|
Компресорът не може да достигне пълна мощност |
|
|
|
Theo
Нов участник От: Гр.София
|
|
|
|
Здравейте ! Машината е на четири години ! Привидно всичко работи нормално,като реша да му дам повечко мощ( 2-4градуса)надолу в режим охлаждане или пълна мощност(има такава опция и бутон за 15 минути) чувам как компресора вдига обороти ,но до някъде,не може да достигне максимума! Отворих капака да огледам,трите светодиода на платката мигат едновременно при работа на по-ниски обороти! Дигнат ли се оборотите светодиодите почват да гаснат ,спират да мигат и остава да свети само един ! Връщам температурата обратно нагоре,оборотите падат и трите диода почват да мигат отново! Сякаш нещо го спъва и не му дава да се ускори ! От време на време(не винаги)при стартиране ,след няколко секунди перката на външното тяло спира и започват да мигат само крайните два диода ! Влизайки в режим на самодиагностика показва грешка 19 ! След няколко минути стартира отново и всичко е ОК ,завърта компресор,перка на външно тяло и т.н.В режим отопление картинката е същата! Сякаш работи на някакъв минимум ! Беше на една година(в гаранция)когато направи проблем,отказа и изписа грешка 99 ,дойдоха, отнесоха и двете тела(такава била практиката)към Бургас! Върнаха го работещ ,в гаранцията пишеше "изгорял IPM модул ! Дали пак там е проблема ? Тогава изобщо не включваше ,само се опитваше през няколко минути ! Прилагам снимка на IPM платката! Ще бъда много благодарен ,ако получа някакви съвети и идеи ! Поздрави!
Мисля,че вентилатора си работи нормално ! Големия син кондензатор на долната платка е изправен !
Проверих болтовете на IPM-а, не са разхлабени ! На горната снимка се виждат,ако тях имате предвид,държат двата чипа за алуминиевия охладител ! Китайците са сложили даже и контактна термо паста !
|
|
Всичко записи: 4 : Дата на рег-ция: Авг. 2016 : Отправено: 14 Август, 2016 - 18:51:11 |
|
|
|
|
|
|
На голямата платка има три светодиода - какво мига когато спре ? |
|
Всичко записи: 12527 : Дата на рег-ция: Дек. 2005 : Отправено: 22 Август, 2016 - 19:24:34 |
|
|
|
Theo
|
|
|
|
Той не спира,работи си ,но понякога при старт след 5сек.спира,тогава светят двата крайни led01 и led03 и мигат Вкарвам го в режим на самодиагностика - изписва грешка 19 - според друга тема във форума означава : DC compressor out of step След 2-3 мин стартира ,достига някакви обороти, трите диода мигат едновременно,няма грешки ,всичко нормално , засилвам го 2-3градуса надолу,тръгва да дига още обороти стига донякъде,първи и втори диод гаснат,трети остава да свети постоянно ,но си работи ! Връщам 2-3 градуса нагоре,оборотите падат,светва втори диод постоянно и малко след това почват да си мигат и трите едновременно ,вероятно се връща всичко в нормите !
При температура на въздуха навън около 27градуса,тръбния датчик(бялата букса на средната снимка) дава съпротивление 46 кОм,след десетина минути работа на климатика пада на 33 кОм ! Съпротивлението на въздушния датчик(жълтата букса на същата снимка) отвън на питата е 4,62 кОм ! Някой може ли да ми каже ,това нормални параметри ли са ? С уточнението,че замерени с вероятно не много прецизен ,бюджетен мултицет ! Предварително благодаря !
|
|
Всичко записи: 4 : Дата на рег-ция: Авг. 2016 : Отправено: 22 Август, 2016 - 20:17:33 |
|
|
|
Theo
|
|
|
|
Здравейте отново ! Искам да попитам може ли някой да ми каже с какви стойности са датчиците на външното тяло( тръбния на изхода на компресора,тръбния на питата и въздушния),тъй като от "Екоклима" ме излъгаха,че всичките са със тойност 5 килоома ! Предварително благодаря ! |
|
Всичко записи: 4 : Дата на рег-ция: Авг. 2016 : Отправено: 26 Октомври, 2016 - 22:22:47 |
|
|
|
p1
Постоянен участник От: Сливен
|
|
|
|
На компресора е 50кОм , а всички други са 5кОм. |
|
Всичко записи: 382 : Дата на рег-ция: Авг. 2007 : Отправено: 28 Октомври, 2016 - 07:27:14 |
|
|
|
Theo
|
|
|
|
Безкрайни благодарности ! |
|
Всичко записи: 4 : Дата на рег-ция: Авг. 2016 : Отправено: 29 Октомври, 2016 - 10:16:29 |
|
|
|
|
|
|
Климатик Osaka CH-12-LBPE - LED1 и LED3 мигат Здравейте, темата е стара, но се обръщам за съветако някой може да ми помогне. Имам същия климатик, Осака CH-12-LPBE, на който компресора не тръгва. Видимо платките във външното тяло са без забележки. При пускане трите светодиода мигат и след 10-на секунди вентилатора на външното тяло спира, LED1 и LED3 продължават да мигат, LED2 угасва. На IPМ-а светодиода мига 4 пъти дълго и 2 късо. Знае ли някой какво означават тези мигания и как мога да вляза в диагностичен режим? |
|
Всичко записи: 1 : Дата на рег-ция: Юли 2024 : Отправено: 17 Юли, 2024 - 17:43:55 |
|
|
|