|
след два цикъла спира да залежда |
|
|
|
|
|
|
Прави два цикъла не много добри кубчета лед, след което залеждането на водата не започва. Вентилаторът, водната помпа и компресорът работят през това време. Прави ми впечатление, че както си работи компресорът се охлажда много бързо, като се има впредвид че е загрял докато работи в първите два цикъла. кондензаторът и изпарителят са чисти. _____________________________________________________________________ Как се държат манометрите когато запуши? когато прави лед налягането е около 3.2 бара. Когато работи напразно е 6, 7 бара.
Фреона е R-404A |
|
Всичко записи: 462 : Дата на рег-ция: Февр. 2007 : Отправено: 16 Февруари, 2016 - 23:45:45 |
|
|
|
|
|
|
Закачи манометрите и виж дали не ти запушва или най добре сменяй филтър дехидратора и го презареди. |
|
Всичко записи: 466 : Дата на рег-ция: Дек. 2006 : Отправено: 17 Февруари, 2016 - 07:37:59 |
|
|
|
|
|
|
Коя лампа свети когато спре да охлажда ? Пробва ли да "прецъкаш" магнетвентила ?
|
|
Всичко записи: 12547 : Дата на рег-ция: Дек. 2005 : Отправено: 17 Февруари, 2016 - 08:44:14 |
|
|
|
|
|
|
Има пропуск ,ако го заредиш ще работи. |
|
Всичко записи: 77 : Дата на рег-ция: Май 2011 : Отправено: 17 Февруари, 2016 - 19:25:35 |
|
|
|
Pawel
Постоянен участник От: София
|
|
|
|
На мен колеги ми прилича или на ТРВ или на този соленоиден клапан. Ако соленоидният клапан не затваря добре след цикъла на разтопяване на изпарителя и остава в междинно положение, когато нагнети компресора значи и налягането към смукателната страна на компресора ще е по - високо. |
|
Всичко записи: 488 : Дата на рег-ция: Ноем. 2007 : Отправено: 17 Февруари, 2016 - 20:27:53 |
|
|
|
|
|
|
Когато работи напразно е 6, 7 бара. | Аз залагам на клапана. Вижте какви налягания мери.
|
|
Всичко записи: 48 : Дата на рег-ция: Ноем. 2013 : Отправено: 17 Февруари, 2016 - 22:24:56 |
|
|
|
|
|
|
Ако соленоидният клапан не затваря добре след цикъла на разтопяване на изпарителя и остава в междинно положение, когато нагнети компресора значи и налягането към смукателната страна на компресора ще е по - високо. | А аналогично на това, няма ли и температурата на компресора да се повиши? Колегата казва, че компресора, се охлажда много бързо:
Прави ми впечатление, че както си работи компресорът се охлажда много бързо, като се има впредвид че е загрял докато работи в първите два цикъла | Според мен, вариантите са два: Или системата е презаредена с фреон и след цикъла на обезскрежаване (изхвърляне на леда), компресора засмуква фреон в течна фаза и затова бързо се охлажда и поради тази причина не прави лед както трябва. Или някой си е играл с ТРВ-то и то не притваря навреме, когато трябва и заради това държи и висока температура на изпарение, което е причина пак да не прави хубав лед и компресора пак да засмука фреон в течна фаза. Няма как при ниско налягане 3.2 бара, което отговаря на -10 градуса температура на изпарение, да направи хубав лед. А има и трети вариант: Компресора вече да няма дебит, да не му държат клапаните вече. |
|
Всичко записи: 466 : Дата на рег-ция: Дек. 2006 : Отправено: 18 Февруари, 2016 - 00:31:28 |
|
|
|
|
|
|
Трябва да се почисти цедката на трв, да смени филтъра и идеално почистване на кондензатора. |
|
Всичко записи: 77 : Дата на рег-ция: Май 2011 : Отправено: 18 Февруари, 2016 - 05:25:10 |
|
|
|
|
|
|
А аналогично на това, няма ли и температурата на компресора да се повиши? |
