|
|
|
|
|
|
|
Здравейте, притежател съм от три години на хладилник Indesit BAN12. Към настоящия момент същия няма гаранция. От два месеца го наблюдавам, като ми прави впечатление, че същия не изключва. Постоянно работи компресора. Отначало си мислех, че просто не го сварвам да е изключил, но вече тези дни съм сигурен. А и сметката за тока набъбна, без да има причина. Някой може ли да ми каже на какво се дължи проблема. Относно хладилника искам да кажа, че снощи оставих термометър вътре и сутринта беше 7 градуса. Не знам дали е добре. Вътре постоянно събира лед по задната стена, който чистя редовно, но след това за кратко отново събира. На мен ми се струва, че не охлажда така както беше преди. Терморегулатора е настроен на най-малка степен, а като го усиля още по-бързо качва леда в хладилната част. Във фризерната част няма проблеми и продуктите са дълбоко замразени. Ще може ли да ми помогнете? _______________________________________________________________________ Хладилника не е No-frost. Няма букви след името си. Същия трупа лед почти равномерно по цялата си ширина и дължина на гърба. Как мога сам да си сменя термостата. Какъв модел да взема? |
|
Всичко записи: 9 : Дата на рег-ция: Септ. 2011 : Отправено: 04 Септември, 2011 - 18:44:15 |
|
|
|
|
|
|
най вероятно има пропуск на фреон и затова не може да изключи и трупа лед на стената в хл.част __________________________________________________________________ термостат RANCO K59
|
|
Всичко записи: 28 : Дата на рег-ция: Яну. 2011 : Отправено: 04 Септември, 2011 - 20:37:41 |
|
|
|
|
|
|
Този модел го има и но фрост, но явно твоят не е такъв, има някакви букви след това, които не си дал, като модел. Щом не е но фрост и трупа лед по задната стена в хладилната част ще трябва да отговориш как го трупа точно - в горния край на стената, образува се буца около една педя широка или по целия му гръб, от горе почти до долу равномерно навсякъде? В първия вариант с яка буца в горния край - изпуснал фреона, във втория - ако замръзва целият му гръб - термостат. Ако е второто си вземи един термостат и го смени, ако не знаеш как - ремонтът не е скъп, да не стане нещо по-сериозно |
|
Всичко записи: 23 : Дата на рег-ция: Септ. 2010 : Отправено: 05 Септември, 2011 - 00:30:16 |
|
|
|
|
|
|
Някакви букви има ли след наименованието на термостата. Извинявам се за въпроса, но къде се намира в хладилника и мога ли сам да го сменя. Благодаря предварително! |
|
Всичко записи: 9 : Дата на рег-ция: Септ. 2011 : Отправено: 05 Септември, 2011 - 08:32:20 |
|
|
|
|
|
|
Можеш да го смениш сам. Термостатът е това, с което регулираш градусите вътре. Не виждам хубава снимка на твоят хладилник, но термостатът трябва да е над вратата на хладилника. Сваля се отпред пластмасата, има някъде видийки, при някои индезити се налага и смъкване на вратата, елементарно е, не е плашещо. Изтегляш врътката за градусите, под нея има гайка с резба, трябва да се развие и термостатът излиза назад. Има няколко кабела - вземаш химикал и лист и пишеш. Има малки означения на термостата, който ще смениш и който ще купиш - 3.4.6. 4 - компресора - обикновено черния кабел, 6 - захранване - обикновено 1/2 кафяви кабела, 3 - контакт за крушка много често, понякога няма нищо свързано там. Има значение къде е вързан компресорът, ако не е вързан правилно няма да спира. Самият термостат има тръбичка (осезател) който по шлаух се спуска над тавана на хладилника и стига до гърба. Изтегля се само, обикновено не го държи нищо. Бележиш колко навътре влиза, за да не го вкараш недостатъчно. Излишното от осезателя навиваш горе зад термостата, не му пречи. Премери колко е дълъг, защото има термостати с различно дълги осезатели, да не вземеш къс. Най-добре, ако можеш в замръзнало положение направи една снимка на хладилника и я постни тука, че да е сигурна работата. Ориентировъчна цена на термостат хубав за теб около 10 лв на магазина По-подробно описание от това не вярвам да има, все пак го пиша на изуст, не съм видял конкретно къде е термостатът, ако е вътре на страницата става още по-лесно, по същия начин П.С. намерих хубава снимка, всичко е вярно, дето съм ти казал. Като отвориш вратата виждаш две продълговати пластмасови капачета, те се вадят и под тях има видии, които държат предния пластмасов капак. Ще се справиш, не е толкова сложно |
