|
|
|
|
|
|
|
Здравейте! Имам един старичък (но много хубав, до сега никога не се е развалял) хладилник Профило No-Frost/3800PNF с 3 врати - обикновена секция за охлаждане, секция за силно охлждане и камера за дълбоко замразяване. Та този хладилник, започна да не замразява добре. Повиках майстор, той го замери и останови, че всички стойности са в норма. НО компресорът работи 6 мин. след това изключва за около 22 мин и този ритъм се повтаря, в следствие, на което охлаждането не е никак достатъчно. (Движението на въздуха във всички секции работи само когато компресора е включил). Предположението на хладилния-техник беше повредата на часовника, но подмяната му не доведе до никакъв резултат. Цикълът на работа на компресора е същият, като горе споменатия. Моля, ако някой има някакви предположения какъв е проблемът - да сподели, или ако имате идея за добър майстор в Пловдив. Благодаря ви много!
|
|
Всичко записи: 1 : Дата на рег-ция: Септ. 2012 : Отправено: 17 Септември, 2012 - 22:05:41 |
|
|
|
|
|
|
Аз бих проверил с амперметър консумацията на хладилника за сравнение с това, което пише на заводската табела. Ако консумацията е по-висока и компресора се товари означава, че изключва от защита. Причината може да е вътрешна ел.повреда или запушване. После бих шунтирал контактите на терморегулатора, за да видя дали пак така ще се държи. Ако да, възстановявам схемата, а ако се оправи заменям с нов. След това бих шунтирал и контакта на таймера, захранващ компресора въпреки, че е нов. Просто за проверка. И накрая бих проверил пусковия механизъм на компресора (вероятно реле). |
|
Всичко записи: 75 : Дата на рег-ция: Авг. 2012 : Отправено: 19 Септември, 2012 - 09:09:35 |
|
|
|
|
|
|
Здравейте! Имам същия хладилник. Имам следния проблем - компресорът не изключва./или веднъж, два пъти на ден/. Камерата замразява нормално, хладилната част също ми се струва, че поддържа добри температури. Пробвахме със смяна на термостата, но се получи нещо много странно - с новия термостат при включване на хладилника имаше курс на работа около 50 минути, след това изключи и изобщо не включи повече следващите два часа. Сложихме стария и отново работи постоянно. Някой да има идеи какъв може да е пролемът?
Моделът на термостата е същия като стария (Не знам дали е сменян някога, тоест дали стария е оригинален.) - на Данфос http://shop.ersatzteil-land.de/ersatzteilland-p2176h4s110-Danfoss-Thermostat-K.html ето такъв. Хладилника е на 20г.
фризера си замразява идеално, в хладилната част е 6 градуса |
|
Всичко записи: 4 : Дата на рег-ция: Септ. 2015 : Отправено: 04 Септември, 2015 - 14:13:58 |
|
|
|
|
|
|
Имайки предвид линка на термостата който си дал,температурите са нормални.Термостата е с фиксирана температура На -17гр изключва,на -7 гр.включва.+5 е фиксираната температура.За 20 годишен хладилник(компресор ако си е неговия)е нормално да работи по дълго. |
|
Всичко записи: 273 : Дата на рег-ция: Окт. 2006 : Отправено: 04 Септември, 2015 - 21:31:03 |
|
|
|
frick
Постоянен участник От: гр. Девин
|
|
|
|
На -19 изключва на мах. а на -7 изключва на min. На + 5 вкл. Така че 6 градуса в хладилната част си е нормална температура. По-дългата работа на компресора може да се дължи на по-висока околна температура и термостат настроен на по-ниски градуси или на не достатъчна ефектифност на компресора. |
|
Всичко записи: 329 : Дата на рег-ция: Яну. 2011 : Отправено: 04 Септември, 2015 - 23:07:36 |
|
|
|
|
|
|
Благодаря ви за бързите насоки! Ще видим дали няма да се появят проблеми от това рядко изключване, не си струва да се инвестира в ремонт, времето само ще покаже.
|
|
Всичко записи: 4 : Дата на рег-ция: Септ. 2015 : Отправено: 05 Септември, 2015 - 08:23:57 |
|
|
|
|
|
|
Здравейте, аз обаче все още не мисля, че е нормален цикъл на работа. За 48 часа изключи сам два пъти по 40мин. Другото странно поведение е, че но фрост системата обичайно при включване в контакт не сработва веднага /включва след 3-5 мин/. А сега, при включване на щепсела, заработва от раз. |
|
Всичко записи: 4 : Дата на рег-ция: Септ. 2015 : Отправено: 06 Септември, 2015 - 15:27:35 |
|
|
|
|
|
|
Вероятната причина,както е писано по горе,копресора се приготвя да пътува към вечните хладилно компресорни полета...А иначе казано поизносен 20 годишен компресор,и топло време.Съвет!Остави хладилника да работи. |
|
Всичко записи: 273 : Дата на рег-ция: Окт. 2006 : Отправено: 06 Септември, 2015 - 16:03:40 |
|
|
|
|
|
|
Не е 20 годишен.. сменян е преди 6-7 години. Иначе под "остави го да работи" искаш да кажеш да не уговарям на смени да го изключват домочадието, а да си го оставя на произвола колкото си изключва сам? Много се чудя майстор ли да викна или да гледам за нов. |
|
Всичко записи: 4 : Дата на рег-ция: Септ. 2015 : Отправено: 06 Септември, 2015 - 17:43:37 |
|
|
|
|
|
|
Не бе споменал че му е сменян мотора преди 6 години.Топло му е.Температурите са му в норма.Няма нужда от дежурства,и вахтен журнал.Иначе,всичко е на път да се превърне в натрапчива невроза.Остави го да си работи,а нека домочадието прави салатата,а верояно ракията е 6 градуса... |
|
Всичко записи: 273 : Дата на рег-ция: Окт. 2006 : Отправено: 06 Септември, 2015 - 17:54:14 |
|
|
|
|
|
|
Здравейте колеги. Имам следния проблем- хладилника е profilo no-frost при затворена врата на фризера, компресора включва и изключва постоянно. При отворена врата, компресора работи нормално. Установих, че когато копчето е натиснато, прави този проблем с компресора. Проверих вентилатора, оказа се че е здрав. Моля за съвет какъв може да е проблема. |
|
Всичко записи: 2 : Дата на рег-ция: Юни 2022 : Отправено: 13 Юни, 2022 - 21:47:14 |
|
|
|
|
|
|
Ако на платката има голям сив(син) кондензатор, му замери капацитета. |
|
Всичко записи: 12505 : Дата на рег-ция: Дек. 2005 : Отправено: 13 Юни, 2022 - 23:16:07 |
|
|
|