|
|
|
|
|
|
|
хладилник DAEWOO FRS-U20FAI - ОБЛЕДЯВА НАГРЕВАТЕЛЯ, НЕ ОХЛАЖДА ХЛАДИЛНАТА ЧАСТ. След поредното размразяване си направих труда да мисля повечко. Това което видях след разглобяване на фризерната част видях: силно обледен нагревател, лед в тръбичката за отвеждане на водата /запушена/, запушен отвор на въздуховода към хладилника. След размразяване хладилника работи /според мен/ безупречно. Днес правих тестове - не показа грешки. Ледогенератора работи когато си иска, а когато хладилника се стопли, леда в контейнера се размразява. Моля за помощ _____________________________________________________________ сега след около 3-4 месеца пиша отново. Искам да кажа че в Силистра не открих техник, който да каже какъв му е проблема. Тази вечер отново разглобих хладилника /разбирате че това изключи за два дни с отворени врати съм го правил поне 5 пъти и след включване отново не работи/, оказа се сякаш доста просто - нагревател и две "аплули" на които пише SWC SW-105 T 250V 10A 77* SWCP. През едната ампула през куплунг е вързан нагревателя, а другата е свързана към друг куплунг. разположени са от двете страни на охладителя. Извадих куплунга на нагревателя и го замерих с уреда. Показанията бяха 24 ома и веднага изключи. Питанията ми са поне две: 1. Тези ампули ли са така наречения термофус. 2. Нормални ли са показанията на омметъра? 3. мога ли да ги заменя с други /ако се налага/ - имам ITW METALFLEX TV 433C 10A 72* 250V. 4. този хладилник има ли клапа и къде се намира /ако я има/ - в хладилната част към вентилатора има две перденца, но не видях клапа - дали вентилаторите не се управляват електронно и в зависимост от оборотите да се контролира притокана студен въздух?
не съм проверявал нищо след последното изключване преди 3-5 месеца. моля за помощ ___________________________________________________________________ работи 2-5 дни и облядава възуховода към хладилната част, изключвам следн дни включвам пак работин 2-5 дни и отново. моля за помощ ___________________________________________________________________ Снощи го разглобих изцяло, замерих термо фусовете /моя има два от двете страни на охладителя/ и двата имат съпротивление при стайна температура по 1 ом. проверих вентилаторите - сякаш са изправни, съпротивлението на нагревателя е 240 ома, това за сега. не съм го сглобил още. Това му е поредното разглобяване. Предния път резултата беше 3 дни работа преди да се обледи отново. |
|
Всичко записи: 12 : Дата на рег-ция: Юни 2013 : Отправено: 28 Юни, 2013 - 18:56:32 |
|
|
|
|
|
Всичко записи: 12505 : Дата на рег-ция: Дек. 2005 : Отправено: 24 Февруари, 2014 - 22:29:03 |
|
|
|
|
|
|
разбирай потече вода на пода през вратичката на фризера | Провери си отводнението иначе kolyo е прав почти винаги е вентилатор. |
|
Всичко записи: 98 : Дата на рег-ция: Ноем. 2013 : Отправено: 26 Февруари, 2014 - 16:15:00 |
|
|
|
|
|
|
това с отводнението,разбрах сам и го почистих. След всичко прочетено през последните два три дни имам усещането че ще излезе вентилатора във фризера, макар да върти някак. казвам някак, защото нямам как да измеря обороти и т.н. Другото което си мисля че при минусови температури ще се държи по друг начин, в сравнение при стайна температура. Ще сменя вентилатора, остава да кажете от къде да купя нов. той е на 13 волта 33W /не съм точен че не съм в къщи, като се прибера ще погледна и ще редактирам/. Искам само да зная дали правилно мисля: поради работа не в режим, вентилатора спира /или върти по-бавно/ от там въздушния поток носител на влага не се издухва към нагревателя, от там за втечняване и отводняване. Напротив в хладилната част вентилатора дърпа влагата през въздуховода, м/у временно агрегата изстудява въздуха и влагата замръзва като прави тапа на входа на въздуховода и започва да трупа лед. ако кажете от къде още утре ще поръчам вентилатор, след като дойде сглобявам и да се надяваме, че това ще му е болката. Благодаря за сега
