Списък на форумите Форум
Ремонт на перални , съдомиални и сушилни машини , хладилници , климатици , микровълнови фурни и друга битова техника

VRF Fujitsu AOG90MPBMF

Форум » Ремонт » Ремонт на хладилници и климатици [Страници (1)]

| Нова тема | Изпрати | | Версия за печат |
 Не охлажда
TVClima

Нов участник

От известно време се боря с едно VRF Fujitsu AOG90MPBMF. То е тритръбно и с 11 вътрешни тела. Телата са с електронни ТРВ. Два пъти ми казват, че почват да мигат дистанционните и после се оправят. Не мога да извадя кодове за грешка. Нямам никаква техническа документация за тази машина. Външното тяло е с 3 компресора, но колкото и вътрешни тела да са включени работи само по един компресор и периодично превключват, но не работят заедно. Машината е на 407C. Изпарението ми е +8, кондензацията +48. Минималната температура, с която подават телата е +16гр. Всички тела са чисти, кондензатора е измит. Имам няколко подозрения:
1. Недостатъчен дебит на компресора и софтуерен проблем, който възпира пускането на повече компресори едновременно.
2. Недостатъчен хладилен агент.
3. Развалени ТРВ-та.

Ако имате някаква идея и/или знаете как да го вкарам в тест режим, моля помогнете.

Всичко записи: 1 : Дата на рег-ция: Юни 2015 : Отправено: 18 Юни, 2015 - 09:31:44
Гост

ОТСТРАНЕН

Имах следния проблем с др марка. Елиминирай телата едно по едно. Имаш дефектирала платка на вътрешно.
И още една идея: Може да е загубил памет. И не знае колко вътрешни са и за това пали както си иска.

Отправено: 26 Юни, 2015 - 20:14:24

| Нова тема | Изпрати | | Версия за печат |

Форум » Ремонт » Ремонт на хладилници и климатици » VRF Fujitsu AOG90MPBMF [Страници (1)]