|
|
|
|
|
|
|
Става въпрос за горе посочения хладилник. Той е с хладилна и фризерна част като от известно време хладилната част не иска да се охлажда. Хладилника е с един компресор и вентилатор, който уж трябва да тегли студен хъздух от фризера отдолу и да го качва горе в хладилника само, че това не се случва или по-скоро само в някой случаи. Мисля, че е заминала платката на хладилника, защото доста се награвя, което е необичайно. Въпросът ми е откъде да си намеря нова платка за хладилника. Викахме и майстор от Интерсервис Узунов, тъй като в интернет разбрах, че те са официален представител на Fagor за България, но уви проблема си остана. Човека каза, че е отремонтирал платката, но явно проблема не се е решил с това. Сега отново започна да пищи алармата и незнам какво може да бъде, най-вероятно платката не може да влючи вентилатора всеки път и за това се случва така. Къде мога да намеря резервни части за хладилника в София или в Пловдив. Ако има някой идея какво друго може да бъде причината нека сподели. Ако се нуждаете от още информация не се замисляйте да ме питате. Ето как изглежда хладилника http://media.snimka.bg/s1/0323/026890504-big.jpg?r=0 А ето как изглежда и дисплея http://media.snimka.bg/s1/0323/026890505-big.jpg?r=0 Съжалявам, че не мога да дам точния модел на хладилника, но просто нито в книжката му пише какъв е нито на корпуса му има нещо, само един модел на компресор, който в случая май не ми е от голяма полза. Благодаря предварително на всички отзовали се . |
|
Всичко записи: 3 : Дата на рег-ция: Яну. 2012 : Отправено: 14 Април, 2012 - 01:22:34 |
|
|
|
|
|
|
Той е с хладилна и фризерна част като от известно време хладилната част не иска да се охлажда. | Изглежда че се включва функция ваканция .
Съжалявам, че не мога да дам точния модел на хладилника | Принципно табелката със информация е във хладилната част долу като изкараш кутиите . |
|
Всичко записи: 238 : Дата на рег-ция: Юли 2008 : Отправено: 15 Април, 2012 - 08:54:25 |
|
|
|
|
|
|
Благодаря за насоките. А случайно да ми кажете от къде мога да си купя нова платка |
|
Всичко записи: 3 : Дата на рег-ция: Яну. 2012 : Отправено: 16 Април, 2012 - 21:34:25 |
|
|
|
|
|
Всичко записи: 2 : Дата на рег-ция: Юли 2009 : Отправено: 29 Май, 2012 - 12:24:39 |
|
|
|
Pawel
Постоянен участник От: София
|
|
|
|
Неразбрах дали вентилатора се намира във фризерната част. А какво и имаше на платката, че техникът я "отремонтира" и проблемът си остана? Имаше ли изгорели елементи по платката ? |
|
Всичко записи: 488 : Дата на рег-ция: Ноем. 2007 : Отправено: 29 Май, 2012 - 20:59:07 |
|
|
|
|
|
|
Може да има проблем с размразяването или с вентилатора.При тези случаи може да се натрупа скреж по изпарителя и студеният въздух не достига до плюсовата част |
|
Всичко записи: 19 : Дата на рег-ция: Март 2012 : Отправено: 30 Май, 2012 - 20:08:02 |
|
|
|
|
|
|
Ако все още не сте го оправили, имам същия хладилник и ми правеше същите номера. Проблема е в един датчик, намиращ се във фризерната част, определящ кога да завърти вентилатора. |
|
Всичко записи: 1 : Дата на рег-ция: Окт. 2012 : Отправено: 12 Октомври, 2012 - 12:48:27 |
|
|
|
frick
Постоянен участник От: гр. Девин
|
|
|
|
Колеги имам проблем с този хладилник. Модела е FC-68-NFX. Проблема е следния: след достигане на зададената температура и повторно включване вентилатора не тръгва и така в хлад. част температурата не може да се поддържа. Вентилатора тръгва след изключване от контакта и повторно включване. Колеги моля за насоки за решаване на проблема. |
|
Всичко записи: 327 : Дата на рег-ция: Яну. 2011 : Отправено: 22 Януари, 2015 - 21:41:34 |
|
|
|
|
|
|
Здравейте ,някой реши ли описаният проблем? Какви са стойностите на датчиците ? Благодаря предварително! |
|
Всичко записи: 1 : Дата на рег-ция: Апр. 2016 : Отправено: 18 Април, 2016 - 12:57:56 |
|
|
|
frick
Постоянен участник От: гр. Девин
|
|
|
|
Проблема с вентилатора го реших като го вързах към захранването на компресора. Така вентилатора работи когато работи компресора. |
|
Всичко записи: 327 : Дата на рег-ция: Яну. 2011 : Отправено: 18 Април, 2016 - 13:44:53 |
|
|
|