|
|
|
|
|
|
|
Колеги трябва ми вътрешна платка за този инверторен климатик ( осака CH-12-SBP ) ! Платката е свалена за ремонт и в последствие изгубена ... Мисля че климатика е производство на HISENSE но е възможно да е и на GREE ... Някои има ли представа от къде мога да поръчам такава платка ... Благодаря |
|
Всичко записи: 9 : Дата на рег-ция: Март 2009 : Отправено: 23 Декември, 2010 - 13:27:44 |
|
|
|
|
|
Всичко записи: 12527 : Дата на рег-ция: Дек. 2005 : Отправено: 23 Декември, 2010 - 14:03:48 |
|
|
|
|
|
|
osaka sbp12 inv.
проблема при климатика е че тръгва външния вентилатор и всичко останало без компресора захранването го има сменена е инвертирната платка и пак не не тръгва ако някои знае какви стоиности са датчиците на външното тяло plamen_klima | Не дава ли някаква грешка ? |
|
Всичко записи: 12527 : Дата на рег-ция: Дек. 2005 : Отправено: 15 Март, 2011 - 10:13:04 |
|
|
|
СТОЯН
Постоянен участник От: Бургас
|
|
|
|
Osaka ch-12 sbp - спира
Добър ден на всички.Климатика е на 6 години и от миналата зима ми прави проблем т.е. когато температурата навън падне до 3-4 градуса отказва да работи, включва се външното тяло заработва а вътрешната пита се стопля ,но вътрешния вентилатор не включва . В момента когато вътрешния вентилатор включи , климатика угасва и повече не иска да проработи- трябва да го изключа от захранването 10-15 минути и така отново и отново на десетия път от тези процедури сработва и работи без да прави проблем , но ако реша да го изключа всичко се повтаря отново. Не знам...лятото когато трябва да охлажда няма проблем,когато го пусна на отопление при външна температура 10-11 градуса също няма проблем ,но падне ли температурата навън до 2-3-4 градуса край няна включване. Ще съм много благодарен ако някой има идея или е наясно с проблема да напише 2-3 реда. Компетентните лица не желаят да се занимават с моя климатик следователно варианта ми е НОВ което въобще не ме устроива. Сменен му е тръбния датчик но няма никаква промяна. Поздрави dex2ex | вероятно имаш проблем с вътрешния вентилатор.пробвай пак сега на охлаждане ще работи ли. |
|
Всичко записи: 255 : Дата на рег-ция: Апр. 2007 : Отправено: 03 Януари, 2012 - 17:48:32 |
|
|
|
|
|
|
Климатик Osaka CH-12-SBP Здравейте, Понеже сме във нова(стара) къща с южно изложение в която има този климатик. Ползвали сме го досега, като последно работеше 3 дни в което времето беше по студено. От вчера имам проблем който ми се повтори и преди тея дни с няколко рестарта от таблото захапа и така тези 3 дена докато пак не го спрях. Мислех да му направя Test от панела. Проблема бе и все още е че се отварят перилата, отвън завърта перката на външното тяло след което намаля , не усещам да влиза въздух така седи климатика известно време 1-3 мин след което се изключва сам и чакане или не само от бушона с рестарт тръгва до същото състояние. Не мога да погледна външното тяло понеже нямам стълба 10м. Някой има ли идея или две какъв може да е проблема и ако е възможно от мен,ще се опитам или намеря начин да го отстраня. Мерси предварително ! А и пропуснах да споделя че за близо месец много прахоляк ми се струва натрупа - при положение че го бях изчистил идеално преди това а и не се пуши в кухнята. Възможно ли е запушване във външното тяло.
никога не се е образувало скреж или каквото да е по този климатик в студените дни , държеше се идеално.В периода от както сме тук ноември-до седмица две сега е работел и е палел във -10 и аз за повече от 22 градуса в кухнята не ми трябва . Монтиран е на югоисточна стена така че е слънчево а и в В. Търново времето е доста меко напоследък. Мисля че е ясна работата на къде отива , карай дано имам късмет и намеря решение и добър човек за това . Имате ли някакви препоръки към някой сериозен към който мога да се обърна да го погледне в В. Търново и да преценя дали спасяването му си заслужава. http://i.imgur.com/cr0JHcR.jpg
|
|
Всичко записи: 2 : Дата на рег-ция: Февр. 2015 : Отправено: 15 Февруари, 2015 - 15:09:05 |
|
|
|
|
|
|
Може компресора да е блокирал от студа - като се стопли времето пробвай пак.
