|
Не охлажда хладилника, фризера е ОК |
|
|
|
|
|
|
Хладилник Ariston K-RF 3300 NFL - преди една седмица започна да издава страннен метален/токов жужащ звук от време на време и хладилника спря да охлажда. 1 ден стоя размразен и изключен докато дойде техник да го види. Дойоде техника, пусна хладилника и той тръгна вземи тия 20лв и след има няма 2-3 дена пак същото! Пак същия техник, този път смени термостата и уж тръгна, ма след няколко часа пак тоя звук и пак почна да не охлажда! Вземи тия 65лв този път и вече почнах да се нервирам.... Верно хладилника го имам от '98 година и до сега не е давал никакви проблеми.... варианта с нов компресор е 182лв. Нов хладилник не мога да си позволя на този етап, защото всичко е от 1000лв нагоре тъй като този е вграден в кухненското обзавеждане! Още нещо, на стария термостат като завъртя на 0 и лампата огасваше на отворена врата, сега не огасва Ще съм много благодарен ако някой може да помогне или да ме насочи какво да гледам или как да го оправя (ако е оправим въобще) _____________________________________________________________________ Като го слушам, жуженето идва откъм задната страна, понеже е вграден не мога да надникна добре зад него, но да речем е отворен има една плоча хваната с два винта горе и долу, зад нея се чува.....
Примерно проработил е, охладил е, почва този шум около 2-3 минути и после спира, но от там нататък почва да се затопля вътре. |
|
Всичко записи: 1 : Дата на рег-ция: Септ. 2007 : Отправено: 03 Септември, 2007 - 22:02:18 |
|
|
|
nov
Участник От: Брезово
|
|
|
|
1. Искрене в термостата - Смяна на термостат 2. вдига ток и пусковото реле жужи - замерване тока на компресора ако,е над номинала най вероятно междунавивково късо или пробив към корпус СМЯНА КОМПРЕСОР в най добрият случай смяна пусково реле или позистор. 3. искрене в кликсона - нагорели контакти на кликсон/малко вероятно /или причини на точка 2. Може шумът да идва и от клапан,ако има такъв. |
|
Всичко записи: 63 : Дата на рег-ция: Септ. 2006 : Отправено: 05 Септември, 2007 - 00:31:12 |
|
|
|