|
Какво е налягането на автоклиматик с фреон R134а |
|
|
|
|
|
|
Модела на автомобила е Нисан Примера Р10 1,6 бензин. Колеги моля някой ако се занимава с климатици за коли, кажете какво налягане трябва да вдига компресора на ниско, на нормални обороти да кажем 900об/мин. Говорих с един колега каза 2 bar. Моя манометър няма 134а и ми трябва не тремпература а налягане. Въобще дайте ми малко инфо за това как да си проверя фреона на колата.Имам нужната техника, измерих ниско налягане 2.5 -3 bar това в границите ли е? Благодаря |
|
Всичко записи: 71 : Дата на рег-ция: Февр. 2007 : Отправено: 15 Август, 2007 - 16:07:02 |
|
|
|
|
|
|
Въобще дайте ми малко инфо за това как да си проверя фреона на колата. | Като го изтеглиш от системата и го премериш с електронна везна. Налягането при тези обороти е много относително . Зависи от много неща , ако си е оригинален климатика ще ти държи 2 - 2,5 bar. Присажданите в повечето случаи при тези обороти няма да държат това налягане , може да ти покаже и 4 bar. За да си сигурен че ти е нормално зареден климатика , направи го с електронна везна. |
|
Всичко записи: 466 : Дата на рег-ция: Дек. 2006 : Отправено: 15 Август, 2007 - 17:13:38 |
|
|
|
|
|
|
Отговора 2-2,5 ме устройва... ако държи по-високо налягане предполагам че ще е препълнен, така ли? Същност може ли някой да ми даде диаграма при каквао налагане каква температура отговаря..понеже на моите манометри нямам фреон 134а... Благодаря _______________________________________________________________________
Зависи от много неща , ако си е оригинален климатика ще ти държи 2 - 2,5 bar. Присажданите в повечето случаи при тези обороти няма да държат това налягане , може да ти покаже и 4 bar | А каква е причината "присадените" да държат толкова високо налягане, тов отива сигурно към 5-6 градуса... |
|
Всичко записи: 71 : Дата на рег-ция: Февр. 2007 : Отправено: 15 Август, 2007 - 22:17:29 |
|
|
|
|
|
Всичко записи: 12528 : Дата на рег-ция: Дек. 2005 : Отправено: 15 Август, 2007 - 22:41:56 |
|
|
|
|
|
|
2-2.5 атмосфери ниско налягане е добре,отговаря ня 0 до 4 градуса изпарение за 134а. Интересно е какво е високото налягане,оттам може да се направят някои изводи за състоянието на радиатор,перка и дехидратор. Около 15 атмосфери в.н. е добре. |
|
Всичко записи: 86 : Дата на рег-ция: Юли 2007 : Отправено: 25 Август, 2007 - 15:56:52 |
|
|
|