|
|
Всичко записи: 12 : Дата на рег-ция: Юни 2013 : Отправено: 26 Февруари, 2014 - 18:50:08 |
|
|
|
|
|
|
След всичко прочетено през последните два три дни имам усещането че ще излезе вентилатора във фризера, макар да върти някак. казвам някак, защото нямам как да измеря обороти и т.н. Другото което си мисля че при минусови температури ще се държи по друг начин, в сравнение при стайна температура. Ще сменя вентилатора, остава да кажете от къде да купя нов. | nikibabanov, не бързай да сменяш вентилатора, щом не е изгорял електрически, механично се оправя със смазване. А иначе можеш да го поръчаш, щом искаш от К&К сервиз, но в момента нямат, аз съм поръчал такъв и чакам и цената му е около 70лв с доставка. Разглоби вентилатора и го смажи. |
|
Всичко записи: 466 : Дата на рег-ция: Дек. 2006 : Отправено: 26 Февруари, 2014 - 19:05:17 |
|
|
|
|
|
Всичко записи: 98 : Дата на рег-ция: Ноем. 2013 : Отправено: 27 Февруари, 2014 - 08:26:23 |
|
|
|
|
|
|
Снощи го сглобих, пуснах му тест, пуснах му изчистване на грешките и сега работи. Не смея да се радвам докато не минат поне 5-10 дни. След това ще пиша пак. Скрито се надявам да се е оправил ________________________________________ вече 5 дни работи
към 12.03. още работи, дано и след 3 мес да могада напиша същото ________________________________________ но днес след около 30 дни на задната стена във фризерната част отгово се появиха капки лед /пиша капки защото не зная как да напиша, всъщност са като капки/, все още работи в режим, охлажда както фризерната така и хладилната част, не зная какво да очаквам и как да реагирам. по принцип не трябва да има лед. фризерната част не е пълна има сяма 3-4 кисии със замразени зеленчуци и 2 кисии месо. започвам да се отчайвам, дайте съвет _______________________________________ аз от сервиз започнах още август 2013, дойде гледа и отсече "ще слагаме часовник", отидохме с ел техника им купихме механичен часовник, но той /ел техника/ се оказа не толкова припрян, мери гледа, и каза "размрази го за два-три дни и ще гледаме". след размразяването работи 5 дни и отново заскрежи. звънях - дойде още веднъж гледа мисли и не взе решение. след още две чувания се стигна до първия пост във форума. Почти бях щастлив че работи - а той все още работи- но вчера съпругата ми отвори да вземе нещо от фризера и казва "Ники имаме капки лез на задната стена", поглеждам и аз - вярно- и пиша. Нямам идея какъв му е проблема, "ток да те убие, бензин да те удави, ама не ще да пали"... дайте поне контакти на кадърен техник в Силистра, че то поне трима до сега го гледаха, преди да се стигне, аз счетоводителя да му наливам акъл, че толкова ми е писнало от него .... ама не може да излезе през вратата /нея я нямаше като го вкарвах, после я сложихме - отвора е малък и няма как/. ще съм благодарен ако все пак се реши въпроса. _____________________________________ днес в купичка /или каквото е там/ под изхода за леда има вода, температурата във фризерното е по-висока, съдя по това че замразените зеленчуци не са на лед а са "по-меки", а вероятно и леда се топи. не мога да стоя цял ден до него, но сутринта съпругата ми беше в къщи и каза че за около два часа не е изключвал компресора /шуми силно/. снощи забелязах че като изключи компресора, когато се случи се чува бълбукане и то силно. дайте идеи /или техник/, аз съм в Силистра, мога да дам телефон ако трябва. ако няма да го бъде дайте съвет какъв да купя. ______________________________________ снощи замерих температурата в хладилното и във фризерното отделения вярно със спиртен термометър показанията бяха следните: хладилно + 6, фризерно -6 /минус 6/ при настройки респективно хладилно +4, фризерно -19. |
|
Всичко записи: 12 : Дата на рег-ция: Юни 2013 : Отправено: 27 Февруари, 2014 - 10:06:56 |
|
|
|
|
|
|
nikibabanov, във всеки фризер има "капки лед"
Фирменните сервизи са написани в гаранционната карта.
