|
|
|
|
|
|
|
Здравейте Имам мобилен климатик Delonghi Pinguino PAC F13 работещ с R290, без сервизен вентил..... Взех си (продупчващ) вентил,Бутилка фреон r290 и манометър с маркучи .Понеже не съм пълнил досега,да попитам дали е безопасно да го извърша сам.Консултирал съм се с техник,обяснено ми е как става и ме уверява,че е безопасно,но все пак искам повече мнения. Причината да искам да го пълня сам е ,че в момента не е в БГ климатика,а там където е техниците не им се занимава
|
|
Всичко записи: 2 : Дата на рег-ция: Апр. 2017 : Отправено: 06 Април, 2017 - 00:09:36 |
|
|
|
|
|
|
Първо намери причината, заради която е празен! При пълненето ще ти трябва и вакуум помпа. |
|
Всичко записи: 21 : Дата на рег-ция: Март 2015 : Отправено: 06 Април, 2017 - 14:15:19 |
|
|
|
|
|
|
Има някакво количество вътре,не смятам да го изпразвам .Идеята ми е да свържа всичко,без да отварям вентилите,пускам климатика отварям вентила на климатика и вентила на манометъра ,без този на бутилката....следя налягането...отварям малко бутилката и пак затварям и чакам.Опасенията ми са при продупчването да не стяне беля.Р290 си е пропан.Дано сте ме разбрали,мога да сложа и снимки на компонентите,ако трябва |
|
Всичко записи: 2 : Дата на рег-ция: Апр. 2017 : Отправено: 06 Април, 2017 - 15:30:36 |
|
|
|
|
|
|
пропана май се взривяваше само при концентрация 6-12% , така че няма как да стане беля. А и да изтече още малко не е проблем, важното е климатика да бъде на проветриво място. |
|
Всичко записи: 12505 : Дата на рег-ция: Дек. 2005 : Отправено: 06 Април, 2017 - 16:02:23 |
|
|
|