Списък на форумите Форум
Ремонт на перални , съдомиални и сушилни машини , хладилници , климатици , микровълнови фурни и друга битова техника

Хладилник Samsung RS 23 KGRS

Форум » Ремонт » Ремонт на хладилници и климатици [Страници (1)]

| Нова тема | Изпрати | | Версия за печат |

Дечко Дечев

Нов участник

Когато спре тока и в момента ,в който дойде отново, трябва да се рестартира хладилника от дисплея с натискане едновременно на двата power-а за 5 секунди .Преди да се рестартира светва горният сигмент на четвъртата осмица вдясно. 88 88 ....Проверих по схемата има 6 сензора ,когато изключвам един по един всичките ми светват различни сигменти от първите две осмици на фризера и съответно от вторите две осмици за хладилника.Платката я проверих основно ,за мен тя няма проблем,когато извадя ледогенератора от фризера не ми дава никаква индикация на левите две осмици.Само ,когато откачам едно по едно сензорите,вентилаторите,тогава ми дава индикация.Това ме кара да мисля,че има още нещо може би скрито в полиоритана (изолацията ).Немога да вляза в сайта на Samsung ,за да извадя схема на всичките детайли в двете части на хладилника,за да разбера от къде идва този проблем.

Всичко записи: 3 : Дата на рег-ция: Ноем. 2017 : Отправено: 03 Ноември, 2017 - 12:47:03
kolyo

Админ
От: Русе

http://www.service-ruse.eu/forum/topic.php?forum=2&topic=1402
прекъснал кабел на датчика на ледогенератора
датчика е под ваничката за лед
https://elektrotanya.com/samsung_rs_23dgrs1_explded_view_parts_list.pdf/download.html >>> Get Manual

att-59fc6c1454ed423.gif

Всичко записи: 12553 : Дата на рег-ция: Дек. 2005 : Отправено: 03 Ноември, 2017 - 15:08:48
Дечко Дечев

Нов участник

Отстраних успешно проблема благодарение на вашите точни указания! На гърба на хладилника намерих само електронна схема в която има отразени само 6 сензора,които намерих един по един с изключване на куплунзите.Шестия го намерих горе под капачката на лявата врата.Обърка ме това че при изключване на един по един от детайлите не ми даде индикация в сигментите,включително и изключване на куплунга на ледогенератора,тъй като този беше вече светнал(горен сигмент на четвъртата осмица).Това ме заблуди че при изключване на един по един от детайлите повредите във фризера светваха на левите две осмици.Индикацията на горния сигмент на четвъртата осмица ме накара да мисля че проблема е в дясната част на хладилника.Описание на повредите няма залепено никъде по хладилника.Друг път такова описание съм намирал от долната страна на капачките на платката.Още веднъж сърдечно благодаря @kolyo !!!!

Всичко записи: 3 : Дата на рег-ция: Ноем. 2017 : Отправено: 05 Ноември, 2017 - 15:26:09

| Нова тема | Изпрати | | Версия за печат |

Форум » Ремонт » Ремонт на хладилници и климатици » Хладилник Samsung RS 23 KGRS [Страници (1)]