен е по целия изпарител/ показва 211ома,а долния,който е спомагателен за оттичането на водата е 423 ома.Замерих също термо бушона -дава верига значи е здрав.Прехвърляме се в плюсовата част.Датчика за температурата работи.Нагревателя за разскрежаване на клапата,при замерване показва 17,51 кило ома.
Въпросът ми е : Дали не са изгоряли нагревателите?
Не знам какво трябва да показват,нямам принципна схема.Предварително благодаря!!!
________________________________________________________________________
Неще да се размръзява и туй-то.Веднъж на 2-3 седмици аз и сешуара сме дефрост системата.
Аз живея в малък град и си имаме само два сервиза за хладилна техника. За по-разбирачите говоря. Лично аз работих в единия известно време. Виках ги и от единия и от другия сервис - Дай ся да мерим този датчик, дай онзи , ще трябва да проверим платката ...едно, друго, и..."абе ако още веднъж го напрай, пак се обади" и чао. Общо взето така са протекли нещата и при вас, до колкото разбирам. И на мен ми писна от разбирачи и се заех аз в свободното време.Проверил съм всички налични датчици и кондензатори.Клапата работи перфектно ,термобушона е изправен. Нагревателя на клапата при замерване има 17,51 кило ома съпротивление, а нагревателя на изпарителя - 212 ома. Втория нагревател под изпарителя - 423 ома. Правих си проби с пробна лампа-не свети. Което ме навява на мисълта, че нагревателите на изпарителя са изгоряли.
Моля някой, който разбира повече да ми съдейства със съвет или да ме насочи от къде да си купя нагреватели! Предварително благодаря!

Всичко записи: 10 : Дата на рег-ция: Дек. 2010 : Отправено: 29 Август, 2011 - 20:48:05
kolyoАдмин
От: Русе


http://kkservice.bg/bg/partners.php

Всичко записи: 12484 : Дата на рег-ция: Дек. 2005 : Отправено: 12 Ноември, 2011 - 15:59:49
Гост


ОТСТРАНЕН


Правих си проби с пробна лампа-не свети. Което ме навява на мисълта, че нагревателите на изпарителя са изгоряли.
Като им подадеш захранване им мери тока

Отправено: 13 Ноември, 2011 - 17:31:44
ИванНов участник


Еврика Напрайх го Е, гати и Самсунга! Он ша ма кара да обикалям кат тая котка!....Цалата фалшикация е била в куплунгите. Всички куплунги до един са били замърсени и не са давали хубав контакт. И понеже са много финни, не могат да се почистят добре. Опитвах какви ли не фокуси - нищо. Опитах и със спрейче. Почистват се, но за кратък период от време даже стават по-зле. Опиташ ли се обаче да бръкнеш с нещо вътре - контактите се изкривяват и накрая се чупят. Ядосах се и прибягнах до старият метод с поялника, тинола и колофона. Малко се поизмъчих на буксата на горната стена, обаче стана. Сега на всякъде дето имаше букси, вече си са жички. И ако трябва нещо да се сменя - само с поялник Обаче вече се размразява Сам този Суг!
Благодаря на всички за съветите!

Всичко записи: 10 : Дата на рег-ция: Дек. 2010 : Отправено: 13 Април, 2012 - 18:52:53
 
| Нова тема | Изпрати | | Версия за печат |

Форум » Ремонт » Ремонт на хладилници и климатици » хладилник Samsung RS20CCSV [Страници (1)]Powered by ExBB 1.9.1

BGtop.net

[ Script Execution time: 0.033 ]   [ Gzipped ]