Фирменните сервизи са във втория пост. |
|
Всичко записи: 12527 : Дата на рег-ция: Дек. 2005 : Отправено: 15 Февруари, 2015 - 15:42:47 |
|
|
|
|
|
|
Здравейте, Осака ползва 5 Ом датчици за машини до 12 000 Btu. Задължително ги смени всичките, не зависимо да ли са здрави или не. Ако и тогава не проработи сменяш ПЛАТКИ! Тъй като са сбирщайн марка имат проблеми с електрониката. За това съветвам от опит да смениш 5-те датчика и тогава да пробваш. |
|
|
|
|
|
|
|
Датчиците обикновенно са надписани, във вътрешното тяло би трябвало да са 10к, във външното 5к, 47к и кликсон. |
|
Всичко записи: 12527 : Дата на рег-ция: Дек. 2005 : Отправено: 24 Февруари, 2015 - 11:56:44 |
|
|
|
|
|
|
Климатик Osaka CH-12-SBP Имам въпросния климатик от доста време и до сега не ми е създавал проблеми. В момента имам следния проблем, след като пусна климатика на студено, вътрешното тяло си духа, а външното не включва изобщо. Проверих налягането на фреон, нормално е, творих външното тяло за да проверя кода за грешката, но там има само един червен диод, който свети постоянно. Моля ако някой да сподели ако е имал същият проблем. Благодаря предварително. |
|
Всичко записи: 49 : Дата на рег-ция: Окт. 2011 : Отправено: 07 Август, 2015 - 07:55:04 |
|
|
|
|
|
|
Имах същия проблем и проблема се оказа в един кондензатор 100 uF/35V в на вътрешната платка. Намира се при оптроните за комуникацията между двете тела. След като го смених климатика заработи нормално.
Кондензатора е близо до червения кабел за комуникация и обикновено е много пепелив. На тези платки които аз съм ремонтирвал кондензатора е тъмнозелен. |
|
Всичко записи: 12 : Дата на рег-ция: Март 2012 : Отправено: 07 Август, 2015 - 08:23:34 |
|
|
|
|
|
|
за кой кондензатор става въпрос Този кондензатор ли който съм го заградил с червено ? _________________________________________________________________ След смяната на въпросния кондензатор, климатика заработи. Надявам се да изкара поне до есента. Благодаря Ви много уважаеми колеги, за оказаната помощ.
|
|
Всичко записи: 49 : Дата на рег-ция: Окт. 2011 : Отправено: 10 Август, 2015 - 07:29:51 |
|
|
|
|
|
|
Точно този.
Радвам се, че климатика вече работи. |
|
Всичко записи: 12 : Дата на рег-ция: Март 2012 : Отправено: 10 Август, 2015 - 16:59:38 |
|
|
|
|
|
|
Климатик Оsaka CH-12-SBP - турбина Здравейте, климатик Оsaka CH-12-SBP не включва вентилатора на вътрешното тяло режим на отопление. В всички други режими вентилатора работи нормално. В режим на отопление компресора се включва и питата на вътрешното тяло стажа гореща. Все още не съм свалил платката , но смених тръбния и въздушния датчици с нови ( 10 кОм) , но промяна няма. Извиках техник , който също смени датчиците и каза че проблема е в платката, като ми предложи да си търся нова. За съжаление цената на такава платка не ме устройва (около 200лв.). Някой може ли да ми помогне със съвет , какво да проверя. Благодаря Ви предварително. Турбината се върти свободно и двигателя работи , а кондензатора нямам с какжо да го измеря, за това ще го сменя с нов. |
|
Всичко записи: 8 : Дата на рег-ция: Март 2014 : Отправено: 18 Октомври, 2015 - 13:19:59 |
|
|
|
aro
Нов участник
|
|
|
|
Климатик osaka CH-12-SBP . inv - на отопление вътрешния вентилатор не тръгва смених тръбният датчик , не е от него, както на охлаждане така и на вентилатор вента си тръгва Дали нещо не е от платката !!
не съм мерил капацитета на кондензатора 1uF , но утре ще го замеря, Но защо работи на охлаждане ? |
|
Всичко записи: 34 : Дата на рег-ция: Яну. 2012 : Отправено: 18 Октомври, 2016 - 20:51:40 |
|
|
|
|
|
|
Asigz много ми прилича на същия проблем при Gree -artful. във външната платка се сменя едно кондензаторче. Ще опитам да кача снимка изпратена от китайците при дефектиране на този проблем.Ако не се разбира ще потърся и един принтиран лист със снимка на цяла платка и оградената за смяна част за да го сканирам. При Gree след като спре и външ. тяло влизаше в Е6.На студено работи.