|
Всичко записи: 23 : Дата на рег-ция: Септ. 2010 : Отправено: 05 Септември, 2011 - 14:06:06 |
|
|
|
|
|
|
Здравейте, благодаря за компетентните напътствия. Днес си смених термостата с Ранко К59. Закупих го в гр.Варна от магазина до Прокредитбанк до техникумите. С доста зор за непрофесионалист успях да го сменя. Имам обаче едно питане. От магазина взех термостат, на който осезателя беше покрит фабрично частично с гумена обвивка. Не съм я махал и така го сложих. Пречи ли това?. Другия ми въпрос е свързан с това, че на новия термостат осезателя е с 10см по-къс от предния. Иначе външно изглеждат еднакво. Сега дали съм допуснал грешка и ще трябва ли да го сменям с друг с по-дълъг осезател. От магазина ми казаха, че новия е с дължина на осезателя 90см, а стария го мерих 100см и малко отгоре. |
|
Всичко записи: 9 : Дата на рег-ция: Септ. 2011 : Отправено: 19 Септември, 2011 - 16:40:10 |
|
|
|
|
|
|
Ако компресора спира и температурата в хладилника е добра, всичко е наред
|
|
|
|
|
|
|
|
indesit ban 12 - обледявя и в хладилната част хладилникът има следния проблем: обледява и в хладилната част. Въпросът ми е от какво може да се получи това ? иначе си изключва оплатнението е добре пробвах да намаля терморегулатора на най-малка позиция
Хладилника е в коридорно помещение, не много топло |
|
Всичко записи: 41 : Дата на рег-ция: Яну. 2013 : Отправено: 14 Януари, 2013 - 18:07:55 |
|
|
|
|
|
|
Здравейте, Имам същият проблем описан по-горе. Хладилника си работи нормално, на всеки 2-3 месеца за заледява и запушва отвора към горната камера. Някой от предишните колеги дали е намерил решение на проблема? Благодаря ви предварително.
|
|
Всичко записи: 2 : Дата на рег-ция: Апр. 2015 : Отправено: 15 Април, 2015 - 15:15:11 |
|
|
|
|
|
|
Виж отзад гумичката над компресора много често слепва.
Смени сензора на изпарителя по спомени е NTC 10k
|
|
Всичко записи: 98 : Дата на рег-ция: Ноем. 2013 : Отправено: 16 Април, 2015 - 07:15:33 |
|
|
|
|
|
|
Гумичката не е слепната проверих няколко пъти, даже прокарах кабел през нея ако е запушена, но не помага отпушена е, когато разпразявам тече си вода през нея. Проверих и нагревателя с мултицет и няма проблем.
Ако можете да ми подскажете, къде мога да намеря сензора ще съм ви благодарен. |
|
Всичко записи: 2 : Дата на рег-ция: Апр. 2015 : Отправено: 24 Април, 2015 - 11:46:15 |
|
|
|
|
|
|
Фирменните сервизи са написани в гаранционната карта |
|
Всичко записи: 12528 : Дата на рег-ция: Дек. 2005 : Отправено: 24 Април, 2015 - 14:25:33 |
|
|
|
|
|
|
Хладилник Indezsit BAN 12 - не включва компресора Здравейте,имам проблем с хладилника,който е комбиниран с фризер и е ноу фрос система,не се включва компресора. Извиках техници които му дадоха самостоятелно ток и компресора се оказа, че работи, свалиха платката за управление, но нещата не се промениха. Моля за помощ!!!
Просто исках мнение тъй като компресора работи с подаден ток,но не и като е вкл. хладилника в мрежата, ще съм благодарна ако някой се е сблъскал с такъв проблем да сподели. Чисто човешки пораженията от не работещия фризер са големи , а до новата работна седмица има още 2 дни |
|
Всичко записи: 2 : Дата на рег-ция: Юни 2015 : Отправено: 20 Юни, 2015 - 19:01:56 |
|
|
|