Списък на форумите Форум
Ремонт на перални , съдомиални и сушилни машини , хладилници , климатици , микровълнови фурни и друга битова техника

Климатик за автобус Setra 315 H ­ - фреон

Форум » Ремонт » Ремонт на хладилници и климатици [Страници (1)]

| Нова тема | Изпрати | | Версия за печат |
 Колко фреон събира ?
ицо

Участник
От: Гоце Делчев
Здравейте,интересва ме дали някой можи да ми кажи колко килограма фреон събира системата
търсих в autodata но не дават нищо.
Автобуса е Setra 315 H.

Всичко записи: 70 : Дата на рег-ция: Дек. 2006 : Отправено: 11 Април, 2007 - 14:17:15
joroklima

Постоянен участник

Ицо , не мога да кажа със сигурност но мисля че не е по малко от 7 кг фреон. Най добре изтегли от системата колкото фреон има , задължително смени филтър - дехидратора и за да си сигурен че всичко друго е наред най добре отвори и ТРВ-тата . С течение на времето те клеасат и блокират. След това с електронна везна и манометри същевременно , зареждай с фреон и сам ще разбереш колко събира. И ако имаш желание можеш да го споделиш тук.
Зареждал съм по стар модел на Setra и събра 8,5 кг фреон 12
Това е с което мога да помогна успех.

Всичко записи: 466 : Дата на рег-ция: Дек. 2006 : Отправено: 11 Април, 2007 - 22:02:26
ицо

Участник
От: Гоце Делчев
ЗДРАСТИ joroklima, наистина старите сетри събитар 8-8.5кг.
обаче тоя модел се оказа че е в зависимост от това каде е ресивера събира 10.300 или към 13 килограма R134A

Всичко записи: 70 : Дата на рег-ция: Дек. 2006 : Отправено: 12 Април, 2007 - 15:29:55
joroklima

Постоянен участник

Здравей Ицо, щом е на фреон R134 естествено че количеството ще е повече за сметка на качеството , но няма начин. Благодаря за информацията! Успех!!!

Всичко записи: 466 : Дата на рег-ция: Дек. 2006 : Отправено: 12 Април, 2007 - 18:07:37

| Нова тема | Изпрати | | Версия за печат |

Форум » Ремонт » Ремонт на хладилници и климатици » Климатик за автобус Setra 315 H ­ - фреон [Страници (1)]