Списък на форумите Форум
Ремонт на перални , съдомиални и сушилни машини , хладилници , климатици , микровълнови фурни и друга битова техника

Климатик SAMSUNG AQV12FAN / FAX

Форум » Ремонт » Ремонт на хладилници и климатици [Страници (3): [1] 2 3 » ]

| Нова тема | Изпрати | | Версия за печат |
 мигат индикаторите "таймер" и "турбо"
safary

Нов участник
От: София

Здравейте от един месец имам този климатик да неговорим че смениха три вътрешни тела и едно външно докато тръгне и най накрая тръгна до днес ето и проблема работи известно време около 15мин.без да се включва външното след което вътрешното тяло изключва и започват да мигат два от индикаторите на вътрешното тяло "таймер"и"турбо".
След като натисна дистанционното вътрешното тяло тръгва и ситояцията се повтаря
Изключвал съм го от тока
Въвел сам кода за опознаване
Правил съм какви ли не рестарти ако заработи външното тяло работи само известно време и край
Контакта не е зазамен
Мотажниците го откачиха контакта тъй като казаха че на инверторните климатици това им влияе
Между другото в момента вътрешното тяло вече работи около час на охлаждане а външното не се включва
темлературата в стаята е 28 а навън 32 немам думи дайте повече инфо за този модел че немога да намеря никъде в нета
Замасих контакта рестартирах го няколко пъти и взе че тръгна сега работи около час час и половина и спира с мигащите индикатори списани по горе след като го изключа от мрежата за 5-10мин.отново тръгва и ситуацията се повтаря
реших проблема доплатих още 250лв и утре ще ми го сменят с един Панасоник пък ще видим

Всичко записи: 1 : Дата на рег-ция: Юли 2007 : Отправено: 19 Юли, 2007 - 21:15:00
kolyo

Админ
От: Русе

Ако компресора не включи или няма фреон в системата, датчикът на изпарителя не отчита разлика в температурата и затова изписва грешка.

И замаси контакта

Всичко записи: 12505 : Дата на рег-ция: Дек. 2005 : Отправено: 19 Юли, 2007 - 21:26:27
fujitsu

Постоянен участник

Дано на никой не му се налага да гледа какво показват LED индикациите.

att-4e52736b87abfFAX.gif

Всичко записи: 462 : Дата на рег-ция: Февр. 2007 : Отправено: 28 Октомври, 2007 - 18:18:06
fujitsu

Постоянен участник

Да не отварям друга тема.
Климатик SAMSUNG AQV 12 FAN/FAX. Работи 5 мин в режим топло, след което вътрешното тяло пиука 3 пъти затваря капака и до там. Външната LED индикация показва "IPM Over Current O.C). Чакам да получа IMP'чето да видя дали ще се оправи.
Докато чакам, колегата намери следната информация:
"Причината е че не са навити до край болтчетата на Power module към радиатора на външното тяло, той управлява компресора. Модула не може да се охлажда и прегрява като климатика се изключва аварийно. Ако се продължава с опитите да го мъчите климатика да работи може да изгори модула, процесора и други елементи."
Струва ми се, че ще стане весело.

Всичко записи: 462 : Дата на рег-ция: Февр. 2007 : Отправено: 21 Ноември, 2007 - 22:52:11
joroklima

Постоянен участник

Това мислех да ти предложа и аз преди да смениш модула, да го разкачиш, нова силиконова паста и хубаво стягане след това.
Имал съм такива проблеми и с Мидеите.

Всичко записи: 466 : Дата на рег-ция: Дек. 2006 : Отправено: 21 Ноември, 2007 - 23:14:32
nikk

Нов участник

Samsung AQV 12 FAN 410 - конфигурационни кодове
http://klimaservice.hit.bg/new_page_2.htm
Обявен за най-продаван от ...... маркет. Супер машина.
Най-вероятно защото е много продаван и понеже бройките из града са много, за това се чакат поне три дни техници . А не защото често се разваля.
Кодовете го пускат отново но не за дълго. Спасението е смяна на целия климатик.

