Списък на форумите Форум
Ремонт на перални , съдомиални и сушилни машини , хладилници , климатици , микровълнови фурни и друга битова техника

Климатик LG E12EK UA3 - тръбен ­ датчик

Форум » Ремонт » Ремонт на хладилници и климатици [Страници (1)]

| Нова тема | Изпрати | | Версия за печат |

dlord

Нов участник

Здравейте имам проблем със следния климатик LG E12EK UA3 (USUW126B4AO).
Климатика е на две години и половина , първо даде грешка 32 " Inverter compressor discharge pipe temperature is too high." , която се изчисти след изключване от тока за 15 минути , след няколко дена даде грешка 41 "Inverter compressor discharge pipe thermistor has disconnected or has shorted out" , при което спря да работи.
Отказват ми гаранция която е 5 години защото не съм правил профилактика или нещо подобно .
Разглобих външното тяло намерих и измерих термистора (датчика) и наистина той дава ненормални стойности . Проверих дали е там проблема и го замених с постоянни съпротивления при 30к тръна (15к + 15к последователно). 10 пъти включвам не изключване работи , охлажда всичко ок .
Някой може ли да ми каже каква е стойността на оригиналния датчик ?

Всичко записи: 2 : Дата на рег-ция: Юни 2016 : Отправено: 28 Юни, 2016 - 10:40:27
p_apur4o

Нов участник

А защо не прави профилактика, за да важи гаранцията? По някога излиза по-скъпо!

Всичко записи: 21 : Дата на рег-ция: Март 2015 : Отправено: 02 Юли, 2016 - 23:40:06
dlord

Нов участник

Така е , ще имам едно наум за следващия.

Всичко записи: 2 : Дата на рег-ция: Юни 2016 : Отправено: 04 Юли, 2016 - 11:45:23

| Нова тема | Изпрати | | Версия за печат |

Форум » Ремонт » Ремонт на хладилници и климатици » Климатик LG E12EK UA3 - тръбен ­ датчик [Страници (1)]