|
|
|
|
detson
Нов участник От: Хасково
|
|
|
|
Хладилник MIELE KF300ID грешка 5А или SA пищи при отваряне на врата и мига червения диод постоянно.Компресора спира на +8градуса.Има 3 помещения +,0 и минус. Всичко си е наред по платката,сложих друга и тя писна.Има 5 датчика всички до един показват едно и също като ги пробвах 11-12к.
Платка RANCO E75-H4602.Има 2 вентилатора които си се вкл.точно и вентил за 0-та но него не съм го видял да вкл. като всичко е наред във веригата му.Фризера е отделно и се управлява от същия процесор но при него всичко си е добре .С два компресора е извинявайте.Става дума само за + и 0. |
|
Всичко записи: 8 : Дата на рег-ция: Март 2007 : Отправено: 31 Август, 2007 - 19:38:10 |
|
|
|
|
|
|
Грешка SA трябва да е повреден датчик за температура на изводи 25 и 26 на платката
Откачи датчика и включи хладилника - ако дава същата грешка, значи е от него. |
|
Всичко записи: 12573 : Дата на рег-ция: Дек. 2005 : Отправено: 31 Август, 2007 - 19:58:36 |
|
|
|
detson
Нов участник От: Хасково
|
|
|
|
Платката се захранва отделно с траф и грец.Откачих всичко от нея и закачих само захранването - при вкл. на фризера той писва закачам датчика и всичко е ОК показва темп. абе добре е .При + пак си писва SA и край закачам датчиците един по един все си тая.В сервизен режим си вкл. всичко - изреждат се и всичко работи но още с излизане от него пак си писва и мига диода на алармата и SA.Имам платка на хладилник/частите за фризера не са сложени/вкл. нея реагира по същия начин явно е от датчици. Когат намеря време ще ги разнищя де са всичките 5 и ще видя някой да не се обелил и аз незнам вече.Неможе и двете платки да са повредени по един и същ начин. |
|
Всичко записи: 8 : Дата на рег-ция: Март 2007 : Отправено: 31 Август, 2007 - 22:03:05 |
|
|
|