|
|
|
|
|
|
|
Климатик CROWN DZ-12-HRN BIO - не работи. На 5 месеца е. Но е включван за около две седмици, след което собсвенниците заминали за провинцията. Малко да ви обясня какво точно става. Като се вклучи в контакта се чува един полифоничен звук и веднага след това лампите (оранжево, жълто, червено и зелено ако не се лъжа) започват да мигат едновременно през секунда. За около две три секунди ми се струва, че турбината на вътрешното тяло започва да се върти но слира преди да е набрала скорост. Няма как да разбера дали е така понеже желузите не се отварят. Единственното което направих е да му замеря налягането на газта (10 бара). Моля за мнения и препоръки какъв може да е проблема и евентуално какво да замеря или проверя ___________________________________________________________________ Климатика има и един друг проблем - дистанционното е здало багажа. Май първо него трябва да поправя. на екранчето на ДУ не се появява нищо. Смених батериите, но пак така. Какво става като се въведе конфигурационният код? Става ли въвеждането на конфигурационният код да става с ДУ на друг климатик от същатата серия? ___________________________________________________________________ Колко килоома трябва да е сензора за стайна темп при този модел? |
|
Всичко записи: 462 : Дата на рег-ция: Февр. 2007 : Отправено: 23 Юни, 2007 - 00:44:13 |
|
|
|
|
|
Всичко записи: 12528 : Дата на рег-ция: Дек. 2005 : Отправено: 23 Юни, 2007 - 08:05:02 |
|
|
|
|
|
|
При мен климатика не искаше да тръгне и след въвеждането на кода проблема изчезна Повече от два месеца клиента не се обаждал за проблеми |
|
Всичко записи: 36 : Дата на рег-ция: Апр. 2006 : Отправено: 24 Юни, 2007 - 18:02:00 |
|
|
|
|
|
|
Днес ходихме да видим един климатик от същият модел. Клиента се обади и каза, че климатика не топли и каза, че мига светодиод timer. На пръв поглед аварията е ясна- датчика за стайна температура не функционира правилно. Сменихме го, но проблема си остана. Би трябвало това мигане да хвърли светлина върху проблема, за да може да се реши по скоро.. След множество замервания сменихме платката. Може би проблема е в някое реле за превключване на топло... Умната. |
|
Всичко записи: 462 : Дата на рег-ция: Февр. 2007 : Отправено: 25 Септември, 2007 - 22:12:25 |
|
|
|
|
|
|
Климатик CROWN DZ12HRN - некоректна работа
В тежим охлаждане, когато е изключил компресора поради достигане на зададената температура, преди последващото включване, релето включващо вентилатора на външното тяло започва циклично да включва и изключва. Продължителноста на това циклично действие зависи от скороста на промяна на температурата в стаята. Примерно, нощно време може да продължи 2-3 минути, но ако отворим врата този ефект го няма , включва си вентилатора на външното тяло, и след него компресора. Дали се касае до дефект ,или проектанта му не е доизгладил нещата. Нямам наблюдения в режим отопление ,понеже климатика се ползва само през лятото.Не съм и обръщал внимание ,дали докато е бил нов е имал този проблем. Огледах внимателно елементите по платката ,няма подути кондензатори.Върти ми се из главата ,да го махна това реле и да свържа вентилатора ,направо към релето на компресора,но си мисля че в режим дефрост, ще има проблем. Какво бих могъл да предприема. fikret |
|
|
Всичко записи: 12528 : Дата на рег-ция: Дек. 2005 : Отправено: 29 Юни, 2008 - 07:50:21 |
|
|
|
|
|
|
климатик CROWN DZ12HRN - мигат operation+timer Здравеите, имам проблем с климатик CROWN DZ12HRN . Cлед включване на топло външното тяло започва да работи и след 3 мин. изключва и започват да мигат operation +timer. Та вьпроса ми е ; Тази грешка означава ли че имам проблем с дачиците, защото ги мерих и ми даваха 16/к.ом/12гр. А и колко/ к.ом./ трябва да бьдат. Ако имате идеи ще съм ви благодарен да ги спделите. ___________________________________________________________ Турбината не тръгва , може би няма време да вдиге налягане.Но на студено тръгва и пак дава същия дефект. |
|
Всичко записи: 86 : Дата на рег-ция: Авг. 2008 : Отправено: 21 Януари, 2009 - 20:24:12 |
|
|
|
|
|
|
Сменяй датчика на тръбата (10k) Дали си уцелил датчика се познава по оборотите на турбината в режим "auto" и дали външния вентилатор спира на 25 бара
|
|
