|
С колко фреон се зарежда? |
|
|
|
Mega
Нов участник От: София
|
|
|
|
Колеги, подариха ми изгорял ледогенератор Midea BC-36IM. Мисля да си го оправя за вилата, като се събираме лятото да има лед. Изгорелия компресор е S53CZ - дават го 5.30 кубика, на R134a. Намерих аналог за 90 лв. (само дето е 6 кубика), но никъде не намирам с колко фреон се зарежда? На машината няма никакви табели, в нет-а също не намирам инфо. Някой може ли да помогне?
P.S. Мисля да сменя и дехидратора?
Той се води нискотемпературен, на колко бара трябва да работи нормално? Азот имам, ще го продухам. |
|
Всичко записи: 47 : Дата на рег-ция: Март 2011 : Отправено: 30 Март, 2017 - 13:01:30 |
|
|
|
frick
Постоянен участник От: гр. Девин
|
|
|
|
Като за начало му пусни 100 гр. изчакай малко виж какво е налягането. Не трябва да минава на вакуум. Пускаш по 10-15 гр. и изчачваш около 5 мин. И така до като ороси смукателната тръба. Скреж не трябва да има. Дехидратора задължително го смени. Ако имаш азот продухай системата.
зареждаш по манометри. Налягнето да е около 0. Компресора е малко по- голям и може да мине леко под нулата. Но лятото като качи кондензацията и смукателното ще си мине над нулата.
|
|
Всичко записи: 333 : Дата на рег-ция: Яну. 2011 : Отправено: 30 Март, 2017 - 23:05:14 |
|
|
|
|
|
|
Количеството е 68 грама R134A. |
|
Всичко записи: 5 : Дата на рег-ция: Юни 2010 : Отправено: 31 Март, 2017 - 10:34:38 |
|
|
|
Mega
Нов участник От: София
|
|
|
|
Днес ми остана малко време да се занимавам с ледогенератора. Компресор Embraco 6 кубика, на R134A. При заредени 70 грама фреон, машината свали до -19 вътре за 30 минути и изключи. До тук добре, по манометри обаче работи на вакуум. Като допълня фреон така, че да държи към 0 бара ми се струва, че компресора започва да прегрява. 2-3 пъти ми изключи защитата. За сега работи най-добре със 70 грама, но ме притеснява това, че отива на вакуум и не знам, дали е нормално да свали до -19 за половин час? Обаче ги свали без проблем и защитата не е сработвала. Оставих го да работи така и му пуснах водата, утре ще видя как са нещата. Трябва да имам готов лед. Понеже не се занимавам с хладилници, а с климатици, правя го за себе си в случая. Не знам това ли е нормалната работа на нискотемпературна машина? |
|
Всичко записи: 47 : Дата на рег-ция: Март 2011 : Отправено: 05 Април, 2017 - 00:01:02 |
|
|
|