Списък на форумите Форум
Ремонт на перални , съдомиални и сушилни машини , хладилници , климатици , микровълнови фурни и друга битова техника

Климатик Sharp AY-XPC12JR - ­ грешка 17

Форум » Ремонт » Ремонт на хладилници и климатици [Страници (1)]

| Нова тема | Изпрати | | Версия за печат |

corvus

Нов участник

Здравейте. Преди около месец реших да пусна дълго неползвания ми климатик, като преди пускането измих филтрите и пуснах един цикъл самопочистване от дистанционното. Не съм обръщал внимание какви лампи светят през това време. След изтичане на 40 минутния му цикъл, включих на режим охлаждане и установих, че не охлажда. След това установих, че не включва външното тяло Sharp AE-X12JR - независимо от режимите (топло, студено, автоматичен). При стартиране на климатика на вътрешното тяло светва червения индикатор за захранване, а след няколко секунди започва да мига жълтият индикатор за таймера. Вътрешното тяло AY-XPC12JR върти и изпълнява всичко зададено от дистанционното. В режим самодиагностика (задържане на AUX за повече от 5 сек при изключен климатик) на дисплея на вътрешното тяло дава грешка код 17, подкод -0. Червеният диод на външното тяло свети постоянно.
Прегледах кабелите между двете тела и да добре. Реших да сваля външното тяло и да си го вкарам в хола за да мога да си правя експерименти и замервания. Тъй като то не включва, не можах да прибера всичкият фреон в него, а само затворих крановете преди да го изключа. Прегледах всички бушони и са здрави. Замерих ниските напрежения на платката на външното тяло 5V, 15V, 12V, 18V - има ги, доколкото може да се приеме, че съм ги мерил правилно. Очаквах, че нещо по платката няма да работи, а ми се струва, че всичко си е наред.
Моля ви за някакви съвети и акъли.

att-578b4d7c52953_kod.gif

Всичко записи: 1 : Дата на рег-ция: Юли 2016 : Отправено: 17 Юли, 2016 - 11:05:00

| Нова тема | Изпрати | | Версия за печат |

Форум » Ремонт » Ремонт на хладилници и климатици » Климатик Sharp AY-XPC12JR - ­ грешка 17 [Страници (1)]