Списък на форумите Форум
Ремонт на перални , съдомиални и сушилни машини , хладилници , климатици , микровълнови фурни и друга битова техника

Хладилник MIELE KF300ID - грешка ­ SA

Форум » Ремонт » Ремонт на хладилници и климатици [Страници (1)]

| Нова тема | Изпрати | | Версия за печат |

detson

Нов участник
От: Хасково

Хладилник MIELE KF300ID грешка 5А или SA пищи при отваряне на врата и мига червения диод постоянно.Компресора спира на +8градуса.Има 3 помещения +,0 и минус.
Всичко си е наред по платката,сложих друга и тя писна.Има 5 датчика всички до един показват едно и също като ги пробвах 11-12к.

Платка RANCO E75-H4602.Има 2 вентилатора които си се вкл.точно и вентил за 0-та но него не съм го видял да вкл. като всичко е наред във веригата му.Фризера е отделно и се управлява от същия процесор но при него всичко си е добре .С два компресора е извинявайте.Става дума само за + и 0.

Всичко записи: 8 : Дата на рег-ция: Март 2007 : Отправено: 31 Август, 2007 - 19:38:10
kolyo

Админ
От: Русе

Грешка SA трябва да е повреден датчик за температура на изводи 25 и 26 на платката

Откачи датчика и включи хладилника - ако дава същата грешка, значи е от него.

Всичко записи: 12573 : Дата на рег-ция: Дек. 2005 : Отправено: 31 Август, 2007 - 19:58:36
detson

Нов участник
От: Хасково

Платката се захранва отделно с траф и грец.Откачих всичко от нея и закачих само захранването - при вкл. на фризера той писва закачам датчика и всичко е ОК показва темп. абе добре е .При + пак си писва SA и край закачам датчиците един по един все си тая.В сервизен режим си вкл. всичко - изреждат се и всичко работи но още с излизане от него пак си писва и мига диода на алармата и SA.Имам платка на хладилник/частите за фризера не са сложени/вкл. нея реагира по същия начин явно е от датчици.
Когат намеря време ще ги разнищя де са всичките 5 и ще видя някой да не се обелил и аз незнам вече.Неможе и двете платки да са повредени по един и същ начин.

Всичко записи: 8 : Дата на рег-ция: Март 2007 : Отправено: 31 Август, 2007 - 22:03:05

| Нова тема | Изпрати | | Версия за печат |

Форум » Ремонт » Ремонт на хладилници и климатици » Хладилник MIELE KF300ID - грешка ­ SA [Страници (1)]