|
датчик за t* в хладилника |
|
|
|
frick
Постоянен участник От: гр. Девин
|
|
|
|
След монтаж на нов изпарител в хладилната част, хладилника започна да изключва при отрицателни t*. t*се отчита от датчик NTC който остана при стария изпарител и е залят с изолация. Хладилника е двукамерен BEKO модел CNA 32420, ако някой може да каже каква е стойността на датчика ще бъда много благодарен.
С 10к е пробвано при -7* на въздуха в хладилната част компресора продължава да работи. Датчика е монтиран в началото ( входа) на изпарителя. В най студената част. |
|
Всичко записи: 329 : Дата на рег-ция: Яну. 2011 : Отправено: 02 Януари, 2013 - 18:24:36 |
|
|
|
|
|
|
Изпусни малко фреон и пак пробвай |
|
Всичко записи: 12512 : Дата на рег-ция: Дек. 2005 : Отправено: 02 Януари, 2013 - 19:42:51 |
|
|
|
frick
|
|
|
|
Проблема е решен : датчика(10k) е преместен на изхода на изпарителя и е изключен вентилатора в хладилната част. Температурите които поддържа са :във фризерната част (-15/-20),а в хладилната (0/3.5). |
|
Всичко записи: 329 : Дата на рег-ция: Яну. 2011 : Отправено: 08 Януари, 2013 - 15:12:56 |
|
|
|
|
|
|
и е изключен вентилатора в хладилната част |
Интересно защо ли го е сложил производителя?Егати производителите,правят го нарочно за да вдигнат цената на продукта |
|
Всичко записи: 441 : Дата на рег-ция: Окт. 2008 : Отправено: 08 Януари, 2013 - 21:10:40 |
|
|
|
frick
|
|
|
|
Колеги, пак се появи проблем с този хладилник. Трупа лед по изпарителя в хладилната част, клиента казва, че хладилника изключва.Пред изпарителя има пластмасов капак с отвори и след време започва да се показва скреж през отворите. След демонтаж на капака изпарителя се оказва ,че целия е в скреж. Термостата е на минимум. Той е електронен. Някакви идеи за решаване на проблема или сервизна документация свързана с термостата. |
|
Всичко записи: 329 : Дата на рег-ция: Яну. 2011 : Отправено: 07 Юни, 2013 - 18:23:37 |
|
|
|
|
|
|
Хладилник Beko CNA32420 - редува настройките на температурата на фризерната част Здравейте. За първи път пиша тук тъй като имам проблем с хладилника от 2 седмици периодично започва да сменя сам настройките на фризерната част(-18,20,22,24). Да уточня че хладилника е може би този модел но е с цифров дисплей на вратата на хладилника в най-горната част. Иначе други проблеми не се забелязват - работи си. Имам го от 5-6 г и съм доволен от него. Какъв може да е проблема. Знам, че трябва да извикам техник но все пак искам да знам какво да очаквам. Благодаря предварително. |
|
Всичко записи: 2 : Дата на рег-ция: Ноем. 2015 : Отправено: 04 Ноември, 2015 - 16:10:47 |
|
|
|
|
|
|
Бутоните дават утечка от влагата, трябва да се сменят
Георги Данчов, форума е за майстори, не за клиенти. |
|
Всичко записи: 12512 : Дата на рег-ция: Дек. 2005 : Отправено: 04 Ноември, 2015 - 16:31:00 |
|
|
|