Всичко записи: 2 : Дата на рег-ция: Дек. 2007 : Отправено: 05 Декември, 2007 - 12:11:52
warior

Нов участник

Климатик SAMSUNG AQV 12 FAN ­ помощ
Здравейте, момчета. Ето и моя проблем-прибирам се и климатика духа студено след като е нагласен на топло.
Рестартирвам от дистанционното-никаква промяна. Изключвам от контакта и включвам и на вътрешното тяло започва да мига лампичката на символа вълнички. След известно време спира. Някой може ли да ми даде съвет защото ако е нещо дребно да не се занимавам да викам сервизните.
Предварително благодаря
Дааааааа , изтекъл е фреона- има спукана тръба във външното тяло, благодарение на вибрациите.
Сега стоим на студа и кой знае колко ще чакаме от сервиза да ни го върнат.

Всичко записи: 7 : Дата на рег-ция: Яну. 2008 : Отправено: 21 Януари, 2008 - 18:36:18
kolyo

Админ

Няма такава грешка
Май ще трябва да викаш майстор - сигурно е изтекъл фреона

AQV12FAX
Имам климатик Samsung AQV12FAX смарт инвертор и когато го пускам да работи независимо на какъвто и да е режим не иска да стартира нито вътрешното тяло нито външното тяло.Според мен трябва да се въведат някакви кодове за да тръгне.
Като го стартирам започва да писука и зелената лампа започва да мига.
Има си достатъчно фреон,всички електически връзки са на ред.
Спиро
Че те не са ли и двете зелени ?

att-47c7cceabf33fAQV.gif

Всичко записи: 12505 : Дата на рег-ция: Дек. 2005 : Отправено: 29 Февруари, 2008 - 11:06:20
niky_ecc

Нов участник
От: Свиленград

Здравейте!Ето едно питане и от мен относно климатик AQV-12NSB!Монтираха го вчера около 15часа.При включване в напрежението измяука и толкова. Едното от момчетата веднага го отвори и се оказа че куплунга на десплея не е включен. Коментара беше че често се случвало!Тръгна си климатика,оставих го цяла вечер на 24 градуса и сутринта около 6 видях че е спрял и му мигат равномерно индикатори напрежение и турбо.Изключих го от дистанционното след 10 сек го включих-заработи -и днес около 17часа отново същото.От горните таблици виждам че става въпрос за грешка на външното тяло.За неговите индикатори нищо не мога да кажа -все пак е гаранционен!На какво може да се дължи тази грешка?Ще се усложнява ли положението и да викам ли сервиза?

Всичко записи: 8 : Дата на рег-ция: Ноем. 2006 : Отправено: 21 Ноември, 2008 - 20:42:34
TEKO

Нов участник
От: Плевен

А опитвал ли е някой да програмира AQV-12NSB с кода на Aqv-12FA?Та вътрешните платки са еднакви

Всичко записи: 2 : Дата на рег-ция: Ноем. 2008 : Отправено: 29 Ноември, 2008 - 16:46:13
ceci

Участник

Кодове от AQV12FC са най сполучливи за всички модели без ABAN и VMA

Всичко записи: 51 : Дата на рег-ция: Окт. 2008 : Отправено: 01 Декември, 2008 - 08:12:44
Jdanov

Нов участник

Аз за съжаление също си взех samsung AQV-09FC.Явно при тях това е масов проблем.Средно на 24 часа работа ми изключва и мигат oper. и turbo.След рестарт или при промяна на зададената температура тръгва отново.Чудя се дали да не извикам сериза да го видят въпреки че като чета коментарите тука едва ли ще могат да направят нещо.Мислех да вземам осака ама щяха да го монтират след две седмици и така взех този боклук.

