Списък на форумите Форум
Ремонт на перални , съдомиални и сушилни машини , хладилници , климатици , микровълнови фурни и друга битова техника
 

климатик Mitsubishi MSZ-CV25R-W


Форум » Ремонт » Ремонт на хладилници и климатици [Страници (1)]

| Нова тема | Изпрати | | Версия за печат |
 
tanaz_we


Нов участник


Здравейте !
Вчера ни монтираха Mitsubishi MSZ-CV25R-W , втора ръка. Японски, 12-ка. Захранван с тороид 220 --> 100. Дистанционното е само на японски, огромен минус, но ни казаха кое за включване, кои за намаляне/увеличаване на темпарутарата и още разни базисни неща.
Доста съмнително го заредиха с фреон, само с вакуум помпа, без никаква бутилка, без да го включат, без да нагласят,абсолютно нищо.
След монтажа, климатика тръгна. Но нещо още от самото начало /след като тръгна външното тяло, чу се шума от компресора и т.н./ и след още чакане... не хладеше много. Доста слабо хладеше, не беше толкова хладен въздуха за 12-ка. Отвън външното тяло не духа много топло, ама въобще. Съвсем леко затоплен въздух. Можеше и да си въобразявам. Но вечерта за продължително време включен поизстуди малко къщата. Днес пак, но съвсем малко хлади, а и основно къщата си има изолация.
Проверих дали тече вода през тръбичката за водостичането, тече си. Пипнах дебелата тръба от страна на външното тяло, беше доста студена, направо ледена, но конденз нямаше.
Малко ли му е/ за зареждане ли е .фреона или си въобразявам ? Който има личен опит с подобен климатик, при него така ли е ?
Плюс един въпрос : Опасно ли е с подобен траф с първична изчислена за 220 ? В нашият квартал имаме огромен проблем че вечерта когато трафа е без товар напрежението лети до 243 - 245. А през деня се мени постоянно ту над 230, ту под. На обяд - 234, след 7 часа става 222-223, даже и под 220 пада. Вечерта след 10 часа си е почти 240, не че не е случвало и да е нагоре. То зависи от натоварването, ама горе долу е тъй. Един път в 5 следобед бях видял 243 V на уреда.
Когато е 242 примерно, по проста сметка, вторичното ще стане 110V. Дали климатика и компресора му ще могат да устискат 10% пренапрежение ? Обикновенно до 5% гарантират. И дали на трафа ще му прегрее първичната при продължителна работа ?
Безопасно ли е да се хранят с 110в. ?

П.П. Да не си помислите нещо, климатика е твърдо оставан на режим охлаждане, amperage mode-а си е на макса - 17.5А , от ватметъра го гледам че на тоя режим почти 1700 W гълта, а хлади колкото на степента от 700W когато е. Абсолютно еднакво, никаква променя във въздуха. Когато го надуя на 24 градуса, гледам го че пада на 300W и въздуха който изкарва е еднакво студен. Свалям го на 16, почва бавно да вдига и дори 800W да стигне, промяна в хладеното няма.
Настроен е на 16 градуса, отвънка ясно различавам шума от компресора от този на вентилатора, и мога да ви кажа със 100% сигурност че работи.

Всичко записи: 2 : Дата на рег-ция: Май 2016 : Отправено: 17 Юни, 2016 - 17:24:39
kableman


Постоянен участник
От: Варна
ICQ

Постави преди трафа една напреженова защита,за да сте по спокойни

Всичко записи: 259 : Дата на рег-ция: Окт. 2006 : Отправено: 17 Юни, 2016 - 22:08:49
 
| Нова тема | Изпрати | | Версия за печат |

Форум » Ремонт » Ремонт на хладилници и климатици » климатик Mitsubishi MSZ-CV25R-W [Страници (1)]Powered by ExBB 1.9.1

BGtop.net

[ Script Execution time: 0.0265 ]   [ Gzipped ]