Списък на форумите Форум
Ремонт на перални , съдомиални и сушилни машини , хладилници , климатици , микровълнови фурни и друга битова техника

Климатик Hitachi RAS-14EH1 - ­ мига 13 пъти

Форум » Ремонт » Ремонт на хладилници и климатици [Страници (1)]

| Нова тема | Изпрати | | Версия за печат |

liikata

Нов участник

Климатик Hitachi Ras-14EH1 спря да работи.
В режим на отопление, охлаждане и дехидратиране след около 10 минути работа на празен ход на вътрешният вентилатор червеният светодиод на вътрешното тяло мига 4 пъти. В книжката пише проблем с външното тяло.
След като отворих външното тяло там имаше 13 мигвания на индикаторния диод - LD301. На капака на външното тяло пише Microcomputer cannot read the data in eeprom - Problem with Main P.W.B.
Случвало се е доста пъти да отказва да охлажда или отоплява, но след рестарт се оправя. Сега не тръгва. Въпроса ми е дали става въпрос за лоша спойка на EEPROM-a , процесора, или е за смяна на EEPROM-a? Някой може ли да услужи с Dump EEPROM-a.
Доколкто прочетох из форума Hitachi, имат и управление във вътрешното тяло? Възможно ли е да е проблем с платката на вътрешното тяло?
Докато беше гаранционен техниците идваха няколко пъти.
Първият път казаха че проблема е в компрасора и го смениха гранционно.
След това казаха че проблема е във външаната платка и казаха че я сменят ганационно.
Трети път - вече извън гранационно казаха че е "лоша връзка" - нещо пипнаха по въшното тяло и нещата се оправиха.
Днес откачих и проверих всички преходи и букси по външната платка. но без резултат. Няма окиси и влага по платките. Предпазителите са здрави.
Забелязах, че веднага след като захраня двете тела във въшната платка започва да мига диодчето 13 пъти - дори и без да е стартиран климатика.
Захранване към управляващата платка има - 6.6V !?
Във вентилаторен режим работи и регулира оборотите на вътрешният вентилатор.
В режим на охлаждане не могат да се рагулират степените на вътрешният вентилатор.
Компресора не се включва. Външната перка /на радиатора/ не се включва.

Някава идея за това къде е проблема - аз съм се насочил към външната управляваща платка, но според мен не е до спойка а до софтуеър.

Всичко записи: 1 : Дата на рег-ция: Юни 2013 : Отправено: 14 Юни, 2015 - 21:45:38
kolyo

Админ
От: Русе

Hitachi RAC-14EH1 - timer мига 4 пъти
Здравейте, някой има ли решение на този проблем с външната платка или - нова ?
...все си мисля че не е компресор ,опитва се да тръгне за 5-10 секунди .
- ако е платка и някой от София разбира от ремонта да пише да му я дам
donkiko
Изми ли платката със спирт или гореща вода ?
Провери ли тръбните датчици ?

Всичко записи: 12549 : Дата на рег-ция: Дек. 2005 : Отправено: 23 Октомври, 2018 - 20:36:09
donkiko

Участник
От: София

ооо, това да му проблема. Утре ще я къпем !
.... не съм мерил датчици, грешката ме насочи към платка(outdor defective indication)

Всичко записи: 86 : Дата на рег-ция: Юли 2007 : Отправено: 23 Октомври, 2018 - 21:26:32
kolyo

Админ
От: Русе

За да разбереш каква е грешката трябва да гледаш светодиодите във външното тяло.

Всичко записи: 12549 : Дата на рег-ция: Дек. 2005 : Отправено: 23 Октомври, 2018 - 22:31:50

| Нова тема | Изпрати | | Версия за печат |

Форум » Ремонт » Ремонт на хладилници и климатици » Климатик Hitachi RAS-14EH1 - ­ мига 13 пъти [Страници (1)]