|
|
|
|
ицо
Участник От: Гоце Делчев
|
|
|
|
Здравеите,проблема е следния хладилника работи прави студ ,изключва но след това не иска да включи. Светодиодите не мигат и клапата не е замръзнала! Като го изключиш от копчето и го включиш си тръгва. |
|
Всичко записи: 70 : Дата на рег-ция: Дек. 2006 : Отправено: 16 Април, 2007 - 13:18:56 |
|
|
|
|
|
|
На SAMSUNG-ите проблема винаги е бил в клапата. Провери я още веднъж - може рид-ампулата да се е скапала.
Виж и датчиците :
|
|
Всичко записи: 12527 : Дата на рег-ция: Дек. 2005 : Отправено: 16 Април, 2007 - 13:45:02 |
|
|
|
ицо
Участник От: Гоце Делчев
|
|
|
|
Нагревателя на изпарителят е изгорял. |
|
Всичко записи: 70 : Дата на рег-ция: Дек. 2006 : Отправено: 18 Април, 2007 - 13:01:59 |
|
|
|
|
|
|
Имам подобен пролем. При мен хладилника работи 7-8 часа и по същия начин след спиране не тръгва. При изключване от бутона тръгва, но не се знае колко дълго ще работи. Ако причината е подобна, бихте ли ми казали как да проверя "клапата", "рид ампулата" и " нагревателя на изпарителя". С електрониката се справям, но с хладилниците нямам опит. Или този проблем е само за сервиз |
|
Всичко записи: 1 : Дата на рег-ция: Окт. 2007 : Отправено: 01 Октомври, 2007 - 21:20:22 |
|
|
|
|
|
Всичко записи: 12527 : Дата на рег-ция: Дек. 2005 : Отправено: 01 Октомври, 2007 - 22:03:32 |
|
|
|
|
|
|
SAMSUNG RL-33SBMS Аз имам проблем с хладилник SAMSUNG RL-33SBMS. Работи си най-нормално машината и след ден, може и два просто компресора не ще да тръгне. Свети си всичко по него, но компресора не тръгва. Изключвам щепсела от контакта и го включвам и всичко е ОК, ама пак само ден-два. Сменено е дето се вика всичко по този хладилник. Платка, всички датчици, нагревател за DEFROST-а, защитата на компресора, моторчето на клапата, която пуска и спира притока на студен въздух от фризера в хладилника, мотор на вентилитора. Някой има ли идея какво пропускам Ще сменя и рид-ампулата. Дано там да е проблема. ____________________________________________________________________ Дето много го обичам, някой да ми каже "Същата работа" Когото е бил изгорял нагревателя възможно ли е да са се натрупали грешки, които трябва да се изчистят. Само да уточня, от всички изброени горе сменени неща, последно са сменени нагревател и рид-ампула. ____________________________________________________________________ Вече смело мога да кажа къде беше моя проблем, защото хладилника работи вече 2 седмици перфектно. THERMO-FUSE-а на нагревателя просто не е контактувал винаги с кабела.
|
|
Всичко записи: 91 : Дата на рег-ция: Юли 2008 : Отправено: 15 Август, 2008 - 10:33:38 |
|
|
|
rope
Постоянен участник От: София
|
|
|
|
А къде се намира този термобушон ? На същия модел хладилник измерих съпротивление на размразяващия нагревател към 2Килоома ,нормално ли е ? Клапата ръчно се върти ,датчика й (рид ампулата ) се затваря при въртенето в определено положение. Тръбичката за оттичане беше с боклуци ,може ли да предизвиква подобен на описания в темата ефект ? |
|
Всичко записи: 426 : Дата на рег-ция: Септ. 2006 : Отправено: 11 Февруари, 2009 - 20:45:35 |
|
|
|
Silves
Редовен участник От: В.Търново
|
|
|
|
Thermo-Fuse-a е в дясната част на изпарителя, разлепи алуминиевото тиксо и ще го видиш. захранващите кабели за кабелите със стрелката. Клапата се отваря само когато температурата в плюсовата част се покачи и има нужда от приток на студен въздух. Виж снимката.
|
|
Всичко записи: 135 : Дата на рег-ция: Авг. 2008 : Отправено: 14 Февруари, 2009 - 20:29:54 |
|
|
|
|
|
|
Здравейте, колеги И аз като някои от вас имам проблем с въпросния хладилник. Виках техници от всички сервизи, но нищо. Тяхното мнение е: "Ами може да е компресор, може да е управление, може да е от всичко...". Цитатът важи за четирима майстори. След това ми писна и реших да се поровя в нета и... ето ме тук да търся акъл от вас.