Ако ще купуваш нов хладилник гледай да не е no frost (да няма вентилатори) |
|
Всичко записи: 12505 : Дата на рег-ция: Дек. 2005 : Отправено: 30 Март, 2014 - 18:06:00 |
|
|
|
|
|
|
все пак смених вентилатора във фризера и вече 20 дни работи ______________________________________________________ окончателно диагноза вентилатор във фризерното вече работи благодаря на всички
|
|
Всичко записи: 12 : Дата на рег-ция: Юни 2013 : Отправено: 29 Септември, 2014 - 12:59:34 |
|
|
|
|
|
|
хладилник Daewoo FRS U20FAI - компресор MK183Q-L2U
Здравейте колеги имам проблем със хладилника ми и той е че ми изгоря компресора искам да го сменя обаче немога да разбера какша мощтност е на табелката пише 200 вата но това е общо , а и на компресора не пише мощност погледнах в интернет с модела на компресора но във сайта на самсунг ми излизат два вида 230 ватов и 142 ватов та въпроса ми е колко ватов да си купя и да го сменя марката е Daewoo model:FRS-U20FAI на компресора модела е MK183Q-L2U. Колко ватов компресор да сложа ? Мартин Недков | 8,2 кубика
|
|
Всичко записи: 12505 : Дата на рег-ция: Дек. 2005 : Отправено: 12 Октомври, 2015 - 17:34:45 |
|
|
|
|
|
|
Здравейте отново, след всичко по-горе написано хладилника работи вече година, но отскоро - може би вече месец забелязах че /не зная как да го нарека/ стената м/ду двете отделения е гореща между двете врати. храдилника и фризера са студени /не съм мерил температурата/. Продуктите във фризера са замръзнали. Светодиодите на дисплея светят по-слабо и се чува слаб звук наподобаващ този при включване, но е много слаб. Понеже зная че kolyo ще напише да отворя вратите, бързам да върна, че вече съм го направил, вярно за около 12 часа, но няма промяна. Пуснах му тест и поправяне на грешките преди да изключа. Вентилаторите работят - проверих. Няма видимо обледяване. _______________________________________________________________________ отворих задния капак, огледах всичко, наистина имаше много прахоляк. почистих, включих хладилника и зачаках. След малко вентилатора си завъртя, компресора загря и н.т. сглобих го и го върнах на мястото му. Първите отзиви бяха - аха сега работи по-тихо и не скимти като бебе. не след дълго пипам стената челно - добре охладжа се почти студена. Но.... на сутринта всичко отново беше същото - стената/гредата както и да я наречем/ челно между двете врати отново е гореща.
мерих температурата във фризерното със спиртен термоментър /на когото нямам много доверие/ показва -15 градуса при необходими -19. не зная дали е грешка на термоменътра или на хладилника.
светодиодите продължават да светят по-слабо.
не зная вероятно довечера ще го изпразня напълно и ще го оставя за два дни дасе размрази напълно и от всякъде, макар да нямам усещането че се нуждае - видимо няма никъде обледяване, хладилника е студен.
|
|
Всичко записи: 12 : Дата на рег-ция: Юни 2013 : Отправено: 23 Март, 2016 - 19:07:43 |
|
|
|
|
|
|
Свали капака отзад при компресора и почисти кондензатора и виж дали върти вентилатора на кондензатора че и те се предават. _______________________________________________________________ Виж дали не спира вентилатора след време, някой път и перката превърта. |
|
Всичко записи: 98 : Дата на рег-ция: Ноем. 2013 : Отправено: 26 Март, 2016 - 08:58:49 |
|
|
|
|
|
|
вентилатора постоянно ли трябва да върти, аз мисля че работи в режим - тръгва, спира по определен алгоритъм и ако е така как да разбера кога трялва да работи, кога да спира ?
