Списък на форумите Форум
Ремонт на перални , съдомиални и сушилни машини , хладилници , климатици , микровълнови фурни и друга битова техника

хладилник Snaige RF 360 - ­ грешка HI

Форум » Ремонт » Ремонт на хладилници и климатици [Страници (1)]

| Нова тема | Изпрати | | Версия за печат |

mar4olini

Нов участник
От: гр.Бургас

Здравейте колеги имам проблем с хлад.СНАЙГЕ мод.RF360.Изписва грешка H1 и фризерната част не работи.
Някой знае ли какво означава тази грешка. Ако е датчика във фризерната част колко килоома е.
Предварително благодаря.

Всичко записи: 28 : Дата на рег-ция: Яну. 2011 : Отправено: 21 Декември, 2012 - 22:30:24
modac

Супер участник
От: София

http://www.service-ruse.eu/forum/topic.php?forum=2&topic=706
Разгледай тая тема

Всичко записи: 588 : Дата на рег-ция: Яну. 2008 : Отправено: 22 Декември, 2012 - 20:25:00
kolyo

Админ
От: Русе

хладилник SNAIGE RF 360
хладилника е комбиниран,със хладилна и фризерна част,с един компресор,на него пише"active soft",а на дисплея "electronik".
от изветно време температурата във фризерната част започна да се покачва.На дисплея започна да мига надписа"HI" и да изписва температура във фризерната част по-висока от зададената,придружено със съответният звуков сигнал и мигането на един триъгълник в червен цвят.Температурата започна постепенно да се увеличава.При зададена минус 16 градуса започна да показва минус 12.Изключих и включих наново фризерната част,но продължи да пада до минус 8 градуса.Затова реших да го изключа да се размрази.След това го включих наново.За съжаление не сам бил там да го дебна дали е стигна зададените минус 16 градуса,но когато дойдох го заварих да показва минус 14 градуса.И съответно пак мигащ дисплей със звук и триъгълник в червено.Този път не съм правил нищо и го оставих да видя до колко ще стигне температурата във фризера.Тя стигна до плюс 5 градуса,но все още имаше лед във фризера.При тази сутуация реших да не изключвам фризера сега,а на следващото ми идване когато вече леда ще се е разтопил.
Това ми е първият проблем.
Когато дойдох пак вече имаше изненада.
Дисплеят вече не мигаше с надпис"HI" и нямаше звуков сигнал и светещ триъгълник в червено.
На дисплея мигаше постоянно следния надпис: 8.8.
Тоест мигат две цифри осмица и се чува един звук тин-тин.При което установих,че вече не отчита температурата нито във фризерната част,нито в хладилната.На практика от дисплея вече нито едно копче не функционира и не може да се включи или изключи която и да е част.И съответно не работи и хладилната част.
Въпросът ми към вас е следният.
Какво предполагате е станало с фризерната част и съответно електрониката?
Като приоритет съотвено ми е електрониката, защото каквото и да е станало със фризерната част, то електрониката ми трябва да мога да си изключа фризера и да си остане да работи хладилника.
sergi

Всичко записи: 12572 : Дата на рег-ция: Дек. 2005 : Отправено: 28 Ноември, 2016 - 16:04:15

| Нова тема | Изпрати | | Версия за печат |

Форум » Ремонт » Ремонт на хладилници и климатици » хладилник Snaige RF 360 - ­ грешка HI [Страници (1)]