|
|
|
|
|
|
|
Здравейте! Имам комбиниран хладилник Gorenie RK6335 W с два компресора. Снощи като си лягах забелязах в тъмното, че червената лампичка за проблем свети. Като се загледах в температурата беше +5 гр. Отворих хладилника, увеличих термостата но той не сработи. След като го издърпах установих, че единия компресор е студен а другия горещ. Изключих хладилника от контакта и го оставих за известно време. После го пуснах, но сработи само компресора който беше топъл. Изключих го от контакта и ви пиша. Въпросите са ми: 1.) Дали е изгорял единия компресор или може да има друга причина да не работи 2.) Можели, да изключа фризера и да пусна само работещия компресор за да ползван само фладилната част. Мерси за вниманието и за компетентното мнение! |
|
|
|
|
frick
Постоянен участник От: гр. Девин
|
|
|
|
Фризера трябва да има функция super включи я и виж да ли ще тръгне компресора. Ако включи компресора термостата е за смяна. Ако не тръгне викай техник да провери какъв епроблема. Може да изключиш фризера и да оставиш само хладилника. |
|
Всичко записи: 333 : Дата на рег-ция: Яну. 2011 : Отправено: 11 Ноември, 2015 - 16:17:48 |
|
|
|
|
|
|
Явно съм за техник. Като пусна фризера се чува едно бучвне, а не стандартния звук на компресор. Идеи за повредата? |
|
|
|
|
|
|
|
Реле ,мотор.
|
|
Всичко записи: 249 : Дата на рег-ция: Окт. 2007 : Отправено: 11 Ноември, 2015 - 19:17:40 |
|
|
|
|
|
|
Сега се прибрах, хладилника образува ледените капчици на гърба т.е работи. Има едно за мен интересно нещо обаче. Като пипнак компресорите итзада, топъл беше компресора който уш неработише а студен е този който бръмчеше при първоначалното пускане. Сега отново му дойде време да работи, но вече немога да разбера кой компресор работи. Само мога да кажа, 4е единия грее а другия не. Р.с фризера е изключен защо бачкат и двата компресора? |
|
|
|
|