Списък на форумите Форум
Ремонт на перални , съдомиални и сушилни машини , хладилници , климатици , микровълнови фурни и друга битова техника

Климатик Daewoo DSB-F1275LH-V - ­ грешка FA

Форум » Ремонт » Ремонт на хладилници и климатици [Страници (1)]

| Нова тема | Изпрати | | Версия за печат |
 Не тръгва
Insomnia

Нов участник

Моля, помогнете климатика показа на дисплея FA и спря да работи в режим на отопление, когато сменя режима на друг - тръгва.
Някой знае ли каква е грешката? Благодаря предварително.

Всичко записи: 1 : Дата на рег-ция: Апр. 2014 : Отправено: 18 Април, 2014 - 17:23:57
Aleksandars

Редовен участник
От: Пловдив

FA е съкращение на FAULT. Като за начало, пробвай да оставиш климатизатора 15 минути без захранване, ако има натрупана грешка да се изчисти. След това пробвай да го стартираш отново. Сигурен ли си, че при другите режими външното тяло заработва? Да не би да се заблуждаваш от факта, че в режим охлаждане, първоначано турбината на вътрешното тяло заработва и да те кара да мислиш, че всичко работи?!

Всичко записи: 196 : Дата на рег-ция: Юли 2008 : Отправено: 18 Април, 2014 - 19:09:34
joroklima

Постоянен участник

FA - Suction temperature sensor fault

Всичко записи: 466 : Дата на рег-ция: Дек. 2006 : Отправено: 19 Април, 2014 - 00:30:14
fizer

Нов участник

Климатик DAEWOO DSB-F1275LH-V - Не включва
Здравейте, вчера ми монтираха DAEWOO DSB-F1275LH-V. Нагласен е на 22 градуса. Включвам го и започва да работи, загрява помещението и след като достигне зададената температура спира. Проблема е, че след това не иска да тръгне сам. Температурата пада до 18 градуса но той въобще не се включва. Ако натисна копчето feeling на дист. ( което показва темп на стаята) веднага започва да работи отново. Но сам не тръгва, вече половин час го чакам и не ще.
Нощес го бях оставил на 21гр и работи цяла нощ без да спира, както и трябва да е. Уж инверторен, пък си работи като конвекционален.
Другото, сутринта беше 22гр, пуснах го на Ауто и започна да изстудява. Не мисля че е нормално. В режим отопление зададох темп. 22 градуса и тогава натиснах ауто. Въобще това ауто какво прави, грее изстудява или каквото му е кеф?
казвате че е нормално да работи така, но аз все още не мога да го накарам да тръгне сам, дори темп да падне 4-5 градуса под зададената. Но натисна ли бутона на дистанционното за темп на стаята веднага тръгва. Сякаш датчика не отчита правилно или се губи информация от него.
Цяла нощ работеше прекрасно на 22гр. Намалих го сутринта на 21 и той спря. Дотук добре, но час след това, темп на помещението (при нарочно отворени прозорци) падна на 17гр, но климатика не се включи. Натиснах бутона комфорт и върнах отново на отопление и веднага започна да работи нормално.
За ремонт ли е, да се обръщам към сервиза докато е в гаранция? Все едно влиза в някакъв стенбай режим и не може да се включи сам после.

Всичко записи: 3 : Дата на рег-ция: Ноем. 2014 : Отправено: 07 Ноември, 2014 - 12:20:01
kolyo

Админ
От: Русе

Така и трябва да работи. Като не ти харесва, купи си камина

За да работи нормално трябва да го държиш на 25-26 градуса

Всичко записи: 12527 : Дата на рег-ция: Дек. 2005 : Отправено: 07 Ноември, 2014 - 14:59:31
fizer

Нов участник

Здравейте, опитах и така, но след като изключи не се включва повече, трябва да му "покажа" температурата от дистанционното за да се сети, че е паднала и да започне да работи.
Погледнах датчика на питата, който е за темп на стаята и го охладих, при което климатика сам се включи и започна да работи.
Затоплих го с ръка и климатика спря да работи. Отново изчаках, но сам не тръгна, охладих го и веднага се включи. Навежда ме на мисълта, че проблема най вероятно е от него. Какви параметри трябва да има датчика за да знам какъв да търся или от всеки климатик са с еднакви стойности?
Другото което е, забелях как е свързан климатика, правилно ли е, не трябва ли да има кабелче и за заземяването или не е нужно. Да напрвя ли едно мостче между S и земя?

att-545e29356c7551275.jpg

Всичко записи: 3 : Дата на рег-ция: Ноем. 2014 : Отправено: 08 Ноември, 2014 - 12:00:08
dis_el

Участник
От: Бургас

Абе този климатик гаранция няма ли?Я се обади на гаранционния сервиз ако имаш забележки и не се прави на майстор че като чета какво смяташ да правиш ще му разкажеш играта !!!Вземи прочети малко,поразпитай ,поразгледай недей да го ровиш на два дена климатик е!!

Всичко записи: 64 : Дата на рег-ция: Септ. 2007 : Отправено: 08 Ноември, 2014 - 15:43:54
todor botev

Редовен участник

Като свъжеш s към корпус и ще останеш без климатик

Всичко записи: 160 : Дата на рег-ция: Юни 2009 : Отправено: 22 Ноември, 2014 - 22:38:01
kolyo

Админ

Климатик Daewoo DSB-F1275LH-V ­ грешка F4
Външното тяло не стартира
Не мога да намеря инфо за тази грешка ,ако някой има ,ще съм му много благодарен
Пачо

Всичко записи: 12527 : Дата на рег-ция: Дек. 2005 : Отправено: 31 Октомври, 2015 - 20:58:31
staiko donchev

Редовен участник
Защо не си прочетеш хубаво инструкцията за настройка на климатика, някои климатици имат опция да поддържат температура която е зададена от дистанционното. В смисъл където ти е дистанционното да постигне зададената температура в този случай трябва да има пряка видимост с климатика.Дистанционното подава команда кога да включи и изключи. На 90% съм сигурен ,че твоя случай е такъв. Прочети си добре инструкцията.

Всичко записи: 113 : Дата на рег-ция: Март 2009 : Отправено: 06 Ноември, 2015 - 11:51:10
kolyo

Админ

Климатик Daewoo dsb-f1275lh-v - грешка F3
Здравейте ,става въпрос за инверторен климатик daewoo dsb-f1275lh-v .Oт доста времи ми прави номера.Като го включа на топло ,чува се цък и завърта за минута външният вентилатор и спира.След няколко опита тръгваше и топли яко. Преди 17 дена го изключих и почистих филтрите ,после го пуснах и не тръгна.Завърта вентилатора и спира.Дойде фирма ,разглоби го и каза не му разбираме ,платка компресор.Даваше грешка F3 -грешка датчик външно тяло.На 31.12 проработи ,работи 14 часа яко ,топли .Пускаше струя близо 50 градуса.Обаче тази нощ направи дефрост,после тръгна ,изключи се и дотам.Пак не тръгва ,цъка ,завърта вентилатора на външно тяло и толкова.Грешка F3.Майстори ще идват на 04.Какво може да е според вас.
ГЕОРГИВН

Всичко записи: 12527 : Дата на рег-ция: Дек. 2005 : Отправено: 01 Януари, 2019 - 17:19:27

| Нова тема | Изпрати | | Версия за печат |

Форум » Ремонт » Ремонт на хладилници и климатици » Климатик Daewoo DSB-F1275LH-V - ­ грешка FA [Страници (1)]