Списък на форумите Форум
Ремонт на перални , съдомиални и сушилни машини , хладилници , климатици , микровълнови фурни и друга битова техника

Климатик LG LM1963H2L - ­ компресор

Форум » Ремонт » Ремонт на хладилници и климатици [Страници (1)]

| Нова тема | Изпрати | | Версия за печат |
 компресорът не тръгва винаги
DexterV

Нов участник
От: Варна

Здравейте, Имам проблем с въпросния климатик - компресорът на едното тяло не иска да тръгва надава силен звук и в последствие предполагам защитата му го изключва,
когато се излъже да тръгне работи без проблем като понякога след достигане на температура и изключване тръгва на втората проба. Ако се заинати обаче изобщо не успява и шума при опита да тръгне става по-слаб и по-слаб. На профилактиката му един "майстор" каза, че компресорът си отива, но се чудя може ли да е друг проблемът, той не му замери фреона, включи го и каза че щом се виждал конденз някъде (не си спомням кое посочи) било нивото наред. Замери му кондензатора и каза, че е наред, аз не знам това работен или стартов кондензатор е. Някой имал ли е вземане даване с такъв климатик, аз го ползвам от скоро, знам че другият му компресор е сменян, а този е на много годинки.
Има ли вариант за промиване на системата, липса на масло или каквото и да е различно от смяна на компресор или нов климатик, защото двоен сплит май вече не е много популярна опция освен ако не е 2к+.
Поздрави и благодаря за отделеното време!

Всичко записи: 1 : Дата на рег-ция: Юни 2015 : Отправено: 16 Юни, 2015 - 15:43:23
kolyo

Админ
От: Русе

http://elektrotanya.com/lg_lm-1963h2l.zip/download.html >>> Get Manual
Вече са ти казали че компресора е за скраб. Можеш да пробваш с кондензатор с по голям капацитет, но това е временно решение.

Всичко записи: 12512 : Дата на рег-ция: Дек. 2005 : Отправено: 16 Юни, 2015 - 16:20:13

| Нова тема | Изпрати | | Версия за печат |

Форум » Ремонт » Ремонт на хладилници и климатици » Климатик LG LM1963H2L - ­ компресор [Страници (1)]