|
Не работи вентилатора във фризерното отделение |
|
|
|
modac
Супер участник От: София
|
|
|
|
Здравейте колеги, имам проблем с тоя електронен NoFrost. Вчера му резнах подохлаждането и го презаредих, че беше изпуснал. Днес човека ми се обажда, че пак не работи. Отивам и установявам, че във фризерната част вентилатора не работи, а този в хладилната част работи. Съответно охлаждането го няма. Вчера си работеха и двата вентилатора. Огледах главната платка няма подути кондензатори или други видими с просто око дефекти. На дисплея не изписва грешки. Къде да търся проблема и защо този хладилник има два вентилатора? __________________________________________________________________ Вентилаторите ги проверявам при натиснат прекъсвач. Обезскрежаването отпада според мен при положение, че не достига зададена температура. С други думи вентилатора на фризера тръгва когато изпарителя достигне дадена температура(минусова) и спира да работи когато компресора изключи по температурно задание. Така ли е? А вентилатора в плюсовата част работи винаги(на затворена врата и когато не разскрежава)? Ако този тръбен датчик е заминал ще се индикира ли грешка на дисплея? |
|
Всичко записи: 588 : Дата на рег-ция: Яну. 2008 : Отправено: 16 Февруари, 2012 - 20:39:20 |
|
|
|
|
|
|
с вентилаторите се поддържа зададената температура в двата обема. Вентилатора спира когато е достигната зададената температура, когато температурата на изпарителя(тръбния датчик) е висока, когато е отворена вратата, когато обезскрежава |
|
Всичко записи: 12512 : Дата на рег-ция: Дек. 2005 : Отправено: 16 Февруари, 2012 - 21:18:30 |
|
|
|
|
|
|
Да не би да отчита, че е отворена вратата? В смисъл бутона или датчика /не знам с какво е/ да ти прави мизерии? Ориентирай се към нещата, които изключват вентилатора. Имитирай на всяко едно от тях положение включено и така, по метода на изключването ги отхвърляй едно по едно! |
|
Всичко записи: 376 : Дата на рег-ция: Март 2007 : Отправено: 19 Февруари, 2012 - 06:57:42 |
|
|
|
|
|
|
Виж да не би да е прекъснала бобината на вентилатора или пък да върти много бавно, той е на 12V. Ако вентилатора е здрав а не му се подава напрежение, направи първо RESET на паметта : натисни “WATER/ICE”+ “RESET WATER FILTER” 5times Понеже карам по спомени, правил съм 2-3 такива хладилници, мисля, че като натиснеш едновременно: “FREEZER SET”+ “SUPER FREEZER” 5 times, показва на дисплея грешките или пък ги изтриваше така. |
|
Всичко записи: 466 : Дата на рег-ция: Дек. 2006 : Отправено: 19 Февруари, 2012 - 13:23:10 |
|
|
|
modac
|
|
|
|
Joroklima Би ли могъл да провериш точно кодовете, за да пробвам? |
|
Всичко записи: 588 : Дата на рег-ция: Яну. 2008 : Отправено: 19 Февруари, 2012 - 18:35:29 |
|
|
|
|
|
Всичко записи: 12512 : Дата на рег-ция: Дек. 2005 : Отправено: 19 Февруари, 2012 - 18:43:47 |
|
|
|
|
|
|
Колега щом не разбираш тези хладилници - що ги бараш??? Първо как разбра че му липсва фреон, второ къде е пропуска - разчиташ на подохлаждането но може и да не е там. И как зареди този хладилник:под везна или на усет??? |
|
|
|
|
modac
|
|
|
|
Първо барам ги щото съм гладен, ако не бях изобщо нямаше да се занимавам. Второ реших, че няма достатъчно газ по обяснението на клиената: първоначално спрял да прави ледчета, след ден- два каймата вместо за час почнала да замръзва за два и от днес в хладилната част било топло. Освен това след като срязах технологичната не ми изпусна като за 190гр фреон. Що се отнася до подохлаждането след отстраняването му на вакуум съм го чакал двайсетина минути и не мръдна. Заредих го с кантар(въпреки че не съм любител) и ми кротна на изпарение -20 стопли филтъра и охлади смукателната. Нещо да ме посъветваш което съм пропуснал? |
|
Всичко записи: 588 : Дата на рег-ция: Яну. 2008 : Отправено: 19 Февруари, 2012 - 23:29:37 |
|
|
|
Silves
Редовен участник От: В.Търново
|
|
|
|
Modac, при недостигнала температура във фризерната и/или хладилната част вентилатора трябва да си работи на 100%. Имал съм проблеми с Daewoo и Electrolux, и се оказва че вентилатора не върти колкото трябва. Прегледай сервизното, и направи една диагностика - ще ти покаже дали има грешка или не.
