Списък на форумите Форум
Ремонт на перални , съдомиални и сушилни машини , хладилници , климатици , микровълнови фурни и друга битова техника
 

климатик sanyo SAP-FK28P - спира


Форум » Ремонт » Ремонт на хладилници и климатици [Страници (1)]

| Нова тема | Изпрати | | Версия за печат |
 спира да духа топло
topsy


Нов участник
От: пловдив


проблема стана тази зима,един ден както си топлеше климатика,изсъска вътрешното тяло и спря да духа топло-само студено.Така духаше студено един час и реших да го изключа от тока.След повторно включване в тока, климатикът си размрази външното тяло и започна да духа топло и след 3-4 часа работа отново започна да духа студено.Обадих се на сервиз-извънгаранция, след консултацията с техниците ми обясниха,че имало някакво запушване по системата и трябва да се свали външното тяло.Взеха тялото за диагностика и след ден се обадиха-трябвало да се сменят капилярите и фреона,защото имало боклуци в системата,но се налага и смяна на ТРЗ-четирипътник, поне така ми казаха.Това ТРЗ при мен блокирало и ми предложиха втора употреба,понеже ново било много пари за климатик саньо.След като ми върнаха климатика,започна да духа наистина много топло.Но днес 15 дни по-късно отново спря да духа топло.Обадих се отново на същия сервиз и малко несериозно ми обясниха,че сигурно фреона пак се е замърсил и явно проблема може да е в компресора или да е натрупал някакви грешки.Посъветваха ме да го изключа от тока за 15 минути и пак да го пусна.След повторно пускане започна да духа топло и пак след 4 часа работа започна да духа студено.

До момента ремонта от тази фирма ми струва приблизително 290лв след всички профилактики.Въпросът ми е какъв може да е евентуалния проблем и как и с колко пари да се реши.Климатикат е на 7г. не е нов,но до сега си работеше страхотно.Не са мигали никакви лампи по вътрешното тяло-свети една червена и една зелена UV.

Всичко записи: 1 : Дата на рег-ция: Март 2012 : Отправено: 10 Март, 2012 - 23:03:09
Bat LyuboПостоянен участник
От: Русе


Прилича ми на бобина на четирипътния.

Всичко записи: 377 : Дата на рег-ция: Март 2007 : Отправено: 11 Март, 2012 - 08:29:42
me4i_86


Нов участник
От: Кнежа


проблема ти е в бобината на четирипътния винтил вероятно намотките в бобината окъсяват и бобината при загряване опуска пробваи първо с една нова не е скъпа никак от нея трябва да е.

Всичко записи: 18 : Дата на рег-ция: Февр. 2012 : Отправено: 11 Март, 2012 - 18:38:15
AleksandarsРедовен участник
От: Пловдив


Проблема изобщо не е в бубината...При проблем в бубината, машината няма да спира. А при японски климатизатор, вероятността да е това проблема е почти равна на 0. Бих заложил на софтуерен проблем. Имал съм подобен случай със модел на Sanyo, отново на 100V и се държеше по същия начин. Оказа се, че процесора в определени моменти отказва и се получава такъв срив. Това не се отчита с авария, индикирана от вътрешното тяло. Проблема се реши, след като се смени външната електроника, с нова.

Всичко записи: 176 : Дата на рег-ция: Юли 2008 : Отправено: 12 Март, 2012 - 07:29:13
kolyoАдмин
От: Русе


Климатик Sanyo SAP-FK28P - мига
Здравейте, имам следния проблем : когато се включи в контакта без да се пуска от дистанционното след 5сек почва да мига най-десния оранжев светодиод, нищо повече не се случва.
Благодаря предварително !
KostadinDimitrov

Всичко записи: 11541 : Дата на рег-ция: Дек. 2005 : Отправено: 21 Януари, 2018 - 16:14:55
 
| Нова тема | Изпрати | | Версия за печат |

Форум » Ремонт » Ремонт на хладилници и климатици » климатик sanyo SAP-FK28P - спира [Страници (1)]Powered by ExBB 1.9.1

  BGtop.net

[ Script Execution time: 0.0185 ]   [ Gzipped ]