|
|
|
|
|
|
|
Здравейте колеги. Имам проблем с един хладилник HOTPOINT FFA91, в началото нямаше фреон но го заредих и тръгна започна да охлажда във фризерната част,обаче не пуска вентилаторчето. Във фризера постигна температура и изключи компресора обаче като не пуска вентилаторчето няма как да охлади хладилната част.Замервах напреженията и забелязах ,че има подадено напрежение на компресор и на нагревател,не зная къде се намира датчика на хладилника и дали тои не спира вентилаторчето. Някой сблъсквал ли се е с подобен проблем, благодаря предварително.
|
|
Всичко записи: 9 : Дата на рег-ция: Септ. 2009 : Отправено: 17 Юли, 2014 - 23:12:06 |
|
|
|
|
|
|
На тези хладилници често се случва вентилатора да не тръгва - отрязваш кабела на вентилатора от левия куплунг на платката, заголваш кабела на компресора и го свързваш към него. |
|
Всичко записи: 12527 : Дата на рег-ция: Дек. 2005 : Отправено: 18 Юли, 2014 - 09:37:44 |
|
|
|
|
|
|
Благодаря за съвета,ще го направя по този начин.Но всичко останало като дефрост и клапата дали ще си работят адекватно? |
|
Всичко записи: 9 : Дата на рег-ция: Септ. 2009 : Отправено: 18 Юли, 2014 - 20:30:16 |
|
|
|
Pawel
Постоянен участник От: София
|
|
|
|
Довери се нa aдминa, със сигурност ще рaботят.
|
|
Всичко записи: 488 : Дата на рег-ция: Ноем. 2007 : Отправено: 19 Юли, 2014 - 18:55:05 |
|
|
|
|
|
|
перката е в фризера а мотора е от вън аз как мога да го свъжа имам сащия проблем с него.любител сам не майстор ако може и нагледно да ми го покажете или схема благодария предварително |
|
Всичко записи: 1 : Дата на рег-ция: Юли 2016 : Отправено: 31 Юли, 2016 - 19:17:28 |
|
|
|
|
|
|
Свързваш директно кабела на вентилатора към кабела на компресора както е казал Колю когато компресора включи да се включи и вентилатора това е идеята . |
|
Всичко записи: 26 : Дата на рег-ция: Ноем. 2013 : Отправено: 07 Септември, 2016 - 13:09:42 |
|
|
|