Списък на форумите Форум
Ремонт на перални , съдомиални и сушилни машини , хладилници , климатици , микровълнови фурни и друга битова техника

Климатик Midea CS-12HHA

Форум » Ремонт » Ремонт на хладилници и климатици [Страници (1)]

| Нова тема | Изпрати | | Версия за печат |
 Не охлажда достатъчно
irh

Нов участник

Здравейте! От доста време насам климатика не охлажда подобаващо. Разрових се в темите в нета и останових, че или климатика няма достатъчно фреон или е замърсен. Почистих филтрите и фъншното тяло. Не мога да отворя вътрешното тяло и да изчистя, но видимо не е замърсен/така предполагам/Прави ми впечатление, че при пускане се усеща много по-студен въздух отколко през другото време духа. Някъде ми попадна мнение за диагностициране на количеството фреон с ръка - ако температурата на външното тяло се различава в различните части, значи трябва да се долее. Така ли е? При проба температурата в горната част на външното тяло е по ниска. Ако има значение климатика е купен 2007г. и се ползва предимно лятото. Проблема го има от 1-2 лета. Благодаря на всеки отговорил.
П.С. принудих се да пиша тук, понеже "специалистите" в града ми са много заети..
В момента /9 часа/ климатика си охлажда по същия начин както и в жегите по обяд. Погледнах и тубината -- според мен не е мръсна /пробвах с отвертка и мокра кърпичка след като я извадих едвам се забелязваше мръсотия/.
Edit:в момента се усеща по-хладен въздух

Всичко записи: 2 : Дата на рег-ция: Авг. 2012 : Отправено: 07 Август, 2012 - 19:59:49
val_g

Нов участник
От: Плевен

ако е за фреон най-елементарното е ,че ще ти заскрежава тънката тръба на външното тяло погледни по нея дали има конденз или има скреж е кондензирала според мен не е за фреон

Всичко записи: 11 : Дата на рег-ция: Ноем. 2008 : Отправено: 07 Август, 2012 - 23:31:50
weka

Редовен участник
От: Варна
малко е трудно да се гадае по твоя климатик, щеше да е по лесно ако беше написал колко е стайната температура и колко е изходящата от климатика и как се променя с времето. Ако външното тяло е в остъклена тераса е нормално да работи така ..........

Всичко записи: 129 : Дата на рег-ция: Ноем. 2009 : Отправено: 08 Август, 2012 - 00:20:47
Bat Lyubo

Постоянен участник
От: Русе

Хвърли един поглед на турбината да не е замърсена!

Всичко записи: 376 : Дата на рег-ция: Март 2007 : Отправено: 08 Август, 2012 - 08:38:51
Георги Стоичков

Редовен участник
От: Пловдив

Имаш 2 варианта
1- Търсиш майстор който да ти го погледне.
2- Купуваш си манометри, ампер клещи и съответния фреон, закачаш манометрите и ампер клещите, измерваш работен ток и налягане и ако са ниски доливаш фреон, докъто го вкараш в режим , ако е обикновен,
ако е инвертор точиш фреона притегляш го и ако има нужда го дозареждаш по кантар
Според мене по-евтино ще ти излезе да си намериш, някой който разбира от тази работа.

Всичко записи: 249 : Дата на рег-ция: Окт. 2010 : Отправено: 08 Август, 2012 - 12:07:34
peshko

Нов участник

Преди да правиш каквото и да било почисти филтрите на вътрешното тяло

Всичко записи: 20 : Дата на рег-ция: Март 2009 : Отправено: 09 Август, 2012 - 15:56:17
Иванов

Нов участник

Щом проблема е от 1-2 лета,как е работил през зимата...отоплявал ли е добре,замръзвал ли е...идвал ли е някой(майстор) у вас.Тези дървета са податливи на замръзване и съм чувал от колеги,че ги тъпчели в фреон.Дали не си спомняш нещо...виж и перката на външното тяло дали се върти.

Колкото повече инфо имаш по даден проблем,толкова по-лесно е да помогнеш в разрешаването му.Може да е всичко...това че тръбичката не замръзва и не прави конденз какво ти говори...може да са останали 2 шепи фреон в системата,може и компресора изобщо да не тръгва(шумът от вентилатора на външното тяло на този модел,може да заблуди всеки не специалист).