|
|
Всичко записи: 12 : Дата на рег-ция: Юни 2013 : Отправено: 29 Март, 2016 - 18:46:48 |
|
|
|
|
|
|
Вентилаторът на кондензатора трябва да работи едновременно с компресора. |
|
Всичко записи: 45 : Дата на рег-ция: Ноем. 2013 : Отправено: 29 Март, 2016 - 19:04:33 |
|
|
|
|
|
|
а някой може ли да каже какъв е този вентилатор, за да го поръчам преди да сваля стария
|
|
Всичко записи: 12 : Дата на рег-ция: Юни 2013 : Отправено: 28 Юни, 2016 - 16:21:36 |
|
|
|
|
|
Всичко записи: 98 : Дата на рег-ция: Ноем. 2013 : Отправено: 29 Юни, 2016 - 10:07:48 |
|
|
|
|
|
|
фриго, аз като го гледам той прилича на този във фризерното отделение, какво беше 13,2 V, 3VV или нещо такова, с ос 3,2мм, поправи ме ако греша, а ако не греша в ник електроникс го имаше за около 30 лв http://nikelectric.com/product_info.php?products_id=5495 _________________________________________________________________________ вече го видях, 13 V 2,5VV , но проблема май не е в него, цял час стоях и го гледах, въртя си без проблем, но продължава да си грее средната колона, понякога чак може да се опари човек, нямам идея какво става. мисля си сали не може по някакъв начин да провежда топлина от нагревателя??? Не зная какви още щуротии мога да измисля, за да стигна до някаква истина. Иначе фризера си е замръмнал, няма обледяване - снощи го проверих, хладилното - не съм мерил температурата..., а хладилника продължава да си скимти, да топли следната стена отпред м/ду вратите, дветодиодната индикация свети с по-малък интезитет от обичайното /което също е признак за проблем/. Пуснах проверка и нулиране на грешките, но също няма промяна. __________________________________________________________________________ вчера получих 3,5VV а днес получих 1,5 W на 13 волта, сега се вдоумя кой да сложа, съгласно таблицата вероято този от 1,5W отговаря на 1100 оборота, аз си мисля че другия макар и по-мощен няма да навреди, очаквам системата да понесе 1 W в повече. номерата са както следва: за фризера е D4612AAA21 - 3,5W за кондензатора е D4612AAA22 - 2.5W третия е D4612AAA20 - 1,5W
при липса на D4612AAA22 се чудя кой да сложа D4612AAA21 или D4612AAA20 но тъй както виждам и дватаса с по-високи обороти, така че май-няма значение
ще го сменя, въпреки че въртеше, но чакам и други мнения _______________________________________________________________________ смених го , ГАДА, като отворя хладилника /изключвам го преди това/ след това го вкючвам седя и си гледам как си върти, но снощи го изхванах в издънка, реших да не го изключвам. И така извърпвам го отварям отзад капака и ГАДА не върти. О-о-о-о сега вече те хванах и веднага го смених, реших и сложих D4612AAA20 - 1,5W и сега си работи без да грее разделителнита стена. Ура-а-а Благодаря |
|
Всичко записи: 12 : Дата на рег-ция: Юни 2013 : Отправено: 06 Юли, 2016 - 13:28:57 |
|
|
|
|
|
|
Здравейте при мене проблема е следен преди година точно смених оригиналния вентилатор отзад който е защото беше изгорял намерих почти идентичен в един магазин за 36 лева(менте), та преди 2 седмици обърнах внимание на хладилника че не изключва завъртях го и видях че вентилатора не се върти бутнах го с рака и тръгна компресора беше загрял все едно е бил в АДА та на следващия ден свалих го смазах го и го сложих той тръгна но след ден два пак беше зациклил бутнах го и пак тръгна мисълта ми е някой да ми даде акъл да го ремонтирам или да купя нов и то какъв.? ________________________________________________________________ Добре благодаря за инфото какъв ще ми препоръчате да взема ? |
|
Всичко записи: 26 : Дата на рег-ция: Ноем. 2013 : Отправено: 06 Юли, 2016 - 21:34:01 |
|
|
|
|
|
|
Тези вентилатори издържат една-две години. ______________________________________ Най евтиния |
|
Всичко записи: 12505 : Дата на рег-ция: Дек. 2005 : Отправено: 06 Юли, 2016 - 21:45:16 |
|
|
|
|
|
|
хладилник Daewoo FRS-U20FAI - спира
Здравейте, Проблема е ,че като работи някой път 5-6 часа, някой път 12-13 компресора спира да се включва.Трябва да минат няколко часа, за да може при включване в контакта да тръгне отново Релето и пусковия кондензатор са изправни. Изчистих основно вентилатора на кондензатора. Намерих му сервизното ръководство, пуснах принудително дефроста - нагревателя работи. Видях че в този режим може да следиш температурата която измерват датчиците. В момента/той се е изключил преди три четири часа/във фризера е леко хладно, но и дефрост сензора и тези на фризера и хладилника показват над 50 градуса, а изпарителя не е топъл. На тромпета има увито нещо като черен маджун, което се е разтопило отчасти и е капало върху изпарителя. Имате ли идея къде е проблема? Още нещо да питам-не видях този хладилник да има таймер/в смисъл на отделно устройство във фризера или отзад при компресора/На платката ли се намира ? pavlinp | таймера за обезскрежаване е платката. 50 градуса Фаренхайт отговарят на 10 градуса по Целзий. http://www.service-ruse.eu/info/ref/F-C.html |
|
Всичко записи: 12505 : Дата на рег-ция: Дек. 2005 : Отправено: 29 Януари, 2023 - 08:57:54 |
|
|
|