|
|
|
|
|
|
|
Хладилник с фризер с два компресора, фризера работи нормално, хладилника не изключва. Сваля температурата под 0 не изписва никаква грешка, датчиците реагират когато се мени температурата, някои знае ли какви трябва да са точните им стойности.
Като върна потенциометара на 0 изключва, също като го включа в захранването не тръгва веднага, изчаква 5-10 минути и тогава пали компресора. Датчика вътре в хладилника стига до 18-19К като го извадя от куплонга показва F4. |
|
Всичко записи: 40 : Дата на рег-ция: Май 2012 : Отправено: 20 Август, 2015 - 12:23:43 |
|
|
|
|
|
|
Датчиците би трябвало да са 5к
Да не би симистора да е окъсил - като изключиш хладилната част от дисплея, компресора спира ли ? |
|
Всичко записи: 12517 : Дата на рег-ция: Дек. 2005 : Отправено: 20 Август, 2015 - 18:44:12 |
|
|
|
|
|
|
хладилник Gorenje K336/2p - не изключва Здравейте,имам хладилник Gorenje K336/2p двукамерен с два компресора и електронно управление.От извесно време хладилната част замръзва ,а компресора не изключва. Смених с нови и двата датчика, този на изпърителя и този в шкафа но проблема си остана. Ако някой е имал подобен проблем и го е решил ,нека сподели.Благодаря предварително
Като го извадя датчика компресора спира
Датчиците са оргинални от Gorenje. По номера на кабела ги поръчах Платките са две, тепературна и силова, в нея е включено захранването на хладилника. Между двете има включен на букса допълнителен кабел. Когато извадя кабела от изпарителя който е на силовата платка компресора спира. Говорим за хладилната част. С фризера всичко си е ок. |
|
Всичко записи: 2 : Дата на рег-ция: Окт. 2018 : Отправено: 21 Октомври, 2018 - 16:20:32 |
|
|
|
|
|
|
Какво показва дисплея ? Слагал ли си термометър в хладилника ? Изпарителя целия ли обледява, или само в горния край ?
|
|
Всичко записи: 12517 : Дата на рег-ция: Дек. 2005 : Отправено: 27 Октомври, 2018 - 15:31:02 |
|
|
|
|
|
|
Хладилник Gorenje K336/2P - Не изключва
Здравейте. Хладилника е мой.Двукомпресорен. От 2-3 дена сваля температурат под 0гр,и продуктите замръзват. Сложих му термограф снощи, съмненията ми се потвърдиха, видно от табличката. От врътката/тримерчето се изключва когато се завърти на нула.Заскрежаването по целия изпарител е навсякъде. Съмненията са ми в датчика в хладилната част вътре, и/или /трияка. Моля кажете какъв е датчика NTC ли е и колко килоома е? Моля за помощ, и насоки. kableman |
https://www.service-ruse.eu/forum/topic.php?forum=2&topic=604
|
|
Всичко записи: 12517 : Дата на рег-ция: Дек. 2005 : Отправено: 03 Март, 2023 - 09:04:16 |
|
|
|
|
|
|
Специално този модел на горение е със сензор 10 килоома.
|
|
Всичко записи: 5 : Дата на рег-ция: Февр. 2019 : Отправено: 03 Март, 2023 - 09:22:41 |
|
|
|
|
|
|
Благодаря от сърце. Утре ще го сменя. Имам NTC-10K. Другари офицери! За протокола! Смених и двата датчика с дикселски, NTC-10k.,като ги облякох в термошлаух. Единият при мен който се предполагаше че е вкопан,/на изпарителя/ оказа се че не е, а си има дупка под капака. И двата датчика показваха различно съпротивление, при стайна температура, минусова, и плюсова от новите. Сега всичко е на ред, хладилника работи, и изключва. +4. х. /-18. ф. ,лед не натрупва, и продуктите не замръзват. Благодаря на сервиз Николов, Кольо, и всички отзовали се.
|
|
Всичко записи: 273 : Дата на рег-ция: Окт. 2006 : Отправено: 03 Март, 2023 - 12:02:16 |
|
|
|