|
Как се определя времето за обезскрежаване ? |
|
|
|
|
|
|
Колеги, често се налага да сменям такива платки( на вътрешното тяло), понеже са по-евтини, а оригиналните са много скъпи. А и не разбирам много от електроника, гледам, че много от вас ремонтирате сами платките. Та тези палатки имат следния проблем с платка QD-u03c (ползвал съм 2 различни модела и при двата едно и също). Влизат си в дефрост, но е само 4 мин. Съответно климатика не може да разтопи всичко и почва да трупа лед. Говорих с няколко колеги, чел съм в няколко форума всички казват различно. Въпросът ми е как се управлява времето за дефрост? Дали от вътрешния тръбен датчик (тези платки нямат външен датчик) и дали аз мога да го удължа? Дефакто как се управляват дефроста при климатици, които нямат външен датчик за размръзяване дали по време или мери температура на вътрешната пита? Ако някой има инфорамция моля пишете или дайте линкове къде да чета информация по този въпрос, ако може да е на английски, че с другите езици съм скаран. Благодаря! |
|
Всичко записи: 71 : Дата на рег-ция: Февр. 2007 : Отправено: 04 Януари, 2013 - 16:18:09 |
|
|
|
turboie
Постоянен участник От: любимец
|
|
|
|
Дефростите са няколко вида в твоя случаи наи вероятно става за вапрос с следене на тепературата на вътрешния топлобеник и когато температурата на тооплобеника доближи 16 градуса разлика или по малко от тази на входящия въздух би трябвало да стартира дефроста .А самото време мисля че хадуерно е заложено в платката.Незнам дали може дасе променя.Варянта е да подместиш вътрешния тръбен на друго място така че по рано да стартира дефроста . |
|
Всичко записи: 308 : Дата на рег-ция: Авг. 2007 : Отправено: 04 Януари, 2013 - 17:07:48 |
|
|
|
|
|
|
Хъм...това ще помогне малко...но той климатика няма проблем с влизането в режим дефрост, а с времето за обескрежаване. Влизането в режим на дефрос ни е ясно. Проблема ми е как се определя времето. ПОнеже съм имал у нас Мидея, не инвертор, без външен датчик и времето и за дефрост беше различно, а не константа, както някои колеги казват-около 7 мин. В даден момент беше 3 мин, понякога 7, понякога 5...... Ремонтирах един General той размръзява 11 мин и размръзяваше много добре, но .....ако навън не е мъгла...това е страшно много време, което ме кара да си мисля, че има начин да се управлява времето за дефрос с вътрешния тръбен датчик.
|
|
Всичко записи: 71 : Дата на рег-ция: Февр. 2007 : Отправено: 04 Януари, 2013 - 17:43:38 |
|
|
|
|
|
|
Здравейте, Днес си поръчах универсална платка за климатик модел НА платката е:QD-U03C Въпросът ми е следният може ли някои да ми каже как да вържа вътрешният мотор защото по тази схема нещто не схващам за какво иде реч? Прилагам снимки на платката и моторчето dimitar danailov | Платката е за старите мотори с отделни изводи за оборотите с релейни изходи
|
|
Всичко записи: 12505 : Дата на рег-ция: Дек. 2005 : Отправено: 08 Януари, 2014 - 16:21:11 |
|
|
|
СТОЯН
Постоянен участник От: Бургас
|
|
|
|
Мотора е за CIHGO или Осака CH 12 AD.Защо махаш оригиналната платка ако не е тайна. |
|
Всичко записи: 255 : Дата на рег-ция: Апр. 2007 : Отправено: 08 Януари, 2014 - 18:44:43 |
|
|
|
|
|
|
Махам старата платка щото е напално изгоряла а на клиентите не им се дават мн пари и така... |
|
Всичко записи: 13 : Дата на рег-ция: Юли 2010 : Отправено: 08 Януари, 2014 - 20:23:16 |
|
|
|
|
|
Всичко записи: 12505 : Дата на рег-ция: Дек. 2005 : Отправено: 08 Януари, 2014 - 20:36:51 |
|
|
|
|
|
|
Здравейте. Имам климатик Samsung на който се повреди контролната платка. Замених я с универсална "QD-U11A". Проблемът е, че не регулира степените на вентилатора на вътрешното тяло. Моторът е "RPG21Y". с 2 букси от по 3 кабела, предполагам едната букса е за датчик на Хол. Въпросът ми е, мога ли по някакъв начин да свържа мотора или да сложа регулатор , за да намаля оборотите? Jekataaaa |
|
|
Всичко записи: 12505 : Дата на рег-ция: Дек. 2005 : Отправено: 26 Юни, 2016 - 19:25:58 |
|
|
|
|
|
|
здравеите , моля за мнения и препоръки за китайските комплекти за управление на климатици , могат ли да се променят фабричните настройки на датчиците трябва да поддържа температура от 8 до 20 градуса в помещение за съxранение на зеленцуци през нощта, а през деня като климатик в магазин
|
|
Всичко записи: 2 : Дата на рег-ция: Юни 2018 : Отправено: 01 Юни, 2018 - 09:02:34 |
|
|
|