Списък на форумите Форум
Ремонт на перални , съдомиални и сушилни машини , хладилници , климатици , микровълнови фурни и друга битова техника

Хладилник Hotpoint-Ariston ­ 4DX/HA

Форум » Ремонт » Ремонт на хладилници и климатици [Страници (1)]

| Нова тема | Изпрати | | Версия за печат |
 Работи без прекъсване
Duran

Нов участник

Хладилник Hotpoint-Ariston 4D X/HA работи непрекъснато без да спира,
какъв може да му е проблема дали е термостат или някаква платка?
В помещението е нормална стайна температура 28-30 градуса. В хладилната част е +5 -+7 в тези граници а за фризера нямам такъв термом.
вътре градусите са ОК както си е при нормална работа, проблема е че не спира, работи нон стоп.

няма ли никой който да каже какъв е проблема че в наше село Хасково няма такъв майстор който да каже защо не работи този хладилник.

Всичко записи: 10 : Дата на рег-ция: Авг. 2016 : Отправено: 09 Август, 2016 - 10:54:40
kolyo

Админ
От: Русе

Duran, фирменните сервизи са написани в гаранционната карта.

Всичко записи: 12549 : Дата на рег-ция: Дек. 2005 : Отправено: 11 Август, 2016 - 08:29:07
Duran

Нов участник

Здравейте,след обикаляне по майстори смених термостата ужким че там е проблема,нооооо от 19.20 сега е 21.33 отново работи без да спира??
Фирмен сервизен майстор дойде видя и си отиде,преди да си тръгне обаче не забрави да каже"аааааа това не е за мен".
Хладилника беше закупен 2008 ако не ме лъже паметта работи няколко месеца до заживяването ни в чужбина.След това работеше на година по един месец колкото ни е отпуската.Преди две години при идването ни в България вече започна този проблем и така по майстори,смяна на термостат и нищо ново под слънцето.Снощи поработи около 4 часа и отново компресора не спря,преди да го изключа от контакт натиснах бутоните за по бързо изстудяване и тогава компресора изключи сам,почива точно 20 мин.тръгва и не спира.С цел да не го изгоря сега съм го изключил, няма заскрежаване по гърба но вътре поддържа доста хладно и така.
Това не е ли е електронен термостат

att-59a543f2a031c4.jpg

Всичко записи: 10 : Дата на рег-ция: Авг. 2016 : Отправено: 28 Август, 2017 - 21:33:31
frick

Постоянен участник
От: гр. Девин

Скрежа равномерен ли е по гърба на хладилника? Може да има частична загуба на газ и затова да не може да достигне температурата на изключване на термостата. Ако има възможност иключете хладилника за няколко дни (3-4) и вижте дали ще промени заскрежаването на гърба. Може да има и частично запушване,което води до същия проблем.

Всичко записи: 332 : Дата на рег-ция: Яну. 2011 : Отправено: 29 Август, 2017 - 08:03:05
Pawel

Постоянен участник
От: София

Duran, аз си мисля, че твоят хладилник е с електронно управление и няма термостат, също така би трябвало да е но фрост система. Ако е така си измери датчиците!
Има тема във форума, където колега търси дъмп точно за твоят модел хладилник!
Това е клапа отваряща/затваряща притока на студен въздух от фризера към хладилника. Ако, компресора на хладилника е инверторен ( в което не съм сигурен), хладилника ще ти изключва много рядко, което е пък нормално.

Всичко записи: 488 : Дата на рег-ция: Ноем. 2007 : Отправено: 29 Август, 2017 - 11:06:27
Duran

Нов участник

Шах и мат!!!Но преди този фал си спираше най редовно,това е компресора.

att-59a5446fa5cb64k.jpg

Всичко записи: 10 : Дата на рег-ция: Авг. 2016 : Отправено: 29 Август, 2017 - 12:22:38
Pawel

Постоянен участник
От: София

Не е инверторен, така, че си провери датчиците дали са в норма, ако са в норма ще ти показват еднакви стойности при еднаква температура. Мисля, че са 3 броя.

Всичко записи: 488 : Дата на рег-ция: Ноем. 2007 : Отправено: 29 Август, 2017 - 13:11:32
Duran

Нов участник

Какво представляват тези датчици и къде се намират.

Всичко записи: 10 : Дата на рег-ция: Авг. 2016 : Отправено: 29 Август, 2017 - 13:20:08
kolyo

Админ

Хладилник Hotpoint-Ariston 4D X/HA - Трупа Лед
Добър Вечер на всички,имам проблем с хладилника трупа лед под долното чекмедже.
Дренажа съм разчистил не е запушен но след два три дена там вече почва да трупа лед с една дума не размразява достатъчно и цялата вода се трупа под чекмеджето и съответно замръзва и идва време където не може да се отваря.
Трябва ли да се сменя целия размразител там ли е проблема?
Duran
Изключва ли го от щепсела за ДВА дни ?

Всичко записи: 12549 : Дата на рег-ция: Дек. 2005 : Отправено: 16 Април, 2022 - 23:46:52
Duran

Нов участник

За два дни не съм пробвал,има ли вероятност да проработи след това.

Всичко записи: 10 : Дата на рег-ция: Авг. 2016 : Отправено: 17 Април, 2022 - 09:10:17
Duran

Нов участник

Този хладилник отново си показа рогата,по невнимание чекмеджето на фризерната част не е било затиснато докрай и след време изписка алармата за фризера.Сега отново работи без да спира,каква грешка е записана и как може да се отстрани?

Всичко записи: 10 : Дата на рег-ция: Авг. 2016 : Отправено: 02 Август, 2022 - 07:57:39
kolyo

Админ

Изключи го от щепсела за ДВА дни

Всичко записи: 12549 : Дата на рег-ция: Дек. 2005 : Отправено: 02 Август, 2022 - 08:22:52
Найден Димов

Нов участник

Здравейте имам проблем с един хладилник Hotpoint но Фрост система когато включа захранващия кабел в тока не включва компресора мислих че е платката закарах я на майстор излезе че е здрава някои знае ли какво може да е. Благодаря предварително

Всичко записи: 2 : Дата на рег-ция: Юни 2022 : Отправено: 03 Ноември, 2022 - 18:39:06

| Нова тема | Изпрати | | Версия за печат |

Форум » Ремонт » Ремонт на хладилници и климатици » Хладилник Hotpoint-Ariston ­ 4DX/HA [Страници (1)]