Списък на форумите Форум
Ремонт на перални , съдомиални и сушилни машини , хладилници , климатици , микровълнови фурни и друга битова техника
 

Хладилник Samsung RT38FDAADSP - ­ мига 3 пъти


Форум » Ремонт » Ремонт на хладилници и климатици [Страници (1)]

| Нова тема | Изпрати | | Версия за печат |
 мига инверторната платка
Ikarus88


Нов участник


Здравейте колеги. Имам въпрос за хладилник Samsung RT38FDAADSP , 70см. , с камера отгоре пълен нофрост с инверторен компресор. Има две платки - инвертортна и захранване. Машината си пуска вентилатора във фризера, дисплейът свети (но мига лампичката за бързо замразяване като не може да се сменят темп. предполагам ще може като изчисти грешката или като паднат температурите), лампата вътре също свети и гасне при затворена врата. Захранващата платка няма диод, но инверторната има червен и мига три пъти, спира за малко и после пак 3 пъти. За жалост всичката информация, която успях да намеря е от индийци без субтитри на английски, а руски не говоря за да видя в техните форуми. На две места казаха, че това е грешка за повреден компресор, но отново - информацията не е съвсем сигурна заради езикова бариера. Премерих компресора като и трите шипа за кабелите където по принцип има реле дават еднакво съпротивление. Предполагам може да се сложи само оригинален компресор. Исках да ви попитам дали имате информация за тази грешка и от къде може да се намери такъв компресор ? Хладилникът е 70см и след това са слагали дограма и не може да излезе без помощта на флекса, затова много искам да помогнем на хората. Благодаря ви предварително ПП: ваната над компресора беше преляла, което ме навежда на мисълта, че е работил или много без да спира, или запушен дренаж, или проблем в нофроста (всички елементи са мерени и са здрави).
1) https://prikachi.net/image/p55eJh
2) https://prikachi.net/image/p55j0f
3) https://prikachi.net/image/p559Np

Всичко записи: 19 : Дата на рег-ция: Авг. 2017 : Отправено: 16 Май, 2023 - 19:44:21
kolyoАдмин
От: Русе


Грешките обикновенно са написани на капака
https://www.pinterest.com/pin/samsung-refrigerator-troubleshooting-guide-rf-model-numbers--654077545899132608/

Всичко записи: 12484 : Дата на рег-ция: Дек. 2005 : Отправено: 16 Май, 2023 - 22:43:38
Ikarus88


Нов участник


Внимателно бях огледал някъде за легенда, където да пише, някакъв списък било то под/върху капака, върху хладилника но нямаше нищо. Линкът, който предостави ми отваря снимка и въпреки, че е размазан текстът, успях да прочета, че при три примигвания съветват да се смени компресора, ако няма подробрения да се смени и платката. Не споменават обаче коя от двете платки, предполагам инверторната. Това е за моделите RF, те масово са двуврати, моят случай е RT. Надявам се да няма разлика в грешките.

Всичко записи: 19 : Дата на рег-ция: Авг. 2017 : Отправено: 16 Май, 2023 - 23:09:56
 
| Нова тема | Изпрати | | Версия за печат |

Форум » Ремонт » Ремонт на хладилници и климатици » Хладилник Samsung RT38FDAADSP - ­ мига 3 пъти [Страници (1)]Powered by ExBB 1.9.1

BGtop.net

[ Script Execution time: 0.0351 ]   [ Gzipped ]