|
|
|
|
pae
Нов участник
|
|
|
|
Здравейте, Имам проблем с термодатчика на изпарителя на хладилник Аристон Хотпойнт, модел BMBL 1822 F. При работещ хладилник съпротивлението му е около 20 килоома. След размразяване и при стайна температура съпротивлението му е около 12 килоома. Някой може ли да ми каже с какъв датчик бих могъл да го подменя. В сервиза не го предлагат като резерва част. Благодаря _________________________________________________________________ Подмених датчика но проблемът с размразяването продължава. |
|
Всичко записи: 9 : Дата на рег-ция: Апр. 2012 : Отправено: 13 Април, 2012 - 09:34:47 |
|
|
|
|
|
|
Пробвай с NTC 10K На аристон и индезит са или 10к или 2.7к NTC |
|
|
|
|
Vialex
Super Member От: Стара Загора
|
|
|
|
pae щом си решил да не ползваш сервиз, знаеш ли принципа на работа на системите No Frost? Провери ли нагревателите? Термофуса? Куплунзите добре ли контактуват? |
|
Всичко записи: 1115 : Дата на рег-ция: Авг. 2006 : Отправено: 27 Юли, 2012 - 08:55:37 |
|
|
|
pae
Нов участник
|
|
|
|
Здравей Vialex, за системите No Frost четох разни неща, но конкретно за този хладилник не намерих много. Нагревателят би трябвало да е здрав - дава около 300 ома. Термофуса (предполагам дефростера или терморелето) го подмених първи защото на изводите му нямаше никакъв затворен контакт. Лошото е , че не намерих същият модел и сложих два като използвах от тях само защитният им контакт. След това подмених датчика на изпарителя с NTC 10K и хладилника работи около месец без проблеми, с работещо размразяване и тъкмо се обнадеждих и пак се обледи. Куплунзите ги проверих няколко пъти, даже разтворих малко крачетата им за по-добър контакт.
|
|
Всичко записи: 9 : Дата на рег-ция: Апр. 2012 : Отправено: 27 Юли, 2012 - 22:24:43 |
|
|
|
|
|
Всичко записи: 466 : Дата на рег-ция: Дек. 2006 : Отправено: 16 Август, 2012 - 21:50:59 |
|
|
|
pae
Нов участник
|
|
|
|
Тези термостати, до колкото видях имат само един контакт. На мен ми трябват два контакта.
Оригиналното реле беше с два контакта. От него излизаха два жълти и два сини кабела.На това реле и двата му контакта са защитни - разкъсват се при достигане на висока температура и след това не се възвръщат. Аз сложих две релета с по един защитен и един работен контакт, като съм използвал само защитния. |
|
Всичко записи: 9 : Дата на рег-ция: Апр. 2012 : Отправено: 22 Август, 2012 - 18:51:49 |
|
|
|
|
|
|
"защитния контакт" е термопредпазител(бушон) на 60-70 градуса "работния контакт" (кликсона) е един и е на 10 градуса |
|
Всичко записи: 12505 : Дата на рег-ция: Дек. 2005 : Отправено: 23 Август, 2012 - 06:48:24 |
|
|
|
pae
Нов участник
|
|
|
|
Ако терморелето, което съм сложил не е наред, би трябвало хладилникът въобще да не работи. То би трябвало да служи само за защита. Сега хладилникът работи без да спира и без да се размразява. Натрупва лед за дава-три дни. |
|
Всичко записи: 9 : Дата на рег-ция: Апр. 2012 : Отправено: 23 Август, 2012 - 17:08:50 |
|
|
|
|
|
Всичко записи: 12505 : Дата на рег-ция: Дек. 2005 : Отправено: 23 Август, 2012 - 17:27:06 |
|
|
|
pae
Нов участник
|
|
|
|
И това го мислих, но тогава няма да се пуска саморазмразяването. |
|
Всичко записи: 9 : Дата на рег-ция: Апр. 2012 : Отправено: 23 Август, 2012 - 18:48:27 |
|
|
|
Pawel
Постоянен участник От: София
|
|
|
|
Колега pae, защо няма да стане? Със 2 вентилатора ли е хладилника? На този модел съм забелязал, че и двете вериги на термозащитата са постоянно отворени. Много често се среща проблема във вторият нагревател. (Той е предназначен да отпуши изходният отвор на ваната за оттичане на размразената вода). Всичко си работи а се натрупва лед. Трябва да дава стойност от няколко килоома.