p.s. нещо не мога да кача снимка, |
|
Всичко записи: 86 : Дата на рег-ция: Юли 2007 : Отправено: 25 Октомври, 2016 - 20:43:04 |
|
|
|
|
|
|
Проблема е решен-Кондензаторчето беше . |
|
Всичко записи: 12 : Дата на рег-ция: Май 2014 : Отправено: 26 Октомври, 2016 - 00:46:04 |
|
|
|
|
|
|
Здравейте, със същия модел Osaka ch-12-sbp съм. Проблема е същия не завърта турбината на вътрешното тяло при режим топло. Външната платка е свалена, но не знам кой кондензатор е проблемния. Моля за помощ! Кой кондензатор да сменям или всички? Ами този огромния под платката? |
|
Всичко записи: 1 : Дата на рег-ция: Ноем. 2017 : Отправено: 19 Ноември, 2017 - 16:13:48 |
|
|
|
|
|
|
Първо смени кондензатора на вътрешната платка(оградения в червено) |
|
Всичко записи: 12527 : Дата на рег-ция: Дек. 2005 : Отправено: 19 Ноември, 2017 - 16:21:13 |
|
|
|
|
|
|
Привет! Имам OSAKA CH-9-SBP. На топло не работи вентилатора на вътрешното тяло. Смених вътрешните термистори на питата и тръбите - не се оправи. Вихах "техници" от Евроклима. Посъветваха смяна на всички датчици, но не дават гаранция, че ще сработи. Удоволствието ще ми струва скъпо при положение, че хвърлят боб, защото може проблема да бил другаде, но не констатираха къде. Въпреки това трябва да си платя новите датчици. Дори не извадиха мултицет да замерят терморезисторите, а само си играха с дистанционното. Докато бяха вкъщи им казах какво съм направил. Бил стар модел и явно му е дошло времето за смяна, което според мен е тотална липса на компетентност. Взех нов кондензатор от снимката по-горе. Забелязах, че платката е двуслойна, но не видях дали горния слой с двата SMD елемента е запоен за кондензатора. Трябва ли да запоя и горните писти към кондензатора? Аз чак след като подмених стартите терморезистори се сетих да ги замеря и даваха стойности близки до новите, което ме навежда на мисълта, че дори не е било необходимо да ги пипам. Пустото ми желание да пусне топлото се прояви в необмислена реакция. Моля за съвет за кондензатора или най-малкото да ме насочите към специалист, който разбира и би могъл да оправи климатика. Сигурен съм, че има още живот в него. ________________________________________________________________________ Отворих външното тяло. Почистих прах, видях, че кондензатора под кабелите при зелената стрелка е изкривен. Изправих го. Размърдах клемите на датчиците. Климатика тръгна и на топло. Кондензатора при червената стрелка има някаква гняс, но не успях да разбера дали е електролит или капачката е корозирала. Да го подменя ли според Вас? http://picbg.net/img.php?file=b8ef202e94a0a40e.jpg
|
|
Всичко записи: 1 : Дата на рег-ция: Февр. 2018 : Отправено: 16 Февруари, 2018 - 13:05:09 |
|
|
|
|
|
|
Здравейте и поздравления за полезната тема! Имах същият проблем като колегата "jinio", но благодарение на съвета на "krasimirs3" вече всичко е наред. заместих го с 35V 1000uf, тъй като по-малък нямах, но и няма проблем с мястото за кондензатора. Поздрави |
|
Всичко записи: 1 : Дата на рег-ция: Юли 2018 : Отправено: 12 Юли, 2018 - 23:39:41 |
|
|
|
|
|
|
Здравейте Имам същият проблем с OSAKA CH-9-SBP.На топло не работи вентилатора на вътрешното тяло.Смених 2та датчика на вътрешното тяло но няма ефект.Питата започва да пари но вентилатора не стартира.Също така смених и кондензатора който е 100uf 35v но промяна няма някакви идей. Благодаря предварително. |
|
Всичко записи: 1 : Дата на рег-ция: Окт. 2018 : Отправено: 07 Октомври, 2018 - 19:43:56 |
|
|
|
|
|
Всичко записи: 12527 : Дата на рег-ция: Дек. 2005 : Отправено: 07 Октомври, 2018 - 20:19:06 |
|
|
|
Pawel
Постоянен участник От: София
|
|
|
|
На режим студено върти ли се турбината? |
|
Всичко записи: 488 : Дата на рег-ция: Ноем. 2007 : Отправено: 08 Октомври, 2018 - 21:31:46 |
|
|
|
|
|
|
Оправи си комуникацията между външно и вътрешно тяло. |
|
Всичко записи: 64 : Дата на рег-ция: Септ. 2007 : Отправено: 10 Октомври, 2018 - 11:28:59 |
|
|
|
p1
Постоянен участник От: Сливен
|
|
|
|
Здравейте Имам същият проблем с OSAKA CH-9-SBP.На топло не работи вентилатора на вътрешното тяло.Смених 2та датчика на вътрешното тяло но няма ефект.Питата започва да пари но вентилатора не стартира.Също така смених и кондензатора който е 100uf 35v но промяна няма някакви идей. |
Смажи втулката на турбината. Не винаги проблема е в оградения в червено кондензатор. В повечето случаи е някаква глупост пред очите ни. |
|
Всичко записи: 382 : Дата на рег-ция: Авг. 2007 : Отправено: 23 Октомври, 2018 - 21:48:49 |
|
|
|