Всичко записи: 2 : Дата на рег-ция: Яну. 2009 : Отправено: 05 Януари, 2009 - 13:54:16
mimo

Нов участник

Климатик Samsung AQV 12 Fax/Fan ­ - не спира да работи
Имам следния проблем с климатика. Вече 3 година го ползвам без проблем и си работеше и спираше като достигне съответната температура, но сега като го включа примерно на 24 градуса, а вън е 15 градуса- достига ги и не спира да работи, дори часове и подържа тази температура без да спира.
Трябва да спомена, че лятото го обработихме с антибактериален спрей. Да не би от това да е станало нещо?
Ще съм благодарна ако ми помогнете със съвети.

Не му е правена профилактика тази година, защото миналата като дойдоха взеха 35лв., а само залепиха датчик на електронен термометър отпред на вътрешното тяло, за да измерят дали работи на зададената му температура и това е.
То и аз мога да си го направя това сама.

Всичко записи: 2 : Дата на рег-ция: Ноем. 2009 : Отправено: 24 Ноември, 2009 - 08:41:34
kolyo

Админ

Ами направете го, и кажете колко градуса е изходящата температура

По принцип инверторите не спират, а само си намалят оборотите, но щом и при +15 градуса не спира може да му е изтекъл фреона.

Всичко записи: 12505 : Дата на рег-ция: Дек. 2005 : Отправено: 24 Ноември, 2009 - 08:43:21
kolyo

Админ

Климатик AQV-12FAX - конфигурационен код
Здравейте. Климатика ми показва следната грешка: Outdoor unit error, t.e. работи 15 мин и се самоизключва. Опитах се да вкарам конфигурационния код на гореспоменатия климатик(094877-17524Е), но не иска да го приеме. Т.е. чува се звук при натискането на On/Off, но OPERATION ICON не премигва. Въпросите ми са:
1. На дистанционното след въвеждане на кода и натискане на "Мode" излизат още 2 дисплея с първи символи 2 и 3. Те празни ли трябва да останат, т.е. с 200000 и 300000?
2.Никъде не прочетох в какво състояние трябва да е климатика при вкарването на кодовете: включен, изключен или в режим на показване на грешка(премигващи лампички)
Благодаря.
Lubomir
Конфигурационния код се вкарва когато мигат ВСИЧКИ лампи.
Обади се във фирмен сервиз - пише ги в гаранционната карта

Всичко записи: 12505 : Дата на рег-ция: Дек. 2005 : Отправено: 07 Февруари, 2010 - 18:36:41
satbg

Нов участник

Климатик AQV-12FAX - мигат OPERATION и TURBO
Когато го включа работи 5 минути с леко хладен въздух и затваря се капакът спира и почват да мигат OPERATION и TURBO на вътрещната индикация
Външната LED индикация показва Fan Error , жълтият диот свети а зеленият и червеният не светят
Когато го пусна на топло преди да спре виждам че върти вентилатора питата е заскрижена
и в един красив момент СТОП и двете светулките на вътрешното тяло мигат

работеше си добре климатика, ама оня ден спираше тока и пак тръгваше и така стана с климатика
3.И сега тръгва да върви около десетина минути и на външното тяло дава грешка с фреона GAS Leak Error и светват жълтият и зеленият диод а червеният е огаснъл съмнявам се дали няма пукната тръба на външното тяло
4.Като върви около десетина минути и преди да изключи се чува ппсссссс и спира на вътрешното тяло диода свети сало зелено и след няколко минути па е в готовност климатика
Компресора затопля но поносимо е за ръката

Всичко записи: 2 : Дата на рег-ция: Февр. 2010 : Отправено: 14 Февруари, 2010 - 23:30:19
sl4

Нов участник

Климатик Samsung AQV12FCX - Мигат лампи Operation и Turbo
замерих налягането в покой 8,5 бара.
При пускане тръгва вентилатора външното тяло, червеният лед свети, компресора не тръгва.
След 2-3 минути вентилатора спира, червеният лед започва да мига.
На вътрешното тяло мига оперативно и турбо.Освен платка на външно може ли, да е нещо друго.

