Списък на форумите Форум
Ремонт на перални , съдомиални и сушилни машини , хладилници , климатици , микровълнови фурни и друга битова техника

Климатик PANASONIC CS-NE12LKE

Форум » Ремонт » Ремонт на хладилници и климатици [Страници (1)]

| Нова тема | Изпрати | | Версия за печат |
 Проблем в EEV или в платката
turboie

Постоянен участник
От: любимец

Привет колеги помагаите Става въпрос за този Панасоник още от лятото на студено почна да прави проблеми веднъж тръгва и си работи нормално при следващо пускане не работи EEV остава отворено компресора прегрява и изключва от вносителя ми казаха че със сигорност е дефектирало EEV поръчах ново оригинално смених го и сега на топло като го пусна си работи нормално и влезе ли в режим дефрост EEV не затваря от там липса на дефрост и след 5-6 минити обръща и си тръгва на топло само че не размразен четирипътния работи .Проблема според мен излиза че е в платката за управление.
Какво бихте ме посъветвали да правя и какви са възможните вариянти??

Проверих датчиците - единият които е разположен наи долу на топлообеника при загряване спада при охлаждане се качва съпротивлението и тои мисля че отговаря за дефроста.
Първоначлно от лятото оше даде грешка F97 прегряване на компресора грешката и до момента си стои.Не знам как да я изтрия.

Всичко записи: 307 : Дата на рег-ция: Авг. 2007 : Отправено: 02 Декември, 2016 - 08:23:03
фригосервиз

Участник

На страница 51 как се трие грешка. Виж грешките
http://www.lmg.nu/fileadmin/support/servicemanualer/s_ne9_12lke.pdf

• За да изчистите запаметените грешки след ремонт:
1. Включете захранването (в режим на готовност).
2. Натиснете бутон AUTO за 5 секунди (чува се звук), климатика тръгва в режим "принудително охлаждане" .
3. Натиснете бутона CHECK на дистанционното управление за около 1 секунда с остър предмет (чува се звук), и грешките се изчистват.

Всичко записи: 98 : Дата на рег-ция: Ноем. 2013 : Отправено: 02 Декември, 2016 - 17:48:47
turboie

Постоянен участник
От: любимец

Благодаря колега изистих я ,сега ще го видя тази вечер как се държи .В понеделник ше си зема нов климатик докато оправя този и имам разговор с сервизен техник от Панасоник да видим да ли ще установим проблема от къкво може да е.

Проблема се оправи след като изтрих грешката незнам дали от нея е оказвало проблем но за сега климатика си работи нормално,започна да прави дефрост.

Всичко записи: 307 : Дата на рег-ция: Авг. 2007 : Отправено: 02 Декември, 2016 - 19:14:54

| Нова тема | Изпрати | | Версия за печат |

Форум » Ремонт » Ремонт на хладилници и климатици » Климатик PANASONIC CS-NE12LKE [Страници (1)]