Списък на форумите Форум
Ремонт на перални , съдомиални и сушилни машини , хладилници , климатици , микровълнови фурни и друга битова техника

Хладилник Samsung RSE8KYPS

Форум » Ремонт » Ремонт на хладилници и климатици [Страници (1)]

| Нова тема | Изпрати | | Версия за печат |
 не разкрежава
ицо

Участник
От: Гоце Делчев
Здравейте ,посочения хладилник имаше изгоряла термо бушон смених го, мерих нагревателите здрави са .
Беше прекъснал тръбния дачик и го смених със датчик 5 k om. но хладилника пак трупа лед.
Някой имал ли е подобен проблем , някой знае ли каква стойност датчика.
Благодаря предварително на всички !!!

Всичко записи: 70 : Дата на рег-ция: Дек. 2006 : Отправено: 08 Май, 2014 - 10:21:30
kolyo

Админ
От: Русе

http://elektrotanya.com/samsung_rse_8kppr_exploded_view.pdf/download.html >>> Get Manual
RF040 DA32-10105R SENSOR ASSY-FRE 502AT,ET-PJT,-50~50,5V,1 SA
Провери ли дренажния отвор ?

Всичко записи: 12573 : Дата на рег-ция: Дек. 2005 : Отправено: 08 Май, 2014 - 12:03:40
astral_projection

Нов участник

Здравейте, и аз имам подобен проблем. Хладилника не спира да работи, работи с часове.
Датчиците изглеждат наред, достигнал е температурите, но не спира и замръзва, размразявам го, пробвам и дренажните отвори - изтичат си се отдолу в тавичката, и така след няколко дни пак същото.
Някакви насоки

За размразяването - бях поразглобил за да стигна до двата изпарителя и ги изчистих от скреж и лед и така размразих по-набързо. Имаше до скоро термометър вътре - и двете температури си ги поддържа колкото е зададено, но ще го сложа пак за по-обстойно наблюдение.
По мое мнение може и фреона да е намалял, защото на изхода на компресора прави топло, но засмукването пък не е чак толкова студено. Дали това ще е причина да иска да работи по-дълго време?

Всичко записи: 1 : Дата на рег-ция: Окт. 2015 : Отправено: 10 Октомври, 2015 - 15:15:08
kolyo

Админ

Размразява се с изключване от щепсела за ДВА дни с отворени врати, а не с разглобяване.

Всичко записи: 12573 : Дата на рег-ция: Дек. 2005 : Отправено: 10 Октомври, 2015 - 15:47:55
PVV

Нов участник

Хладилник SAMSUNG RSE8KYPS - от ледогенератора тече ­ постоянно вода
Здравейте! Днес реших да почистя ледогенератора и след като приключих забелязах, че във него се пълни постоянно вода и не спира. Тече отгоре където се пълни за правене лед на кубчета. От там прелива и тече във фризера.
Засега съм спрял подаването на вода, но откъде може да е това. Нещо съм направил .
Чета в книжката за някакъв тест бутон , но не мога да го намеря. Кое спира водата след като се напълни формичката за лед?

Кое подава сигнал на магнетвентила за да спре след като се напълни купичката за правене на лед? Съмнява ме, че съм бутнал нещо докато чистех кутията . Отляво има един лост. Той каква роля играе ?

Всичко записи: 13 : Дата на рег-ция: Май 2017 : Отправено: 25 Януари, 2020 - 23:09:42
kolyo

Админ

Пълненето е по време. Лоста е за препълване с кубчета.
Отзад има три магнетвентила, откачай куплунзите им един по един докато спре.

Всичко записи: 12573 : Дата на рег-ция: Дек. 2005 : Отправено: 25 Януари, 2020 - 23:28:15
PVV

Нов участник

На какъв принцип се изпразва тавичката за правене на лед? В момента е изпразнена.., а беше направила леда и си беше пълна. Лошото е , че не мога сега да извадя хладилника напред за да се ровя отзад.Възможно ли е да има връзка с филтъра този теч. Свалих стария и сложих само преходник без филтър понеже захранвам вече с вода от система за обратна осмоза.

п п Реших проблема. Оказа се, че филтъра прави доста голямо съпротивление на водния поток и когато се игнорира клапана не може да затвори. Сложих пак стария филтър на мястото на преходника и всичко си дойде на мястото.

Всичко записи: 13 : Дата на рег-ция: Май 2017 : Отправено: 26 Януари, 2020 - 12:51:48

| Нова тема | Изпрати | | Версия за печат |

Форум » Ремонт » Ремонт на хладилници и климатици » Хладилник Samsung RSE8KYPS [Страници (1)]