http://dox.bg/files/dw?a=57da551afd |
|
Всичко записи: 135 : Дата на рег-ция: Авг. 2008 : Отправено: 20 Февруари, 2012 - 07:29:33 |
|
|
|
modac
|
|
|
|
След много мъки се оказа, че проблема е в самия вентилатор на фризерната част. Благодаря на всички за съдействието. Знаете ли откъде освен K&K бих могъл да купя такова моторче. Не за нещо друго ама казаха, че трябва да го чакам минимум една седмица. |
|
Всичко записи: 588 : Дата на рег-ция: Яну. 2008 : Отправено: 21 Февруари, 2012 - 21:06:10 |
|
|
|
|
|
|
здр имам следния проблем със същия хладилник: първо беше изгорял термо-предпазителя на нагревателя смених го, размразих изпарителя и след седмица клиента ми се обади, че пак не охлажда хладилната част. Тогава обаче имаше лед само във въздуховодите към хладилника и долу във ваничката за истичане(изпарителя чист явно размразява) Логиката води към вентилатора на хладилника, но като го тествам докато сам там работи, или към времето за дефрост (датчиците ми показват около 14ко при 20градуса). Ако някой е имал такъв случаи или идеи моля да сподели. И как точно се тества за грешка, че не се справих с изтеглянето на сервизното? Благодаря предварително. |
|
Всичко записи: 67 : Дата на рег-ция: Авг. 2009 : Отправено: 28 Февруари, 2014 - 04:48:59 |
|
|
|
|
|
|
Логиката води към вентилатора на фризера |
|
Всичко записи: 12512 : Дата на рег-ция: Дек. 2005 : Отправено: 28 Февруари, 2014 - 06:36:30 |
|
|
|
|
|
|
Хладилник Daewoo FRS-U20 - компресор
Здравейте! Имам следният проблем с хладилник Daewoo FRS-U20 .Проблемът е следният: Не знам дали е съвпадение или просто си му е дошло времето, нопреди няколко дни спира тока на няколко пъти за по няколко минути. На другият ден сутринта забелязах, че фризера се размразява- под него имаше голяма локва вода. Извадихме всички продукти и го оставих за няколко часа с отворени врати да се размрази напълно и да изсъхне. При включването му проверих дали работи компресора и констатирах, че се включва за около 30 секунди, след което една черна защита цъка и го спира, след 1-2 минути компресора отново се включва за малко и защитата го изключва. Проверих за грешки на дисплея- няма, но ми направи впечатление, че всички стойности на датчиците са много високи- 85, 74, 91 (мисля, че това са температури, но не знам дали не са по фаренхайт. На дисплея ми показва по целзий). Какво ще ме посъветвате? ci3pi0 | Провери платката за издути електролитни кондензатори. И напиши модела. |
|
Всичко записи: 12512 : Дата на рег-ция: Дек. 2005 : Отправено: 13 Март, 2017 - 12:31:48 |
|
|
|
|
|
|
Здравейте, знаете ли от къде мога да си закупя оригинален мотор за вентилатор на хладилник Daewoo mod.FRS-U20FFB ? |
|
Всичко записи: 67 : Дата на рег-ция: Авг. 2009 : Отправено: 30 Юли, 2018 - 16:37:38 |
|
|
|
|
|
Всичко записи: 12512 : Дата на рег-ция: Дек. 2005 : Отправено: 30 Юли, 2018 - 16:42:12 |
|
|
|
|
|
|
След смяната на двата вентилатора в хладилника не пада повече от 13градуса. Лед няма никъде. Има ли вероятност вентилатора на фризера да върти по бързо или да не спира и да пречи на циркулацията на въздух към хладилната част? Фризера поддържа зададената температура. |
|
Всичко записи: 67 : Дата на рег-ция: Авг. 2009 : Отправено: 01 Август, 2018 - 06:43:18 |
|
|
|
|
|
|
Провери въздуховода към хладилника(по средата на изпарителя във фризера) дали няма лед. Обикновено като спре вентилатора във фризера се обледява въздуховода. |
|
Всичко записи: 98 : Дата на рег-ция: Ноем. 2013 : Отправено: 01 Август, 2018 - 07:20:13 |
|
|
|
|
|
|
Три дни е седял спрян с отворени врати |
|
Всичко записи: 67 : Дата на рег-ция: Авг. 2009 : Отправено: 01 Август, 2018 - 20:51:57 |
|
|
|