Всичко записи: 12 : Дата на рег-ция: Яну. 2010 : Отправено: 16 Февруари, 2010 - 12:35:15
fujitsu

Постоянен участник

IPM Over current.

Всичко записи: 462 : Дата на рег-ция: Февр. 2007 : Отправено: 16 Февруари, 2010 - 19:18:12
vbi

Нов участник
От: Пловдив

За всеки случай си провери и компресора!
Защото може да не е само IPM.
Ако не е наред и компресора ремонта се обезмисля, защото става много скъп.

Всичко записи: 34 : Дата на рег-ция: Ноем. 2009 : Отправено: 17 Февруари, 2010 - 18:38:13
yorradpro

Нов участник

Климатик AQV12FAN работи нормално , но турбината на вътрешното тяло понякого не променя оборотите от ДУ.? Къде е проблема?

При вентилация работи нормално. Когато го рестартирах при отопление си работи нормално известно време.
Досега не имало проблем 3 години. А сега навън е +5 градуса.

Всичко записи: 4 : Дата на рег-ция: Юни 2008 : Отправено: 12 Март, 2010 - 14:10:57
kolyo

Админ

Най вероятно има изтичане на фреон - погледни дали има масло по гайките на външното тяло и ако има се обади в сервиза да го заредят

Всичко записи: 12505 : Дата на рег-ция: Дек. 2005 : Отправено: 12 Март, 2010 - 15:26:02
kolyo

Админ

Samsung AQV 12FAN - Духа хладен въздух и спира
Здравейте!И аз като повечето от вас имам проблем с климатика:samsung AQV12 FAN smart inverter.Миналата седмица се развали и извикахме техници да го оправят,но не минаха 7 дена и пак същата работа.
Проблема: От 5 год. е и до сега никакъв проблем,но тъй като много брамчеше при размразяването ,( бяха ни казали да сложим едни гумички)сложихме ги и тогава STOP Светнаха двата индикатора :зелен и червен и климатика спря, после го пуснахме, чуваше се външното тяло,но вътрешното духаше леко и то хладно.
Дойдоха от сервиза, казаха че имало изтичане на фреон , палниха уж, не знам какво друго правиха, но стана.
Супер , всичко беше ок, до снощи. Чу се някакъв звук, като сигнал , мигане на двата индикатора и спиране на климатика.
Моля ако някой може , да помогне: БЛАГОДАРЯ
kokakola

Всичко записи: 12505 : Дата на рег-ция: Дек. 2005 : Отправено: 14 Декември, 2010 - 10:11:21
георги христов

Нов участник

от 2год имам климатик SAMSUNG AQV12NSB още отначало започна да прави мизери с изключване и започване да мигат двете лампички на
Operation и Turbo техниците казваха че от ел инсталацята но интересното ,че в другият климатик нямаше този проблем колко пъти съм викал техниците само аз си знам. Като чета по-горе не съм и единственя питам защо не спрът да ги продават и не оправят дефекта, а продалжават да играят по нервите на клиентите. Климатика се опрвя като рестартирам от щепсала и след като пусна от дистанционото тръгва до следващия път

Всичко записи: 1 : Дата на рег-ция: Юли 2009 : Отправено: 28 Декември, 2010 - 16:28:01
brezev

Нов участник

samsung ­ aqv12fax - грешка capacity miss match
колеги имам проблем с външната единица aqv12fax на пластинки се явява грешка capacity miss match.
искам да знам какво точно е проблемът в планка от външната дейност.

Всичко записи: 28 : Дата на рег-ция: Авг. 2011 : Отправено: 22 Август, 2011 - 18:45:31
kolyo

Админ

Зареди му конфигурационния код и провери тръбните датчици

Всичко записи: 12505 : Дата на рег-ция: Дек. 2005 : Отправено: 22 Август, 2011 - 19:03:35

| Нова тема | Изпрати | | Версия за печат |

Форум » Ремонт » Ремонт на хладилници и климатици » Климатик SAMSUNG AQV12FAN / FAX [Страници (3): [1] 2 3 » ]