Всичко записи: 12528 : Дата на рег-ция: Дек. 2005 : Отправено: 21 Януари, 2009 - 20:24:55 |
|
|
|
|
|
|
Ако не се лъжа това може да значи, че няма фреон. Не съм сиг в модела. |
|
Всичко записи: 462 : Дата на рег-ция: Февр. 2007 : Отправено: 22 Януари, 2009 - 21:03:36 |
|
|
|
|
|
|
Оказа се тръбния датчик всичко е ОК. Още веднъж благодаря |
|
Всичко записи: 86 : Дата на рег-ция: Авг. 2008 : Отправено: 22 Януари, 2009 - 21:54:47 |
|
|
|
|
|
|
Климатик CROWN 12HRN-спира вентилатора
След половин час нормална работа спира вентилатора на външното тяло а компресора остава да работи.Платката е проверена няма дефектирали елементи.При измерване на напреженията установих:че процесора не подава сигнал ком драйвера който управлява релето за вентилатора.При температура около 20 градуса двата датчика показват 16 килома.Когато го стартирах напреженията на двата датчика бяха еднакви 3.6 волта а при проявяване на дефекта : 2.6в на датчика на питата и 1.7в на другия.Нормално ли е това и каква може да е причината за спиране на вентилатора? Да допълня само че всеки път времето за проявяване на дефекта е различно! ________________________________________________________________ След половин час работа спира вентилатора на външното тяло!Компресора продължава да работи! Процесора не подава сигнал към драйвера на релето за вентилатора. deko-88 | смени датчика на тръбата |
|
Всичко записи: 12528 : Дата на рег-ция: Дек. 2005 : Отправено: 16 Февруари, 2009 - 20:21:32 |
|
|
|
аб
Редовен участник От: Варна
|
|
|
|
ами като спре изкараи тръбния датчик от питата и виж дали ще вкл. да не би пък проблема да е в туи че компресора не спира |
|
Всичко записи: 245 : Дата на рег-ция: Яну. 2009 : Отправено: 16 Февруари, 2009 - 20:59:53 |
|
|
|
|
|
|
Моят климатик работи безупречно на охлаждане но с отоплението имам голям проблем. Компресора се включва но след по малко от минута без дори да отвори жалузите се изключва. Свети само лампичката за "режим на готовност", вкл. се синя лампичка, компресора започва да работи и след малко се изключвал Може вътр. температура да е 18 градуса а климатика да е настроен на 25, 28 или 30 градуса, но резултата е един и същ. Вкл. се многократно. Идваха техници замерваха го всичко нормално! Взеха го в сервиза след което поработи два три дни и толкоз. Работеше обаче само ако е настроен на 30градуса, а го намалиш на 24,25,26 гр. а е спрял. Кво да правя??? ______________________________________________________________________ Да им се обадя, но явно знаят, че не са го отремонтирали и не ми поискаха пари. Казаха да го наблюдавам и че те ще ми се обадят. Два месеца ми се обаждат а климатика така и не работи. Аз съм от Кърджали и май наоколо няма добър сервиз. За това питам "кво прайм ся". Все имам надежда, че климатика може да се отремонтира и за това не ми се търси нов. Моля Ви дайте ми съвет. |
|
Всичко записи: 2 : Дата на рег-ция: Яну. 2010 : Отправено: 22 Януари, 2010 - 13:27:08 |
|
|
|
weka
Редовен участник От: Варна
|
|
|
|
най вероятно е датчика за вътрешната температура , които в момента ти измерва температурата на изпарителя , трябва да му намериш друго място далеч от изпарителя , другото че може да закъснява тръгването на турбината на тялото и платката да спира компресора от високо налягане . За повече помощ ще трябва да се измерят и наляганията на фреона в климатика |
|
Всичко записи: 129 : Дата на рег-ция: Ноем. 2009 : Отправено: 23 Януари, 2010 - 10:20:05 |
|
|
|
|
|
|
Датчика за вътрешната температура и налягането на фреона ги замериха и казаха че са в ред. Ако има закъсняване на турбината, което наблюдавайки поведението на климатика ми се струва най - вероятно какво трябва да направя. Платката явно е изправна щом спира компресора. В турбината ли е проблема и какво може да и е ? |
|
Всичко записи: 2 : Дата на рег-ция: Яну. 2010 : Отправено: 23 Януари, 2010 - 12:57:02 |
|
|
|
|
|
|
Здравейте, какъв е кода на CROWN DZ12HRN? |
|
Всичко записи: 5 : Дата на рег-ция: Авг. 2010 : Отправено: 14 Октомври, 2010 - 12:25:54 |
|
|
|
|
|
Всичко записи: 12528 : Дата на рег-ция: Дек. 2005 : Отправено: 14 Октомври, 2010 - 16:52:13 |
|
|
|
|
|
|
crown dz12hrn - схема моля,ако някой разполага със схема на платката на климатик crown dz12hrn да помогне. благодаря предварително!
