|
|
|
Здравейте, Имам проблем с въпросния климатик - компресорът на едното тяло не иска да тръгва надава силен звук и в последствие предполагам защитата му го изключва, когато се излъже да тръгне работи без проблем като понякога след достигане на температура и изключване тръгва на втората проба. Ако се заинати обаче изобщо не успява и шума при опита да тръгне става по-слаб и по-слаб. На профилактиката му един "майстор" каза, че компресорът си отива, но се чудя може ли да е друг проблемът, той не му замери фреона, включи го и каза че щом се виждал конденз някъде (не си спомням кое посочи) било нивото наред. Замери му кондензатора и каза, че е наред, аз не знам това работен или стартов кондензатор е. Някой имал ли е вземане даване с такъв климатик, аз го ползвам от скоро, знам че другият му компресор е сменян, а този е на много годинки. Има ли вариант за промиване на системата, липса на масло или каквото и да е различно от смяна на компресор или нов климатик, защото двоен сплит май вече не е много популярна опция освен ако не е 2к+. Поздрави и благодаря за отделеното време! |
|