Списък на форумите Форум
Ремонт на перални , съдомиални и сушилни машини , хладилници , климатици , микровълнови фурни и друга битова техника

Климатик Panasonic CU-PE12CKE - ­ грешка F 91

Форум » Ремонт » Ремонт на хладилници и климатици [Страници (1)]

| Нова тема | Изпрати | | Версия за печат |

Bat Lyubo

Постоянен участник
От: Русе

Някой може ли да ми каже какво е F 91. Благодаря предварително!

Всичко записи: 376 : Дата на рег-ция: Март 2007 : Отправено: 04 Април, 2008 - 12:21:05
kolyo

Админ

Що е Панасоник, все е за компресор
http://www.service-ruse.eu/forum/topic.php?forum=9&topic=171

Всичко записи: 12401 : Дата на рег-ция: Дек. 2005 : Отправено: 04 Април, 2008 - 13:33:35
soldier

Нов участник

климатик panasonik cu-pe12cke
когато паднат температурите климатика обръща да размразява и повече не тръгва .
когато е топло работи без проблем .къде е проблема?
djsunnyboy
имаш голям проблем, тези машини са с дефектна партида на компресорите . но ако питаш мене по добре си вземи нов климатик .има някаква прожина в компресора която дава дифект и не си заслужава да сменяш компресора.

проблема е в пружината на компресора но вече имаи решение на проблема .
сваля се компресора сменя се прожината и всичко трагва да работи .

Всичко записи: 10 : Дата на рег-ция: Март 2012 : Отправено: 19 Април, 2012 - 08:07:01
Zunin

Нов участник
От: Стара Загора

Темата е много стара,но виждам че е писано по нея

Инверторните климатици Панасоник са добри машини и хората, които ги ползват знаят много добре това.Наистина, че имат проблем с компресорите,но мисля, че не е добре да се изхвърли такава машина, на която може да се направи качествен ремонт.По принцип компресорите на Панасониците се ремонтират и не е необходимо да се сменят с нови. Резултатите от така наречените рециклирани компресори са много добри.

Всичко записи: 24 : Дата на рег-ция: Авг. 2006 : Отправено: 19 Април, 2012 - 19:24:43
kolyo

Админ

Климатик Panasonic CS-PE12CKE - клапа
Здравейте, има климатик Panasonic CS-PE12CKE. От известно време клапата за изходящия въздух не работи. При пускането на климатика леко помръдва и виси свободно. Естествено при по-силна струя се отваря малко повече, спрямо скоростта на въздуха.
Въпросът ми е как да стигна до нея. Не виждам никакви болтчета отстрани. При други модели се забелязват, но при моя аз не намирам. Ако някои знае къде са да ми пише.
иван-79

Може да му е счупен пластмасовия отвор които флиза в самото моторче но за целта трябва да се свали капака и дасе види от какво е точно.
turboie

att-5145fa2b09dfa2CKE.gif

Всичко записи: 12401 : Дата на рег-ция: Дек. 2005 : Отправено: 17 Март, 2013 - 18:44:20
djradi72

Нов участник

някой има ли параметрите на външните датчици на PANASONIC CU-PE12CKE
най вече ме интересува тръбният датчик на кондензатора.
Благодаря предварително.

Всичко записи: 4 : Дата на рег-ция: Февр. 2013 : Отправено: 06 Януари, 2014 - 15:01:35
kolyo

Админ

>

att-52cab22563fddCKE_.gif

Всичко записи: 12401 : Дата на рег-ция: Дек. 2005 : Отправено: 06 Януари, 2014 - 15:39:49
pinom

Нов участник

климатик panasonic cs-pe12cke - грешка H27 или H28
Проблема е че от вчера взе да спира и като спре лампата на вътрешното тяло започва да мига в оранжево и не иска да тръгва , намерих ръководство да видя как мога да прочета грешката която дава и се оказа "H27 или H28 май,една от двете " (уж някакъв датчик на външното тяло) По принцип утре се каня да звънн да запиша едно посещение от Сервиз ( Камео )и евентуално да видим какво ще го правим тоя климатик?
АКо на някои му се е случвало да пише какво е направил да се справи с проблема??

att-565b219549b423535.jpg

Всичко записи: 4 : Дата на рег-ция: Ноем. 2015 : Отправено: 29 Ноември, 2015 - 18:02:29
Dgigit

Участник
От: Пловдив

H27- Сензор за температурата на външния въздух
Този код се появява, когато измерената температура е много по-висока или много по-ниска от реалната температура. Проверете сензора и ако не откриете отворена верига или затворена верига (късо съединение), дефектирал е контакт на конектора.
H28- Сензор за температурата на топлообменника във външното тяло
Този код се появява, когато измерената температура е много по-висока или много по-ниска от реалната температура. Проверете сензора и ако не откриете отворена верига или затворена верига (късо съединение), дефектирал е контакт на конектора.

Всичко записи: 57 : Дата на рег-ция: Септ. 2010 : Отправено: 30 Ноември, 2015 - 18:52:39
pinom

Нов участник

Здравеите Днес маистора ме посети моята жена е била в къщи , та развраската е със положителен край климатика вече работи като маисторчето ми е сменило 2 датчика които не сам сигурен дали работят защото незнам какви работни стоиности трябва да имат ......След като ги измерих ( на снимката) .....като по големия знам че стоеше на външното тяло на една от медните траби които влизат във външната питата ,а този малкия ми се струва 4е е от вътрешното тяло макар че по телефона каза че и двата датчика са от външното тяло. Сега виждам че колегата kolyo дава някаква схема на която има стоиности и единия ми които го знам че седина трабата показва 5К Ом(значи би трябвало да е добре) Незнам вече дано сагата да е приключила

att-565c9959d6e8712.jpg

Всичко записи: 4 : Дата на рег-ция: Ноем. 2015 : Отправено: 30 Ноември, 2015 - 20:14:51
kolyo

Админ

pinom, форума е за майстори, не за клиенти, и с теб не сме колеги
Ако климатика ти не работи, знаеш къде е сервиза.

Всичко записи: 12401 : Дата на рег-ция: Дек. 2005 : Отправено: 30 Ноември, 2015 - 20:43:10

| Нова тема | Изпрати | | Версия за печат |

Форум » Ремонт » Ремонт на хладилници и климатици » Климатик Panasonic CU-PE12CKE - ­ грешка F 91 [Страници (1)]