Всичко записи: 17 : Дата на рег-ция: Ноем. 2008 : Отправено: 10 Август, 2012 - 17:11:44
Георги Стоичков

Редовен участник

Иванов как е работил през зимата...отоплявал ли е добре,замръзвал ли е..

Прочети в 1 пост ! Пише, че климатика се ползва предимно за охлаждане, никъде не се споменава за отопление и за проблеми през зимата, така че едва ли се ползва за отопление зимата, а най-вероятно се ползва само за охлаждане

Всичко записи: 249 : Дата на рег-ция: Окт. 2010 : Отправено: 10 Август, 2012 - 20:26:40
chikago

Нов участник

причините може да са най-различни и за това по-добре повикай техник.всякак ще иска фреон ако не е зареждан през годините(има си нормирани загуби за годините дори и при най-качествен монтаж).Да проверят и капацитета на кондензатора на вентилатора.

Всичко записи: 12 : Дата на рег-ция: Яну. 2009 : Отправено: 11 Август, 2012 - 21:22:28
irh

Нов участник

Перката се върти. Климатика откакто е поставен само веднъж е поглеждан от специалисти понеже капеше вода от две места. Това стана, малко /долу-горе 2 седмици/, след като го поставиха. Аз също съм на мнение, че трябва да дойде да го погледне някой специалист, но проблема е, че ме въртят от 1 месец. Утре пак ще звъня, че то лятото свърши вече ;д Благодаря отново за мненията.

Всичко записи: 2 : Дата на рег-ция: Авг. 2012 : Отправено: 12 Август, 2012 - 19:38:15
todor botev

Редовен участник

Ако е паднал капацитета на кондензатора перката върти по бавно

Всичко записи: 160 : Дата на рег-ция: Юни 2009 : Отправено: 12 Август, 2012 - 21:30:31
nebelservice

Постоянен участник
От: София
Тука се хващам за думата "подобаващо". За мене подобаващо охлажда климатика ( 12-ка Мидеа) като при максимална степен на вентилатора и включен компресор прави 13° температувна разлика на въздуха който влиза в тялото и въздуха който излиза. И от там вече можем да мааме с инструментите ако се налага..

Всичко записи: 455 : Дата на рег-ция: Дек. 2005 : Отправено: 23 Август, 2012 - 18:06:45
kolyo

Админ

Климатик Midea CS-12HHA - трака вътрешното тяло
Здравейте. Купихме си ново жилище и там от старите собственици беше монтиран климатик Мидеа cs 12 hha..Ние не го махнахме и останахме да се отоплявами с него...
Проблема е, че той е доста шумен, трака вътрешното тяло и с две думи не може да се спи... Опитах с корекция в режима на разпръскване на струята но явно не е това.... Приятелят ми е много зиморничев и иска постоянно да е пуснат през цялата нощ... Помогнете моля ви... Поне да работи по тихичко а то скърца бръмчи побъва ме...
Kalina94

Всичко записи: 12512 : Дата на рег-ция: Дек. 2005 : Отправено: 10 Декември, 2016 - 00:13:01
Pawel

Постоянен участник
От: София

Здравейте, колеги имам странен проблем с този модел климатик. Както си работи на студено, климатика спира и дава грешка Е6. Изключвам от контакта включвам пак Е6. Отново рестарт този път тръгва. Работи 10 мин и пак Е6. Никъде не виждам какво означава тази грешка. Някой срещал ли е този проблем? Не е инвертор мисля, че и на режим вентилация пак дава грешката, фреона е по везна и е направена пълна профилактика.

Колко килоома трябва да бъде вътрешният тръбен датчик?

Всичко записи: 488 : Дата на рег-ция: Ноем. 2007 : Отправено: 25 Май, 2017 - 23:14:55
kolyo

Админ

Датчиците на MIDEA са 10к

Всичко записи: 12512 : Дата на рег-ция: Дек. 2005 : Отправено: 26 Май, 2017 - 11:43:26

| Нова тема | Изпрати | | Версия за печат |

Форум » Ремонт » Ремонт на хладилници и климатици » Климатик Midea CS-12HHA [Страници (1)]