Няма да се повиши, защото клапанът шунтира кондензатора и ТРВ-то. |
|
Всичко записи: 48 : Дата на рег-ция: Ноем. 2013 : Отправено: 18 Февруари, 2016 - 17:22:08 |
|
|
|
|
|
|
От схемата на Кольо на кое викате ТРВ? На EXPANSION VALVE ли? то вътре е с цедка така ли? |
|
Всичко записи: 462 : Дата на рег-ция: Февр. 2007 : Отправено: 19 Февруари, 2016 - 12:52:42 |
|
|
|
|
|
|
Да, това е дроселиращият орган. Има цедка и съответно дюза, която може да бъде сменяема, (но не винаги). |
|
Всичко записи: 48 : Дата на рег-ция: Ноем. 2013 : Отправено: 19 Февруари, 2016 - 13:56:54 |
|
|
|
|
|
|
fujitsu, намери някой който разбира от хладилна техника, да го прегледа и да ти каже от къде е проблема. А пък ако си решил, ти да се учиш на него, като за начало, прекъсни този клапан, за който говориме, независимо преди него или след него, като затапиш тръбите и замери какво налягане ще държи тогава компресора, пък после ще го мислим. |
|
Всичко записи: 466 : Дата на рег-ция: Дек. 2006 : Отправено: 19 Февруари, 2016 - 14:04:24 |
|
|
|
Pawel
Постоянен участник От: София
|
|
|
|
Аз лично бих му дръпнал малко фреон, така или иначе ще отваряш системата, за да видиш до колко се запълва изпарителя с фреон( съответно можеш да му добавиш малко фреон). Чак тогава бих предприел друго. |
|
Всичко записи: 488 : Дата на рег-ция: Ноем. 2007 : Отправено: 19 Февруари, 2016 - 15:10:54 |
|
|
|
|
|
|
Магнет вентилът работи много добре. По време на размразяване през нея минава топъл фреон и се вижда как малкото направен лед се топи. По време на замразяване тръбата след магнетвентилът е студен. Мисля че размразява по време, а не по датчика, който е за дебелина на леда. Защото независимо дали има или няма лед тръгва да размразява след определено време. Има датчик който следи падането на ледените кубчета и ако не пада лед цикълът зацикля в положение размразяване . Самият датчик, който следи падането на ледени купчета всъщност следи дали се движи вратичката, през която преминават купчетата. Ако придвижа веднъж напред назад на ръка вратичката цикълът преминава в замръзване. Прави само два до три пъти самостоятелно купчета. След това прави малко лед, който се размразява на цяло по време на размразяването, и понеже датчикът не отчита движение на вратичката цикълът „чака” в това положение. Налягането е 3, 3.4 бара по време на замръзване и 6 до 8 бара по време на размразяване. Не индикира грешка. По точно не съм го чакал 6 цикъла самостоятелно.
Самият аз не мога да чета дълги постове, но този път така се получи. |
|
Всичко записи: 462 : Дата на рег-ция: Февр. 2007 : Отправено: 19 Февруари, 2016 - 23:38:48 |
|
|
|
|
|
|
След като имаш манометри ,притвори ТРВ то и виж какво става. |
|
Всичко записи: 77 : Дата на рег-ция: Май 2011 : Отправено: 20 Февруари, 2016 - 06:00:33 |
|
|
|
|
|
|
проблемът беше лош кабел на датчика за дебелина на леда. кабелът е многожичен с червена изолация. Пластмасовият капак пред ледените купчета го е затискал при всяко отваряне малко по малко. Оставен е да виси свободно фабрично, за да има ход за движение на вратичката. Това ако не го погледнеш директно на затиснатото място, вероятността да се види не е много голяма. От няма на къде взех че го отрязах и съединих да видя какво ще стане, та вече от събота си работи и прави по 17 000 кубчета на ден. |
|
Всичко записи: 462 : Дата на рег-ция: Февр. 2007 : Отправено: 23 Февруари, 2016 - 00:51:09 |
|
|
|