Та по темата. Проблемът е абсолютно същия като вашия. Хладулникът работи 3-4-5-6 дни и след това - няма никой. Размразява се и така до следващия "рестарт". Това, което направих беше да разглобя всичко и да замеря каквото мога. Нагревателят работи - дава 800ома. Двата датчика работят. Свалих ги и ги мерих. Дават близки стойности - вкарах г в другия фризер и след охлаждане съпротивлението се повишава - пак близки стойности. Термобушонът е наред. И дотук. Всичко работи... ама не точно. Така и не можах да намеря предпазителя на нагревателя, за да го пробвам и него, но когато при включен хладилник изключа нагревателя от буксата компресорът спира, което ме кара да си мисля, че и там всичко е наред. Моля за помощ и ако нещо пропускам да ми дадете жокерче Благодаря
Също така искам да попитам, дали е възможно кондензаторът при трафа да е дал фира и издиша? Според мен има логика, но... |
|
Всичко записи: 1 : Дата на рег-ция: Май 2009 : Отправено: 03 Май, 2009 - 15:02:36 |
|
|
|
|
|
|
Аз също имам проблем с въпросния хладилник. Точно преди една година се развали клапата на мотора( хладилникът беше на 3 месеца). Обадих се в сервиза. Чаках един месец, за да престигне частта. Техникът ме увери, че повече няма да се повтори повредата. Да, ама не.. Сега отново съм в същото неудобно положение. Искам да попитам възможно ли е частите, които слагат от сервиза да са некачествени, и затова да се скапват бързо? Може ли да се замени частта с някоя, по-добра(маркова)? Само да уточня, че клапата замръзва и не отваря, за да охлажда в хладилната част, и започват да мигат светлините и да издава странни звуци. Благодаря ви за отделеното внимание! |
|
Всичко записи: 1 : Дата на рег-ция: Май 2009 : Отправено: 05 Май, 2009 - 12:55:46 |
|
|
|
|
|
|
Хладилник Samsung RL 33 SBMS - Мигат 4 светодиода постоянно
Като се включи в захранването не тръгва нищо,само мигат 4-те светодиода.Какво означава тази грешка frigovasi |
Моторчето на клапата. kkgb2005 | Горе има търсачка |
|
Всичко записи: 12527 : Дата на рег-ция: Дек. 2005 : Отправено: 10 Декември, 2009 - 15:11:21 |
|
|
|
|
|
|
хладилник Samsung rl33sbms
Здравейте имам проблем с хладилник Samsung rl33sbms не иска да изключва и мръзне продуктите в горната част. brezev | Каква е температурата във фризера ? |
|
Всичко записи: 12527 : Дата на рег-ция: Дек. 2005 : Отправено: 09 Август, 2011 - 05:56:30 |
|
|
|
|
|
|
Хладилник SAMSUNG RL-33SB - тече
здравеите, имам проблем с хладилника samsung rl33sb от време на време се появява една малка локвичка пред него моля даите съвет каде може да е проблема pavlin nikolov | Изключва ли го от щепсела за два дни с отворена врата? Във ваничката над компресора вижда ли се вода?