Другото слабо място на тези модели е в буксата на дефростера. Провери дали ламаринките в буксата контактуват. И после не забравяй да се обадиш. |
|
Всичко записи: 488 : Дата на рег-ция: Ноем. 2007 : Отправено: 23 Август, 2012 - 19:05:07 |
|
|
|
pae
Нов участник
|
|
|
|
Здравей, Pawel. Терморелето, което смених също нямаше никакъв затворен контакт и първия майстор, а след това и втория твърдяха, че трябва да са затворени и го смених с два отделни. Нагревател има само на изпарителя. Разтопеният лед се събира в един канал с отвор (гумена тръбичка) , от който се оттича към ваната на компресора. Буксата на дефростера я прегледах и поразтворих перата на клемите, но ще пробвам пак.
Изпарителят е вертикален. Има само един вентилатор. |
|
Всичко записи: 9 : Дата на рег-ция: Апр. 2012 : Отправено: 23 Август, 2012 - 19:38:00 |
|
|
|
|
|
|
pae , какво му мислиш толкова. Кольо ти каза:
"защитния контакт" е термопредпазител(бушон) на 60-70 градуса "работния контакт" (кликсона) е един и е на 10 градуса | Сложи му едно термо реле, от които ти казах и един термопредпазител за всеки случай и ще си решиш проблема.
Нагревател има само на изпарителя. | Не само там, има и под изпарителя, където се оттича водата. Замери го и него да видиш дали е здрав.
|
|
Всичко записи: 466 : Дата на рег-ция: Дек. 2006 : Отправено: 23 Август, 2012 - 23:45:01 |
|
|
|
pae
Нов участник
|
|
|
|
Здравей, joroklima. При мен терморелето служи само за защита. Регулирането става по 3 термодатчика. Ако релетата, които съм сложил не работят, то хладилникът би трябвало да не работи, а при мен той не иска да спира . Другият контакт на сложените от мен релето е регулиращ - отварящ се при стайна температура и затварящ се при отрицателна, но не се използва. Нагревателят е само един и обикаля целия изпарител. |
|
Всичко записи: 9 : Дата на рег-ция: Апр. 2012 : Отправено: 27 Август, 2012 - 20:00:18 |
|
|
|
|
|
|
Ако релетата, които съм сложил не работят, то хладилникът би трябвало да не работи | Няма такова нещо, тук нямаш механичен часовник за размрязаване.
а при мен той не иска да спира | Значи, че или не може да достигне нормалната температура, която му е зададена, което е породено от недостиг на фреон, неработещ вентилатор, запушени въздуховоди от лед и т.н. или не си заменил правилния (дефектния) термодатчик, а може да си има проблем и в самата платка, било то софтуерно или хардуерно.
Другият контакт на сложените от мен релето е регулиращ - отварящ се при стайна температура и затварящ се при отрицателна, но не се използва. | А точно този контакт трябва да се използва, щом температурата на изпарителя стане плюс 10 - 12 градуса, той трябва да изключи нагревателя. Линка за релетата, които съм ти дал са точно такива, при стайна температура, като ги мериш, не дават контакт. И в сервизната документация, пише, че е с два нагревателя и по ел. схема е с 2. А и най добре ще е да извикаш някой, който разбира за да ти направи хладилника, иначе като гледам, има доста да си пишем.
|
|
Всичко записи: 466 : Дата на рег-ция: Дек. 2006 : Отправено: 27 Август, 2012 - 23:45:13 |
|
|
|
pae
Нов участник
|
|
|
|
Ок. Благодаря на всички за мненията и идеите.
