Списък на форумите Форум
Ремонт на перални , съдомиални и сушилни машини , хладилници , климатици , микровълнови фурни и друга битова техника

Хладилник Samsung SR-24NMB - ­ нагревател

Форум » Ремонт » Ремонт на хладилници и климатици [Страници (1)]

| Нова тема | Изпрати | | Версия за печат |

koz3la

Нов участник

Здравейте, Първоначално забелязах ,че не изключва и хладилната част не се изстудява почти от клапите където духа нямаше студен въздух, фризера обаче си работеше безотказно!
Извиках техник дойде погледна ,каза ми остави го за 48 часа и ще се оправи! Така и направих беше се размразил ваничката отзад беше пълна с вода като погледнах.Идните 2 седмици работеше без проблем докато не почна пак да не изключва и да не охлажда в хладилната част!
Отворих фризера свалих капака и отзад целия охладител е в лед ,което ме навежда на мисалта че не вклучва нагревателя отзад има едно реле което включва нагревателя като го завъртя с отверка хладилника изключва и започва да нагрява видимо почва да се топи леда но след около минута спира нагревателя!
моля за помощ!!!
оставих,хладилника да се размрази ,пуснах го след два часа замерих кликсона даваше ми ,че има верига (тоест работи) !Замерих го и също преди да пусна хладилника нямаше верига.
Замерих нагревателя даде ми стойност 1370 ома , предполагам работи?
P.T.C Релето работи ,тествах като като го завъртях да изключи комресора и да тръгне нагревателя след 10- 15 минути включи отново компресора !
замерих Thermal Fuse не ми дава верига, а на съпротивление 831 м.ома което ме навежда на мисълта ,че не работи?
http://picbg.net/img.php?file=cb8722fab2a3f0e9.JPG

att-593d924c61fd524s.jpg

Всичко записи: 2 : Дата на рег-ция: Юни 2017 : Отправено: 09 Юни, 2017 - 22:03:44
kolyo

Админ
От: Русе

Нагревателя е около 200 вата, няма как да е килоом и половина.

Консумацията на нагревателя е около един ампер
Щом се съмняваш в термопредпазителя - смени го.

Всичко записи: 12512 : Дата на рег-ция: Дек. 2005 : Отправено: 11 Юни, 2017 - 21:51:01
koz3la

Нов участник

Хладилника работи вече без проблем ,няма лед по изпарителя!Проблема се оказа изгорял термопредпазител!Благодарности!!!

Всичко записи: 2 : Дата на рег-ция: Юни 2017 : Отправено: 18 Юни, 2017 - 21:22:00

| Нова тема | Изпрати | | Версия за печат |

Форум » Ремонт » Ремонт на хладилници и климатици » Хладилник Samsung SR-24NMB - ­ нагревател [Страници (1)]