|
Не охлажда,съмнения за клапани.. |
|
|
|
|
|
|
Хладилника е еднокамерен.Заварих го. С изгорял компресор-TEE.По табелата в хладилника го дават 66w.Смених му компресора с Necchi etr-4,втора употреба.Вакумирах и заредих с R -134a.По манометър температурата е -13,- 0,7 бара,но не изключва,и повече от -13.2 не сваля.Сменен термостата му.Същата история.Това което ме кара да мисля че има издухани клапани е че ,щом го спра принудително манометъра веднага отива на около 3,5 бара.Т.е няма го момента на изравняване.Моля ако мислите че диагнозата ми е правилна, потвърдете,или ме поправете.Вакумирах го и го зареждах 2пъти,заради съмнения за не добро вакумиране,или частично запушване.Филтъра е сменен,капилярката е проходима.Просто такъв случай съм нямал до сега. |
|
Всичко записи: 273 : Дата на рег-ция: Окт. 2006 : Отправено: 14 Април, 2015 - 21:18:40 |
|
|
|
frick
Постоянен участник От: гр. Девин
|
|
|
|
За да вдига толкова бързо налягането след спиране на компресора най-вероятно нагнетателния клапан не е в час или иначе казано - компресора е за скрап. |
|
Всичко записи: 329 : Дата на рег-ция: Яну. 2011 : Отправено: 14 Април, 2015 - 22:36:15 |
|
|
|
|
|
|
откачи компресора от хладилника.След това го пусни.От едната(по малка тръба от трите) трябва да помпи, а от другите две да смучи. Запуши едната смукателна и ти остават една смукателна и една нагнетателна. После запуши с ръка смукателната. Когато компресора се самовакумира го изключи. Ако смучи от нагнетателната е брак. |
|
Всичко записи: 3 : Дата на рег-ция: Апр. 2015 : Отправено: 16 Април, 2015 - 07:40:50 |
|
|
|
|
|
|
След по обстоен вакуум, почерпка с метанолец, и смяна на филтъра, хладилничето заработи като пчеличка пролетно време. 0.47бара-16.3 градуса Оказа се,че съм прищипал капилярката при спояването. Благодаря на отзовалите се. |
|
Всичко записи: 273 : Дата на рег-ция: Окт. 2006 : Отправено: 16 Април, 2015 - 10:03:14 |
|
|
|