|
|
Всичко записи: 9 : Дата на рег-ция: Апр. 2012 : Отправено: 28 Август, 2012 - 17:32:40 |
|
|
|
|
|
|
Здравейте имам същия хладилник и в момента мигат трите диода един на плюсовата част един че хладилника е включен и третия които е на фризера .Хладилника работи иначе добре замразява включва и изключва какво може да му стане и могали да разбера каква грешка дава евентуално . Мерси |
|
Всичко записи: 11 : Дата на рег-ция: Февр. 2007 : Отправено: 09 Май, 2014 - 13:47:19 |
|
|
|
|
|
|
Завърти двете врътки на потенциометрите на 0, после ги върни в първоначално положение за да се рестартира. |
|
Всичко записи: 12505 : Дата на рег-ция: Дек. 2005 : Отправено: 09 Май, 2014 - 15:45:51 |
|
|
|
|
|
|
Благодаря Кольо. утре ще пробвам
|
|
Всичко записи: 11 : Дата на рег-ция: Февр. 2007 : Отправено: 09 Май, 2014 - 20:43:55 |
|
|
|
|
|
|
Хладилник АРИСТОН BMBL 1822 - не разкрежава
2 хладилника от този модел.На двата нагревателите и дефростерите за здрави,вентилаторите работят.Имам съмнения за платка но така и не можа техник да намери проблем при прегледа а аз не смея да настоявам за закупуване на нова платка. Ако някой може да сподели нещо по въпроса ще го изслушам с удоволствие. КЕМИ |
Хладилник ARISTON BMBL 1822 F - не охлажда
Здравейте. Имам следния проблем с този хладилник... горната част +-вата не охлажда и не работи. С 1 мотор е хладилника. От какво може да е повредата и причините? nikolas | Изключи го от щепсела за ДВА дни.
|
|
Всичко записи: 12505 : Дата на рег-ция: Дек. 2005 : Отправено: 10 Януари, 2015 - 00:28:02 |
|
|
|
|
|
|
хладилник Hotpoint Ariston 1822
Здравейте, имам проблем с хладилника си от повече от година като през това време е носен 4 пъти на ремонт, но не успяват да намерят причината. Та, след изключване за известно време работи нормално, след което започва постепенно да вдига температурата на хладилната част. При първото носене на техник му смениха платката, но промяна няма. Фризерът си работи, горната част след временно спиране изкарва около 14 дена макс. Много ще съм благодарна на съвети. Lo |
|
|
Всичко записи: 12505 : Дата на рег-ция: Дек. 2005 : Отправено: 17 Септември, 2017 - 19:31:55 |
|
|
|
|
|
|
Здравейте, След гръмотевична дейност хладилник модел BMBL 1822 F "умира". След проведената проверка на отделните модули и агрегати констатирах късо съединение на субмодула с процесора. Разпоих процесора и естествено късото изчезна. Моля ако някой разполага с процесор (програмиран) или субмодула или цялата платка, да помогне! |
|
Всичко записи: 6 : Дата на рег-ция: Яну. 2017 : Отправено: 17 Април, 2018 - 21:22:42 |
|
|
|
|
|
Всичко записи: 12505 : Дата на рег-ция: Дек. 2005 : Отправено: 17 Април, 2018 - 21:52:16 |
|
|
|
|
|
|
хладилник Ariston Hotpoint bmbl1822f - Не охлажда
Здравейте, хладилника не сваля под 15 градуса в хладилната част и -7 във фризера. Фреон има, докато работи, смукателната тръба към компресора се заскрежава. Съмнението ми е, че имам запушване. Тъй като проблемът е общ за двете отделения, имам подозрение, че магнет вентила също може да има проблем /запушване. Дайте мнение как да постъпя. Aby | Да изключиш хладилника за два дни от щепсела. |
|
Всичко записи: 12505 : Дата на рег-ция: Дек. 2005 : Отправено: 20 Юли, 2023 - 06:14:47 |
|
|
|