|
|
|
|
|
|
|
Здравейте, вентилатора на вътрешното тяло на климатик Дайкин FVXM25FV1B духа на максимална степен студен въздух. Не приема команди от дистанционното, дори неможе и да бъде изключен от него. Зеленият светодиод мига постоянно. При проверка на грешките със задържане на бутон cancel пищи по два пъти на следните грешки - А1, А3, А5, АН. При задържане на бутон mode и стрелките за температурата подава постоянен звуков сигнал на А0. Същия проблем го направи преди година и след неколкократни рестартирания на захранването се оправи. Прегледал съм платката - визуално не откривам проблем, предпазителите са здрави. Съмняваше ме датчика за изпускане на фреон. След като го разкача от платката зумера почва да пищи постоянно (най вероятно работи). Сега съмнението ми е в платката на вътрешното тяло, но не съм сигурен. Някой да има някакви идеи какво да проверя за да съм сигурен дали проблема е в платката. Благодаря! |
|
Всичко записи: 21 : Дата на рег-ция: Авг. 2010 : Отправено: 04 Април, 2023 - 11:02:36 |
|
|
|
|
|
Всичко записи: 12554 : Дата на рег-ция: Дек. 2005 : Отправено: 04 Април, 2023 - 12:27:40 |
|
|
|
|
|
|
Не съм при него но мисля че е с 5. Втората букса от приложената снимка. Ако не бъркам нещо. При вентилатора има ли друга платка или управлението му е от основната платка само? Има ли датчик за оборотите на вентилатора който може да е дефектирал? Опитвам се да разбера нова платка на вътрешното тяло ли да си поръчам или може да се окаже нещо във вентилатора. Показаните платки в приложеното ръководство са доста по различни от моята. Моля за съвет как да диагностицирам дали е платката или нещо друго.
Кабелите на вентилатора са 5. Между 1 и 4 напрежението е 285V DC. В момента в който извършвам меренето вентилатора се завърта на максимум. Иначе след включване минават около 30 секунди и след това турбината завърта с максимална скорост. |
|
Всичко записи: 21 : Дата на рег-ция: Авг. 2010 : Отправено: 04 Април, 2023 - 14:47:54 |
|
|
|
|
|
|
Има активирана защита за изтичане на газ! Има сензор до щуцерите на вътрешно тяло с три кабела. Активира се от силни препарати за под , парфюми и др. Извикай техник , запознат със случая! |
|
Всичко записи: 21 : Дата на рег-ция: Март 2015 : Отправено: 05 Април, 2023 - 09:11:44 |
|
|
|
|
|
|
Не е защитата. Замотана е в найлон. Тука въпроса е има ли някой който може да диагностицира дали е платката или вентилатора. Останалото е ясно проба грешка, ама този вариант е скъп. |
|
Всичко записи: 21 : Дата на рег-ция: Авг. 2010 : Отправено: 05 Април, 2023 - 12:28:19 |
|
|
|
|
|
|
Щом мотора е с 5 кабела, замери управляващото напрежение(между изводи 4 и 6) Изводите на мотора са : 1 - +300V 4 - маса 5 - +15V DC 6 - управляващо напрежение(обороти) 0-10V DC 7 - обратна връзка от датчика на Хол(честота)
|
|
Всичко записи: 12554 : Дата на рег-ция: Дек. 2005 : Отправено: 05 Април, 2023 - 12:50:32 |
|
|
|
|
|
|
Може ли инфо как решихте проблема? Имам същия проблем, възникнал по незнайни причини ... самостартиране през нощта (незнайно по каква причина) и невъзможност да се спре, освен от контакта. Показва грешка А0 в приложението. Благодаря! |
|
Всичко записи: 1 : Дата на рег-ция: Ноем. 2023 : Отправено: 16 Ноември, 2023 - 19:47:04 |
|
|
|