Списък на форумите Форум
Ремонт на перални , съдомиални и сушилни машини , хладилници , климатици , микровълнови фурни и друга битова техника

Климатик NIPPON KFR-3212W/BPER

Форум » Ремонт » Ремонт на хладилници и климатици [Страници (1)]

| Нова тема | Изпрати | | Версия за печат |
 мигат LED01 и LED02
Bavareca

Нов участник

Здравейте имам проблем с този модел климатик Климатик NIPPON KFR-3212W/BPER.След включване (без значение от режима) климатикът се опитва да стартира компресора като се чува пищене от външното тяло (мигат и 3 трите на IMP-ма) и компресора се тресе здраво след 4-5 секунди остават да мигат led01 и led03 и с това се приключва.
При откачен компресор проблема го няма остават да си светят и 3-те слетодиода (led01,led02,led03) на IPM-ма.
Компресор, външна платка или платка IPM?
Благодаря!

Имам два такива компресора и при двата по един и същ начин.

Имам две такива външни тела....и от двата един не мога да сглобя
каквото да смянам и разменям грешката е една и съща.

Всичко записи: 35 : Дата на рег-ция: Юли 2011 : Отправено: 11 Май, 2013 - 22:35:16
todor botev

Редовен участник
От: Пловдив

Провери колко ампера вдига щом се тресе компресора най вероятно е износена долната втулка на ротора и затяга.
Замери и големите кондензатори на външната платка.

Всичко записи: 160 : Дата на рег-ция: Юни 2009 : Отправено: 12 Май, 2013 - 11:57:55
vesko svilengrad

Нов участник

И аз се борих много време с 2 Нипона kfr 20dc,но без резултат.Грешките и миганията са същите като гореописаните.Смених IPM - без резултат,като сложа външен компресор - дава същата грешка, а неговия компресор се завърта успешно с външно тяло на Панасоник!По сервизно тази грешка е compressor out off step - компресора не се синхронизира Ще следя темата - ако може някой да помогне.

Всичко записи: 18 : Дата на рег-ция: Февр. 2009 : Отправено: 13 Май, 2013 - 12:44:43
dis_el

Участник
От: Бургас

Смених IPM - без резултат
Какво по-точно смени силовата интегрална схема или целият модул заедно с платката и контролера ?

Всичко записи: 64 : Дата на рег-ция: Септ. 2007 : Отправено: 13 Май, 2013 - 14:47:41
vesko svilengrad

Нов участник

Силовата интегр. схема - PS21867-P
мъчих го по всички начини, но резултата бе един - мигат двата LED-а.
Накрая го оправиха в Биттел - Пловдив, където май му смениха вътр. платка(но не съм сигурен).
А това са кодовете за грешки за модела

att-5190e8916adbf_kod.gif

Всичко записи: 18 : Дата на рег-ция: Февр. 2009 : Отправено: 13 Май, 2013 - 16:05:54
fudjielektrik

Редовен участник

здравеите имам проблем с този климатик . монтирах го преди 5 дни втора употреба заредих го с R22 по кантар включвам го и не ще да тръгне външно тяло
след рестарт от 220 тръгна и цял ден работи без проблем .на другата сутрин 1 час не ще пак да тръгне . отидох и го включих директно от бутона на вътрешното тяло веднага заработи. и така цял ден работи без проблем до следващия ден когато пак неще да включи външното тяло
смених тръбен датчик на вътрешното тяло и днес сутринта се обадиха - пак същото
интересно от бутона веднага тръгва
в какво може да е проблема веднъж тръгне ли работи но на сутринта не ще с часове да вкл. не показва грешка

Всичко записи: 115 : Дата на рег-ция: Яну. 2011 : Отправено: 09 Септември, 2013 - 10:18:18
Георги Стоичков

Редовен участник
От: Пловдив

Махни бутона и го пробвай без него, при утечка в бутона се шашка процесора и се държи по същия начин.

Всичко записи: 249 : Дата на рег-ция: Окт. 2010 : Отправено: 10 Септември, 2013 - 21:35:45
fudjielektrik

Редовен участник

днеска ходих пак включвам климатика и нище да тръгне 30 мин след това сложих 5 ком ризистор на мястото на възд датчик пак нище и щом мохна резистора веднага тръгва и работи без проблем пробвах както си работи сложих резистора и климатик спря веднага без да индикира за грешка след това пак повтарям операцията и пак заработва все едно климатика си работи без въздушен датчик без проблем но на сутринта не тръгва трябва да ходя да сложа резистора и да го махна за да заработи и така до слидващия ден
това което казваш ще го пробвам и ще видя - благодаря

премахнах сервизния бутон 3 дни работи перфектно и пак на 4 ден сутринта не ще да тръгне
някакви идеииии не знам какво да го правя вече

Всичко записи: 115 : Дата на рег-ция: Яну. 2011 : Отправено: 11 Септември, 2013 - 18:13:06
kolyo

Админ
От: Русе

климатик Nippon ­ KFR-3212W/BPER
Здревейте! Имам проблем с този климатик. Като го пусна на отопление след започване да духа топло вътрешната температура започва да се покачва много бързо и стига до 30 гр. а в стаята измервам едва 20 .Климатика изключва и температурата си остава 30 измерена на дисплея и тялото заспива и не се включва повече .
При режим охлаждане по същия начин се държи. Измерва висока температура и работи много време докато изключи.
Пробвах с нов дачик пак същата работа. Добавях съпротивления пак нямаше ефект.
Някой сблъсквал ли се е с подобен проблем.
yovev81

Всичко записи: 12517 : Дата на рег-ция: Дек. 2005 : Отправено: 24 Април, 2014 - 13:57:20
yovev81

Нов участник

Някой има ли решение на тази грешка compressor out of step, че имам два дето да на този хал. Вече смених един модул и пак същата грешка

Всичко записи: 41 : Дата на рег-ция: Дек. 2009 : Отправено: 09 Ноември, 2015 - 11:17:29
nasko1773

Нов участник

климатик nippon KFR 14 DC - грешка F3
колеги моля за помощ на един nippon KFR 14 DC изписва грешка F3
какво означава
случва ми се за пръв път .... благодарство

Всичко записи: 2 : Дата на рег-ция: Яну. 2018 : Отправено: 26 Януари, 2018 - 16:19:22

| Нова тема | Изпрати | | Версия за печат |

Форум » Ремонт » Ремонт на хладилници и климатици » Климатик NIPPON KFR-3212W/BPER [Страници (1)]