Здравейте. Хладилника работеше. Започна да свети лампата за "висока температура" червено. Разглобих го и установих, че вентилаторчето на обменника между фризера и хладилника е изгоряло... Смених го с точно копие - видях че работи, но последва друго...компресора не спира да работи, камерата си работи перфектно, но вентилаторчето не тръгва после... видях че има 2 части, които предполагам че са терморегулатора и термозащитата му, понеже е но-фрост и няма термостат...на едното не му се виждаха данните, на другото разчетох elth 261N но понеже няма никъде точно копие, взех elth 261NF което по мое мнение е двете неща в едно, понеже е с 4 кабела... след голямо лутане го свързах, но проблема остава... Моля дайте идея какво може да е... Благодаря!
Вентилатора работи, въпроса ми беше как да разбера дали и кой датчик е...
Предполагам че е с клапа, тъй като разглабям задния капак на фризерната част за да стигна до датчиците и вентилатора, където се вижда и изпарителя предполагам и тези 2 "релета" които пробвах да сменя с подобен модел, но не помогна... Има 3 куплонга вътре в камерата. На 1-я е вързан единия датчик който е закачен на ребрата които охлаждат. на втория е вързан левия полюс на едното реле и десния на другото, както и още един датчик който е като кабел и излиза в предната част на камерата. От там идва и захранването мисля...на третия са закачени другия полюс на едното реле , вентилаторчето и предполагам лампата на хладилника. останалите отиват на обща маса. Темп в хладилника е колкото в стаята...
Нямам термометър,но е нормална като за фризер...от два дни не съм го пипал и започна да изключва компресора... предполагам че е някой датчик който да пуска вентилатора за въздухообмена нагоре към хладилника... |