|
|
|
|
|
|
|
Здравейте имам проблем със следния климатик LG E12EK UA3 (USUW126B4AO). Климатика е на две години и половина , първо даде грешка 32 " Inverter compressor discharge pipe temperature is too high." , която се изчисти след изключване от тока за 15 минути , след няколко дена даде грешка 41 "Inverter compressor discharge pipe thermistor has disconnected or has shorted out" , при което спря да работи. Отказват ми гаранция която е 5 години защото не съм правил профилактика или нещо подобно . Разглобих външното тяло намерих и измерих термистора (датчика) и наистина той дава ненормални стойности . Проверих дали е там проблема и го замених с постоянни съпротивления при 30к тръна (15к + 15к последователно). 10 пъти включвам не изключване работи , охлажда всичко ок . Някой може ли да ми каже каква е стойността на оригиналния датчик ? ______________________________________________________________________ Оказа се 200к . Проблема е решен . |
|
Всичко записи: 2 : Дата на рег-ция: Юни 2016 : Отправено: 28 Юни, 2016 - 10:40:27 |
|
|
|
|
|
|
А защо не прави профилактика, за да важи гаранцията? По някога излиза по-скъпо! |
|
Всичко записи: 21 : Дата на рег-ция: Март 2015 : Отправено: 02 Юли, 2016 - 23:40:06 |
|
|
|
|
|
|
Така е , ще имам едно наум за следващия. |
|
Всичко записи: 2 : Дата на рег-ция: Юни 2016 : Отправено: 04 Юли, 2016 - 11:45:23 |
|
|
|