|
|
Всичко записи: 12527 : Дата на рег-ция: Дек. 2005 : Отправено: 06 Януари, 2012 - 10:24:40 |
|
|
|
Pawel
|
|
|
|
Погледни и под най - долното чекмедже на фризера да ли има лед. |
|
Всичко записи: 488 : Дата на рег-ция: Ноем. 2007 : Отправено: 07 Януари, 2012 - 08:18:39 |
|
|
|
|
|
|
Хладилник Samsung RL-33SBMS - работи без defrost
Платката е DA41-00022A, но не с дисплей, а с петте светодиода. Трупа лед по изпарителя на фризера, докато спре да работи (7-8 дни). Проверих: Датчиците и веригите им до процесора, релето на дефроста, ULN 2003, нагревателите, термопредпазителя, захранването. Вентилаторчето и въртящата се клапа работят, грешки не показва. Стойностите на датчиците съвпадат с тези от таблицата в сервизното, с изключение на ext. sensor на платката. Трябва ли и той да е със същата стойност? kalo_yan |
|
|
Всичко записи: 12527 : Дата на рег-ция: Дек. 2005 : Отправено: 16 Октомври, 2012 - 22:29:54 |
|
|
|
|
|
|
Здравейте, имам хладилник Самсунг RL33SBMS. Имам проблем с обледяване на фризерната част По подобие на колегите описали идентичен проблем по- горе. За съжаление обаче в хладилната част Температурата е повече от висока, не се усеща Изобщо вентилатора да духа. Разбирам че трябва Да изрежа гумата отзад на ваничката но дали Проблема в горната секция на хладилника Има връзка? Поздрави Piter |
|
|
Всичко записи: 12527 : Дата на рег-ция: Дек. 2005 : Отправено: 28 Януари, 2015 - 23:05:26 |
|
|
|
|
|
|
Здравейте колеги, и в моята ситуация хладилника не обезкрежава , работи 1 седмица нормално включва ,изключва след което натрупва лед и спира да охлажда в хладилника. Датчици , нагревател всичко здраво, има един кабел увит във фолио между пластмасата и изпарителя , може ли някои да ми каже какво е това и каква стойност трябва да има , че на мен ми дава 8,4 Ком при каквато и да е температура. |
|
Всичко записи: 40 : Дата на рег-ция: Май 2012 : Отправено: 14 Септември, 2015 - 10:33:22 |
|
|
|
|
|
|
Това е нагревателя на клапата, толкова трябва да е. |
|
Всичко записи: 12527 : Дата на рег-ция: Дек. 2005 : Отправено: 14 Септември, 2015 - 11:44:40 |
|
|
|
|
|
|
Имам проблем с хладилник Samsung RL33SBSF. Не иска да замразява в хладилника. Клапата работи и остава постоянно в затворено положение в хладилника. Всичко проверих - датчиците са изправни, нагревателя е изправен. Моля за помощ. |
|
Всичко записи: 4 : Дата на рег-ция: Окт. 2015 : Отправено: 06 Февруари, 2016 - 10:47:08 |
|
|
|
|
|
Всичко записи: 12527 : Дата на рег-ция: Дек. 2005 : Отправено: 06 Февруари, 2016 - 11:41:07 |
|
|
|
Pawel
|
|
|
|
Колеги, въпросният нагревател ( около изпарителя) от къде мога да го закупя? |
|
Всичко записи: 488 : Дата на рег-ция: Ноем. 2007 : Отправено: 13 Февруари, 2016 - 16:54:26 |
|
|
|
|
|
|
От фирмен сервиз - поръчва се заедно с изпарителя по продуктовия номер на хладилника |
|
Всичко записи: 12527 : Дата на рег-ция: Дек. 2005 : Отправено: 13 Февруари, 2016 - 17:15:59 |
|
|
|
|
|
|
Привет! А какво ако гасне лампата и хладилника се включва отново за известно време само след рестарт от power бутона? Благодаря.
|
|
Всичко записи: 1 : Дата на рег-ция: Апр. 2016 : Отправено: 04 Април, 2016 - 15:27:45 |
|
|
|
|
|
Всичко записи: 12527 : Дата на рег-ция: Дек. 2005 : Отправено: 04 Април, 2016 - 16:54:59 |
|
|
|
|
|
|
Здравейте,ако някой може да ми помогне за хладилник RL33SBSW. Интересува ме какъв трябва да е нагревателя,защото попаднах на един сайт на който пише,че трябва да е със код DA47-00139E а не мога да намеря такъв никъде. |
|
Всичко записи: 1 : Дата на рег-ция: Авг. 2021 : Отправено: 11 Август, 2021 - 17:43:35 |
|
|
|