за мой колега от друга фирма е.казва че е изгоряло едно съпротивление и не знае какво точно е то. ето снимка
|
|
Всичко записи: 61 : Дата на рег-ция: Дек. 2008 : Отправено: 27 Юни, 2011 - 16:30:34 |
|
|
|
|
|
|
На платка VESTEL-C резисторът е 2к, за твоята(VESTEL-C(V01) не знам. Щом резистора е изгорял, най вероятно симистора на мотора на турбината е избил Схемата е подобна на тази :
|
|
Всичко записи: 12528 : Дата на рег-ция: Дек. 2005 : Отправено: 27 Юни, 2011 - 17:18:12 |
|
|
|
|
|
|
имам проблем с климатик краун 12 при вкл. почва да се вкл. и изкл. без прекасване по някои пьт задаржи малко и пак започва да се вкл. и изкл. моля ако може някои да помогне |
|
Всичко записи: 3 : Дата на рег-ция: Юли 2011 : Отправено: 10 Юли, 2011 - 09:29:16 |
|
|
|
|
|
|
ами колега провери копчето за рестарт на платката на вътрешното тяло.най-вероятно е от него! ___________________________________________________________ Здрвейте,някой знае ли ,колко килоома е тръбния датчик на климатик CROWN DZ 12 HRN ? Благодаря предварително ! |
|
Всичко записи: 61 : Дата на рег-ция: Дек. 2008 : Отправено: 11 Юли, 2011 - 01:12:55 |
|
|
|
|
|
Всичко записи: 12528 : Дата на рег-ция: Дек. 2005 : Отправено: 19 Юли, 2011 - 19:08:44 |
|
|
|
|
|
|
климатик CROWN DZ-12-HRN
Привет колеги, на познати климатика с посоченият в заглавието модел, се включва и изключва когато си пожелае сам (издава онзи чуроликащ звук) . Батериите на дистанционното са сваляни за проба да не е от него, уви! Посъветвайте ме къде да търся проблема. Благодаря предварително! blueice | Изкърти сервизния бутон на платката |
|
Всичко записи: 12528 : Дата на рег-ция: Дек. 2005 : Отправено: 07 Август, 2014 - 20:53:01 |
|
|
|
|
|
|
климатик Crown DZ 12 HRN - затваря клапите
Здравейте. От седмица-две климатика започна да прави странен номер - от време- навреме както работи на отопление затваря хоризонталните клапи. Индикаторите си светят нормално, а климатика продължава да си работи. Не става въпрос за задействане на системата за размразяване, защото когато тя се включва светват други индикатори и започва размразяването. Когато се изключи от дистанционното и се включи отново всичко е ОК. И така до следващия път, когато прави същия номер - примерно след ден. Извън това си работи перфектно. Някакви идеи на какво може да се дължи това?
От известно време при работа на режим отопление климатика затваря хоризонталните клапи и заспива. Индикаторите светят като при нормална работа. При изключване и включване от дистанционното включва и работи нормално. След известно време (става дума за сериозни периоди от време) прави отново същото - затваря клапата и заспива. alexdb |
|
|
Всичко записи: 12528 : Дата на рег-ция: Дек. 2005 : Отправено: 08 Декември, 2016 - 12:47:48 |
|
|
|