|
Компресора работи постоянно |
|
|
|
|
|
|
Хладилника е модел P2919 ___ type B50360 ___ R12 _ 120W _ 0.9A проблема се състои в това, че уплътнението не уплътнява добре на едно място но също така смятам, че и термостата не сработва според мен пробвах го като го поставих в камерата където за разлика от останалата част от хладилника температурата бързо и осезателно спада но въпреки това след 1/2ч работа компресора не беше изключил и грееше доста(не е ли редно термо защитата да го излючи по рано). Освен това при спиране на компресора все едно, че нещо тежко пада(на каво ли се дължи това) Моля ако имате идеи на какво се дължат гореописаните проблеми споделете. Също така ме интересува намират ли се уплътнения за този хладилник и къде и въобще възможна ли е подмяната на същото. |
|
Всичко записи: 23 : Дата на рег-ция: Септ. 2006 : Отправено: 02 Юни, 2007 - 20:17:32 |
|
|
|
|
|
|
Освен това при спиране на компресора все едно, че нещо тежко пада(на каво ли се дължи това) |
Вероятно на износен компресор, а не повреден термостат. |
|
Всичко записи: 184 : Дата на рег-ция: Ноем. 2006 : Отправено: 02 Юни, 2007 - 21:41:44 |
|
|
|
|
|
|
Уплътнението го нагрей със сешоар при затворена врата и то трябва да се оправи.Не разбрах какво си сложил в камерата, какъв е термостата, има ли замръзнало при осезателя? Колкото до компресора, вероятно и счупил клапан. |
|
Всичко записи: 376 : Дата на рег-ция: Март 2007 : Отправено: 04 Юни, 2007 - 10:47:27 |
|
|
|
|
|
|
Благодаря за идеите. Ще пробвам това със сешоара. Bat Lyubo ако под осезателя имаш предвид частта от термостата която беше закрепена за охлаждащата повърхност в хладилната част(дълго гъвкаво с бяла изолация) точно нея пъхнах в камерата, която след половин час работа беше до толкова охладена че ми залепваше ръката а осезателя го бях притиснал към повърхността и с буркан с вода но термостата не изключи. |
|
Всичко записи: 23 : Дата на рег-ция: Септ. 2006 : Отправено: 04 Юни, 2007 - 16:22:29 |
|
|
|
|
|
|
охлаждащата повърхност в хладилната част | ако е замръзнала, слагай нов термостат и внимавай да не пречупиш
дълго гъвкаво с бяла изолация | защото е тръбичка с газ. |
|
Всичко записи: 376 : Дата на рег-ция: Март 2007 : Отправено: 05 Юни, 2007 - 08:10:06 |
|
|
|