|
|
|
|
|
|
|
Климатик Hitachi Ras-14EH1 спря да работи. В режим на отопление, охлаждане и дехидратиране след около 10 минути работа на празен ход на вътрешният вентилатор червеният светодиод на вътрешното тяло мига 4 пъти. В книжката пише проблем с външното тяло. След като отворих външното тяло там имаше 13 мигвания на индикаторния диод - LD301. На капака на външното тяло пише Microcomputer cannot read the data in eeprom - Problem with Main P.W.B. Случвало се е доста пъти да отказва да охлажда или отоплява, но след рестарт се оправя. Сега не тръгва. Въпроса ми е дали става въпрос за лоша спойка на EEPROM-a , процесора, или е за смяна на EEPROM-a? Някой може ли да услужи с Dump EEPROM-a. Доколкто прочетох из форума Hitachi, имат и управление във вътрешното тяло? Възможно ли е да е проблем с платката на вътрешното тяло? Докато беше гаранционен техниците идваха няколко пъти. Първият път казаха че проблема е в компрасора и го смениха гранционно. След това казаха че проблема е във външаната платка и казаха че я сменят ганационно. Трети път - вече извън гранационно казаха че е "лоша връзка" - нещо пипнаха по въшното тяло и нещата се оправиха. Днес откачих и проверих всички преходи и букси по външната платка. но без резултат. Няма окиси и влага по платките. Предпазителите са здрави. Забелязах, че веднага след като захраня двете тела във въшната платка започва да мига диодчето 13 пъти - дори и без да е стартиран климатика. Захранване към управляващата платка има - 6.6V !? Във вентилаторен режим работи и регулира оборотите на вътрешният вентилатор. В режим на охлаждане не могат да се рагулират степените на вътрешният вентилатор. Компресора не се включва. Външната перка /на радиатора/ не се включва.
Някава идея за това къде е проблема - аз съм се насочил към външната управляваща платка, но според мен не е до спойка а до софтуеър. |
|
Всичко записи: 1 : Дата на рег-ция: Юни 2013 : Отправено: 14 Юни, 2015 - 21:45:38 |
|
|
|
|
|
|
Hitachi RAC-14EH1 - timer мига 4 пъти
Здравейте, някой има ли решение на този проблем с външната платка или - нова ? ...все си мисля че не е компресор ,опитва се да тръгне за 5-10 секунди . - ако е платка и някой от София разбира от ремонта да пише да му я дам donkiko | Изми ли платката със спирт или гореща вода ? Провери ли тръбните датчици ? |
|
Всичко записи: 12549 : Дата на рег-ция: Дек. 2005 : Отправено: 23 Октомври, 2018 - 20:36:09 |
|
|
|
|
|
|
ооо, това да му проблема. Утре ще я къпем ! .... не съм мерил датчици, грешката ме насочи към платка(outdor defective indication) |
|
Всичко записи: 86 : Дата на рег-ция: Юли 2007 : Отправено: 23 Октомври, 2018 - 21:26:32 |
|
|
|
|
|
|
За да разбереш каква е грешката трябва да гледаш светодиодите във външното тяло. |
|
Всичко записи: 12549 : Дата на рег-ция: Дек. 2005 : Отправено: 23 Октомври, 2018 - 22:31:50 |
|
|
|