|
|
|
|
|
|
|
Здравейте имам проблем с Пнасоник CS/Cu-ue12jke след размразяване стартира отново отопление за около 3секунди след което се чу изгърмяване от външното тяло при проверка за грешки ми дава H28 тръбен датчик външно тяло отворих външната платка и видях че има повреда на схемата на връзката на датчика един кондензатор и предполагам резистор е имало но пистата я няма за това гадая гледах схеми на други модели и се опитах по тях да възтановя връзката с датчика климатика в момента работи но при проверка пак индикира грешката H28 пробвах резистори 15ком 16ком но няма промяна моля ако някой има схема или се е сблъсквал с този проблем да сподели как го е разрешил |
|
Всичко записи: 3 : Дата на рег-ция: Дек. 2015 : Отправено: 11 Декември, 2015 - 12:40:58 |
|
|
|
|
|
Всичко записи: 21 : Дата на рег-ция: Март 2015 : Отправено: 11 Декември, 2015 - 20:05:35 |
|
|
|
|
|
|
p_apur4o, в мануала няма схема на платката
MTodorov, замери напрежението на изводите на датчика, би трябвало да е около 2 волта при стайна температура |
|
Всичко записи: 12505 : Дата на рег-ция: Дек. 2005 : Отправено: 11 Декември, 2015 - 20:25:50 |
|
|
|
|
|
|
Замерих го днес дава ми 2,31в но пак си дава грешка сега ще сменя външният датчик да неби тои да е също дефектирал. Възможно ли е единият кондензатор 1мф 10в съм го заменил с 25в 1мф от там да идва проблема. На датчика за температурата на въздуха ми дава 3,65-7в там всичко е здраво не е имало проблеми
|
|
Всичко записи: 3 : Дата на рег-ция: Дек. 2015 : Отправено: 12 Декември, 2015 - 12:22:41 |
|
|
|
|
|
|
По скоро входа на процесора е избил. Резистора 1к на входа на процесора здрав ли е ? |
|
Всичко записи: 12505 : Дата на рег-ция: Дек. 2005 : Отправено: 12 Декември, 2015 - 12:31:27 |
|
|
|
|
|
|
до процесора всичко е ок май клони на изгорял процесор
Някакъв начин дали се знае за решаване на проблема процесора е NEC D703185GF |
|
Всичко записи: 3 : Дата на рег-ция: Дек. 2015 : Отправено: 15 Декември, 2015 - 17:43:00 |
|
|
|
|
|
|
Климатик Panasonic CS-UE12JKE - бучи
Здравейте, имам климатик Panasonic CS-UE12JKE, който е сигурно на 8-10год. До тази година си работише перфектно, докато зимата просто спря. Покрай коронавируса и ред други причини просто не го ползвах и все не оставаше време за ремонт. При самодиагностиката ми даваше грешка Н11 - няма връзка с външното тяло. Питах няколко техника и всичките казаха - платката е за смяна. Попитах ги дали не подлежи на ремонт и категорично всички казаха - НЕ. Та реших да пробвам да си го поправя или ако не става да го заменя. Замен не е оправдано да дам 300-500лв за платка, по-добре да взема нов, така мисля. Свалих му платката на външното тяло и с мултицеда пробвах двата му предпазителя и единия (250в 20А) се оказа изгорял, въпреки, че видимо външно изглежда здрав. Понеже нямам такъв подръка в момента, реших да направя бърз тест, за да разбера дали е от бушона. Запоих 1 кабел и пуснах климатика - тръгна, работи без проблем. СУПЕР пробвахго и на двата режима, никакъв проблем - работи. Когато го спрях обаче се чуваше едно високочистотно бучене от платката, което е ту постояно, ту пулсационно. Въпросът ми е от какво може да е. Още утре ще потърся и закупя нов предпазител и ще го сменя, но този тих писклив звук ме притеснява, да не го прецакам или доизгоря още. str_28 | В режим "охлаждане" или "отопление" бучи ? Бученето обикновено е в намотките на трансформатор, дросел или реле. Огледа ли за издути електролитни кондензатори ?
|
|
Всичко записи: 12505 : Дата на рег-ция: Дек. 2005 : Отправено: 10 Май, 2021 - 23:05:39 |
|
|
|
|
|
|
Бученето се чува в спряно положение - едно високочистотно бучене от платката, което е ту постояно, ту пулсационно. По време на работа немога да го чуя от вентилатора и компресора |
|
Всичко записи: 2 : Дата на рег-ция: Май 2021 : Отправено: 10 Май, 2021 - 23:28:48 |
|
|
|
p1
Постоянен участник От: Сливен
|
|
|
|
Импулсното на всички Панасоници нисък клас "скимти" променливо и без товар. |
|
Всичко записи: 382 : Дата на рег-ция: Авг. 2007 : Отправено: 24 Май, 2021 - 23:02:44 |
|
|
|