Списък на форумите Форум
Ремонт на перални , съдомиални и сушилни машини , хладилници , климатици , микровълнови фурни и друга битова техника

Климатик Funai FC-90SS - грешка

Форум » Ремонт » Ремонт на хладилници и климатици [Страници (1)]

| Нова тема | Изпрати | | Версия за печат |

resistbody

Нов участник

Днес отказал въпросния климатик, но аз го почнах отзад напред и може грешката да се е появила вседствие на бутанеото ми.
Мига диода на таймера. машината включва и работи, има един ключ On TERM OFF, каот го щракна не мига, та може да съм го преместил по погрешка и преди това да си е било така. Не открих никаква информация за климатика в интернет.
Също така смених кондензатора от 30uf на 50uF, защото компресора не можеше да стартира, нали не е проблем.

п.с.: Малко глупави въпроси, но не съм се занимавал с климатици.

Всичко записи: 11 : Дата на рег-ция: Апр. 2014 : Отправено: 22 Август, 2016 - 21:46:49
kolyo

Админ
От: Русе

Ако климатика е 9-ка, кондензатора не трябва да е по голям от 30 uF
http://www.service-ruse.eu/forum/topic.php?forum=6&topic=175

Всичко записи: 12512 : Дата на рег-ция: Дек. 2005 : Отправено: 22 Август, 2016 - 21:54:27
resistbody

Нов участник

утре ще го сменя, не е работил повече от 10 минути с него.. на уреда стария го дава 30, но дали е вярно нямам идея....

Всичко записи: 11 : Дата на рег-ция: Апр. 2014 : Отправено: 22 Август, 2016 - 23:24:02
resistbody

Нов участник

Днес отивам, не тръгва.... пак ще слагам 50-ката май... а сложих чисто нов 30uF

Всичко записи: 11 : Дата на рег-ция: Апр. 2014 : Отправено: 25 Август, 2016 - 22:24:38

| Нова тема | Изпрати | | Версия за печат |

Форум » Ремонт » Ремонт на хладилници и климатици » Климатик Funai FC-90SS - грешка [Страници (1)]