|
хладилната част не охлажда |
|
|
|
|
|
|
Здравейте, имам ядове с хладилник FAGOR FC-47LA , фризера работи нормално а хладилника е топъл. С магнетвентил е но не знам как да го замеря да проверя дали е в час. Интересно като го включа в контакта вентила прави бз-з-з-з-з-з цък. Достига напрежение до него от 3V AC но не го чувам да цъкне да превключи. Другото което си мисля дали не трябва първо да достигне температурата зададена във фризера и тогава да прехвърли към хладилника? Как мога да накарам вентила да превключи? Поздрави!
Проверих датчиците , спойките на потенциометъра и капацитета на големия сив кондензатор на платката. Спойките са ОК. Не мога да засека такова напрежение. И започвам да имам сериозни съмнения за проблем в платката. Ето му сервизната информация.
|
|
Всичко записи: 75 : Дата на рег-ция: Яну. 2013 : Отправено: 22 Януари, 2013 - 09:03:57 |
|
|
|
|
|
|
Ако магнетвентила е импулсен, трябва за секунда към него да отиде 110 волта DC
Вържи два светодиода срещуположно(паралелно) през резистор 100к към магнетвентила и гледай кой свети |
|
Всичко записи: 12527 : Дата на рег-ция: Дек. 2005 : Отправено: 22 Януари, 2013 - 11:49:38 |
|
|
|
|
|
|
Друга мисъл ме озари мен, мисля да забия двете капилярки във филтъра директно, да игнорирам вентила. И термостат вързан към сондата в хладилното, или обикновен въздушен термостат с прекаран осезател на мястото на сегашната сонда, и фактически с 1 термостат който се ръководи от температурата в хладилника да управлява и фризера, предполагам ако в хладилното е +4 фризера няма да е повече от -30, но температурата във фризера мога да я променям ако сккъсявам капилярката. Или ако има и друг вариант за побългаряване съм готов да го пробвам. |
|
Всичко записи: 75 : Дата на рег-ция: Яну. 2013 : Отправено: 22 Януари, 2013 - 14:02:51 |
|
|
|
|
|
Всичко записи: 12527 : Дата на рег-ция: Дек. 2005 : Отправено: 22 Януари, 2013 - 14:05:45 |
|
|
|
|
|
|
Ами добре първо трябва да го проверя дали е ОК, както казваш с 2 диода и резистор въпреки че никога не съм го правил и вероятноста да се оцапам е голяма, и какъв тип трябва да са двата термостата двата диода и как се вързва кондензатора и какви стойности ? |
|
Всичко записи: 75 : Дата на рег-ция: Яну. 2013 : Отправено: 22 Януари, 2013 - 14:13:03 |
|
|
|
|
|
|
Може да се направи като хладилник Ением с 2 термостата и трипътен ма гнет вентил
|
|
|
|
|
|
|
|
Два термостата, магнетвентил, зареждане - ще му излезе по скъпо |
|
Всичко записи: 12527 : Дата на рег-ция: Дек. 2005 : Отправено: 22 Януари, 2013 - 18:18:18 |
|
|
|
modac
Супер участник От: София
|
|
|
|
Друга мисъл ме озари мен, мисля да забия двете капилярки във филтъра директно, да игнорирам вентила. И термостат вързан към сондата в хладилното, или обикновен въздушен термостат с прекаран осезател на мястото на сегашната сонда, и фактически с 1 термостат който се ръководи от температурата в хладилника да управлява и фризера, предполагам ако в хладилното е +4 фризера няма да е повече от -30, но температурата във фризера мога да я променям ако сккъсявам капилярката. Или ако има и друг вариант за побългаряване съм готов да го пробвам. |
По този начин съм почти сигурен, че няма да стане. Най- добре е ако има възможност да го преправиш да е с една капилярка само. Пълни фризера, после плюса, и така. Регулирането на температурата да става в плюсовата част с К59. |
|
Всичко записи: 588 : Дата на рег-ция: Яну. 2008 : Отправено: 23 Януари, 2013 - 10:29:45 |
|
|
|
|
|
|
Готов е, запушен филтър. |
|
Всичко записи: 75 : Дата на рег-ция: Яну. 2013 : Отправено: 26 Януари, 2013 - 16:33:49 |
|
|
|
stean
Постоянен участник От: В.Търново
|
|
|
|
Хладилник Fagor 2FC-48NFX - не поддържа температура в хладилната част. Сложих два светодиода да проверя въпросния клапан и според мен е здрав. Като изключа плюсовата част, червения диод мига през една минута и фризера си достига зададената температура. В момента в който включа хладилната, клапана щраква и почва да мига зеления диод. Странното е, че при зададени 6*С , температурата пада на 2-3 градуса, съответно и във фризера се повишава, а не превключва обратно. Стигнах до заключението, че датчика в хладилника не е в ред, макар че и двата показват около 1,7к. Някакъв съвет или да знаете точните стойности, Благодаря!
|
|
Всичко записи: 262 : Дата на рег-ция: Юли 2010 : Отправено: 31 Август, 2017 - 20:45:42 |
|
|
|
|
|
Всичко записи: 12527 : Дата на рег-ция: Дек. 2005 : Отправено: 31 Август, 2017 - 22:50:10 |
|
|
|